dijous, 3 de febrer del 2011

L' ENTREVISTA


"Malgrat és capaç de fer aquest canvi, d'entendre que hi ha una altra manera de fer les coses".

"Treballem per definir un projecte i un model econòmic per Malgrat, un projecte global que serveixi per superar l'actual situació d'estancament".

"La nostra façana marítima és un valor que no s'ha potenciat. Proposem una nova façana marítima, però no serà una obra més, sinó un projecte emblemàtic del municipi"

"Cal establir un nou marc de relació entre ciutadania i Ajuntament per consensuar necessitats i prioritats".

" L'Ajuntament pot tenir un paper de lideratge escoltant a la gent, posant-se al costat d'aquelles iniciatives que aporten valor a la població"

9 comentaris:

  1. Crec que abans es molt més important arreglar el deute actual de 17 milions d'euros que te l'ajuntament, que es posible que es necesiti una decada per pagar-lo, abans que endeudar-se més.

    Soc malgratenc de naixement i pedrigri, inclus el meu besavi va treballa a les mines de can palomeres. Sincerament la proposta de "potenciar façana marítima" hem sembla una mamarratxada.

    No es pot basar l'economia d'un poble en el turisme que venen 3 mesos a l'estiu, i mes quan s'han perdut fabriques tan importants com la Henkel, les pymes estan tancant cada dia i l'atur ronda el 20%.

    Firmat: malgratenc. malgratenc111@yahoo.es

    ResponElimina
  2. Jo respecto totes les opinions, però opinar sense haver vist el projecte és molt agosarat. De totes maneres, t'agradi o no l'economia de Malgrat es basa directa o indirectament en el sector serveis i el turisme. Precisament el panorama que dibuixes recomana no adormir-se i començar a treballar projectes de futur que contemplin propostes d'àmbit econòmic i consolin aquells sectors econòmics que encara tenim. L'economia d'un poble estic d'acord que ha de ser diversificada, però siguem realistes quan parlem de indústria de que parlem realment?, de tallers?, de magatzems logístics?....de multinacionals no en venen, i tu mateix dius que una important ha marxat. El nostre repte és potenciar de moment aquells recursos que tenim i consolidar aquells sectors econòmics que es mantenen. La façana marítima que proposem no és només una obra, és un projecte de futur basat en la millora d'un dels recursos més importants que tenim i que no s'ha potenciat ni posat en valor, ordenar, millorar, cosir. No valen excuses, en realitat no ha existit voluntat política.

    D'altra banda, no entenc que no es valori el turisme de Malgrat -molt millorable, això sí- quan en els darrers anys qualsevol municipi intenta posar en valor els seus recursos per aconseguir atraure turisme. Aquells que gaudim del privilegi de tenir quilòmetres de platja, i d'una platja que altres voldríem, no podem ignorar que aquest és un recurs valuós.

    ResponElimina
  3. Neus, estic seguint amb interés les propostes que feu i crec que esteu fent bona feina. El tema de la façana marítima m'agrada. Espero que expliquis el projecte amb més detall o facis una presentació, perquè m'agradaria donar algunes idees.

    ResponElimina
  4. L'estómac afamat no té oïda.
    (La Fontaine)

    ResponElimina
  5. Jo també segueixo amb molt d'interés les propostes, i evidentment, us felicito per tenir aquest caràcter emprenador i proactiu tant necessari en un municipi que fa anys que està adormit. Us desitjo molta sort, i demano a molts veïns malgratencs que obrin els ulls de la complexa realitat del municipi i pensin realment en la vàlua del govern actual, ineficaç i de molt poc nivell. Si us plau actuem ja!
    Un gran canvi ens beneficiarà a tots.

    ResponElimina
  6. No hi pot haver futur, quan no has respós la pregunta més important:

    Que passarà amb els 17 milions d'euros de deute que te l'ajuntament actualment?

    Veient que l'actual pressupost municipal es d'uns 17 milions d'euros (el deute actual es gairebé del 100%) i que s'en destinaran 1 i escaix a pagar aquest deute, si la tendencia segueix igual es necesita una decada i mitja per deixar el balanç global a 0.

    La solució d'una gran obra pública per redisenyar la façana maritima malgratenca hem sembla que no s'ajusta gaire a la situacio actual ni de futur, no cal que inverteixi el meu temps en veure un altre projecte d'especulació urbanistica.

    A més totes les entitats económiques internacionals no paren de repetir que la crisi actual es justament producte d'aquest abús en la construccio, no pot ser que l'única opció alternativa a la Conxita, avatar de la corrupció urbanistica en aquest poble, tingui com a principal carta una gran obra pública.

    Soc apolític pero es que no trobo motius per deixar de ser-ho.

    Firmat: malgratenc. malgratenc111@yahoo.es

    ResponElimina
  7. Per cert responent a la teva pregunta de que es pot fer per ajugar a la industria i pymes del poble:

    En comptes de gastarse els diners ens en suculentes nomines, obres publiques innecesaries i altres abusos legals, pero inmorals, es podria subvencionar els comerços i petites empreses del mateix poble, amb ajudes del mateix ajuntament, juntament amb tot de beneficis fiscals o rebaixes pels contribuents que paguen sempre els seus impostos, en comptes de només posar recarregs quan no es pot pagar a temps.

    Es només un simple esboç d'idea per ajudar als malgratencs, realista i factible, i no les tonteries de projectes urbanistics megalomaniatics que nomes serveixen per espatllar encara mes el poble.

    T'ho escric amb sinceritat perque considero a la Conxita un cadaver polític, defet en te sort de no viure a l'antiga Roma perque si no ja faria temps que els mateixos encarregats de la guardia pretoriana li haurien tallat el coll sutilment.

    Petons, cordialment

    Firmat: malgratenc. malgratenc111@yahoo.es

    ResponElimina
  8. Els teus comentaris els trobo molt descarnats, però són opinió evidentment i, per tant, ben respectable. Jo no et faré crítica de l'actual alcaldessa a qui no considero pas un cadàver polític ni molt menys. Penso que té un mal govern i discrepo d'algunes accions i plantejaments. De fet, la meva aposta és una campanya d'idees i no m'interessa la valoració que cadascú tingui de la resta de candidats.
    El que intento és donar a conéixer el nostre projecte que no és només un projecte d'obres faraònic, és senzillament impulsar definitivament la millora de la nostra façana marítima, perquè fa massa que en parlem i que ajornem les decisions mentre el temps passa i les oportunitats també. de totes maneres, agraeixo el teu interés, perquè el punt de vista discrepant també el valorem.

    Neus Serra

    ResponElimina
  9. Segueixes sense respondrem amb els 17 milions d'euros que hi ha de deute a l'ajuntament de Malgrat de Mar.

    Com afecta això a una remodelació del passeig maritim, i quin plaç creus que es necesita per resoldre aquest problema.

    Aixi a ull ja et puc dir que ara com ara, es necesiten 15 anys per quedar-se amb deute 0... sense comptar totes les futures obres que s'han d'engegar.

    Cada 1 dels 20 mil malgratenc hauria de pagar entorn a 900 euros extra, perque l'ajuntament no tingui cap deute.

    Trobu que es molt mala idea en temps d'extrama austeritat, seguir invertint en obra publica. Reformar el passeig es un pla optim en epoca de bonança, no en una situacio com l'actual.

    Si hem dones alguna esperança en que la política catalana i espanyola no esta corrompuda, et voto, de moment nomes demostres bones maneres, com a pla de govern no demostres absolutament res.

    Firmat: malgratenc. malgratenc111@yahoo.es

    ResponElimina