dissabte, 6 de març del 2010

DES DE LA CÀMERA DEL PLE (II)

Bé, segueixo amb la crònica del ple d’aquest mes de març. El punt 5è va ser l’aprovació inicial del “Projecte executiu d’un complex esportiu municipal amb piscina coberta”. Es va aprovar pràcticament per unanimitat (abstenció d’ICV). El G.M. de CIU ja va manifestar al ple del passat mes d’octubre de 2009 que potser hauríem estat partidaris de la proposta que havia estat desestimada pel model de projecte arquitectònic que semblava oferir més possibilitats cara el futur. Per això, en aquell moment vam optar per l’abstenció fins a tenir el projecte executiu en el qual es poden ja conèixer més detalls i permet veure com l’adjudicatària resol alguns dubtes.

A continuació, es va votar la Moció sobre el Dia Internacional de les dones.

El punt 7è era també una Moció. En aquest cas, la d’ERC i ICV-EUA de rebuig a la ubicació del magatzem temporal de residus nuclears. Aquí ja hi havia més disparitats de criteris, perquè la Moció no es va voler limitar a dir no al magatzem de residus nuclears. També es va tornar a incorporar la petició de tancament urgent de centrals nuclears i, és clar, en aquest punt vam repetir el que ja es va exposar en un ple anterior. Nosaltres clarament el que diem és que cal un debat seriós i profund sobre les energies, com s’està fent a Europa i arreu, i no limitar-nos a criminalitzar l’energia nuclear sense arguments seriosos. A més, cal un pla energètic a mig termini per saber com s’ha d’obtenir la energia, donat que actualment la renovable ens dona molt poca energia. Ni el govern estatal ni el govern català es mullen massa. Sobre el tema d’Ascó, no volem el magatzem de residus a Ascó, ni a Catalunya, però comencem per fer un debat amb rigor. No estem contra la energia nuclear, però tots els costos no poden caure a Catalunya. Ja tenim un acord del Parlament contra l’ATC, i ara qui ho ha de tenir clar és el govern.

A l’apartat de preguntes des de CIU es va preguntar per la dessaladora, doncs tenim informacions que posen en dubte el seu funcionament. El govern no en sap res, però s’informaran. També es va preguntar pel trasllat de les parades de verdura que actualment s’ubiquen a les peixateries velles davant les obres del casc antic. La resposta no va ser massa clara (què estrany, oi?) , però sembla que “estan en ello” fent un calendari o alguna cosa així.

Com podeu veure un ple que va durar poc, però tot i la curta durada va haver-hi espai per a la desqualificació personal per part de la màxima autoritat. Aquest cop li va tocar el rebre a la portaveu d’ERC a qui va dedicar un més que sonor “vostè sempre desbarra”. Com a mínim va servir per comprovar un cop més que hi ha més educació i respecte institucional a la banqueta de l’oposició que a la del govern.



9 comentaris:

  1. A vegades Neus, parles sense massa informació i abans de fer-ho gratuitament i escombrant cap a casa hauries d'informar-te de quina va ser la pregunta i com la va redactar la Sra. Verdaguer. Al cap i a la fi ella només va dedicar-se a llegir la resposta que va fer la Sra.Campoy tot i que tenia l'e-mail al davant. Veritablement Neus, ja no trobes arguments per desacreditar a l'actual govern municipal. Vagis posant-se tranquila que encara resta un any i aquest se l'hi pot fer llarg.

    ResponElimina
  2. Sort que no és així com dius anònim...

    ResponElimina
  3. Demostra'm-ho que dic mentida, perqué el mail existeix, si no que te'l mostri la Sra. Verdaguer i després en parlem si dic mentida o no. Altra cosa és que el vulgui mostrar.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Repeteixo el comentari que acabo d'esborrar, perquè amb el fred no encerto una al teclat.

    Benvolgut anònim desinformat.

    1r.-Pensar que busco arguments constantment per desacreditar el govern actual diu molt poc de la teva visió sobre política local i demostra clarament que no ets ni imparcial ni objectiu en les teves valoracions.

    2n.-No acostumo a parlar per parlar, i pensar que no tinc prou informació del que afirmo és molt agosarat per part teva, doncs puc demostrar-te que vaig assistir al ple.

    3r.- En cap cas he fet referència a l'episodi del mail que no m'interessa gens. He fet referència a una resposta que va donar la Sra. Campoy a la portaveu d'ERC i que precisament va començar per un "vostè sempre desbarra". A mi no m'agrada la frase. Ho sento. És de mal gust i molt incorrecte utilitzar aquestes expressions per adreçar-te a altres regidors que també formen part del consistori.

    Penso que algú que porta un llarg recorregut a la política ha d'haver trobat mecanismes de resposta més adequats. El que passa és que alguns tenen dificultats per canviar de registre.

    ResponElimina
  6. Penso que vosté també patina, perqué parlar de "curtets de mires" i d'un "món normal" no és de retruc com diu vosté. Són frases tretes del Ple del mes de febrer sense anar gaire lluny.

    ResponElimina
  7. Res a veure amb el que tu intentes justificar.

    ResponElimina
  8. Justifica el que vosté no vol justificar, que tampoc és més santa que cap altra.

    ResponElimina
  9. Ni més ni menys, però més ben educada.

    ResponElimina