dimarts, 9 de març del 2010

SANT JOAN DE DEU PATRÓ DELS BOMBERS
















Diuen que per haver salvat uns nens d'un incendi en un hospital Sant Joan de Deu és a molts llocs patró dels bombers. Per això cada any coincidint amb la festivitat del patró es fa un acte oficial de celebració i, a la vegada, reconeixement a la tasca dels bombers de Malgrat.

Ahir al migdia va tenir lloc la celebració, tot i que a causa del temps l'acte es va haver de fer a l'interior i amb menys gent del que estava previst. Tampoc va assistir-hi l'alcaldessa, i el regidor de mobilitat ens va fer els honors. Potser li falta experiència, però el seu discurs el vaig trobar poc encertat. Ahir als diferents actes que es van celebrar arreu es dedicava un  record als bombers que van perdre la vida aquest estiu, però el nostre regidor es va estimar més referir-se a "l'espectacle mediàtic al que estan sotmesos les darreres setmanes el cos". Això és fer política, o en qualsevol cas és -ja ho va avisar- la seva opinió personal.

Crec que s'equivoca el regidor. La comissió del Parlament que investiga el foc d'Horta no és un judici al cos de bombers. Afirmar el contrari és una manca de respecte al Parlament de Catalunya, i seguir consignes per intentar que cali aquest missatge soterrat aprofitant un acte de reconeixement i admiració al cos és molt poc encertat. Aquest ha estat tradicionalment a Malgrat un acte entranyable i festiu al que sempre he procurat assistir com a mostra de respecte per les persones que formen part del cos de bombers voluntaris i les seves famílies. Respecte per la seva tasca i vocació de servei. Precisament, per respecte, m'agradaria molt que es pugui mantenir aquest esperit.

2 comentaris:

  1. sobretot respecta i reconeixemet als bombers,estic d´acord amb tu Neus endavant que vas molt be.

    ResponElimina
  2. Gràcies Neus,

    Jo he estat un dels bombers voluntaris de Malgrat durant un munt d'anys. He nascut i viscut a Malgrat sempre. Per molt que es parli i parli, si no es viu el dia a dia al parc de bombers voluntaris de Malgrat, ningú sap la tasca que fan els que ara han pres el relleu dels vells (entre cometes)!

    Encara que jo no pugui anar pel parc per les meves obligacions professionals i personals, sempre em quedarà el record de ser un dels que varen tirar endavant aquesta "empresa", tot i que ara està massa "polititzada".

    Només dir-te com a política, que, quan us demanin un ajut, els feu cas (no són la Generalitat, són gent de Malgrat que treballa per Malgrat de forma altruïsta..... Una motobomba val quatre calers,l'Ajuntament se'n gasta molts més en coses que potser, no faran ni la meitat de servei que una miserable motobomba per tal que quan hi hagi aiguats, Malgrat estigui més protegida (encara que siguin els Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya i el nom de Malgrat no estigui imprès al damunt dels seus jaquetons de feina).

    Si us plau, polítics del color o pensament que sigueu, ajudeu-los.... Són gent de Malgrat, altruïsata i amb ganes de fer coses pel poble ....

    Gràcies de nou per assistir-hi a tots,

    un ex- bomber voluntari de Malgrat (i que viu a Malgrat, sense cap vinculació política) ......

    salut !

    ResponElimina