dimarts, 15 de febrer del 2011

I DIU QUE NO FEM PROPOSTES?

















Fa uns dies el regidor de la "immobilitat" de Malgrat -com li agrada que li diem- ens sorprenia amb unes sucoses declaracions a Ona Malgrat sobre la circulació al nostre poble que més tard va ratificar al ple en forma de retrets al grup de Convergència i Unió. El regidor afirma que només sabem criticar, però que no ens atrevim a proposar solucions per la mobilitat a Malgrat. Segurament, el regidor ho diu de bona fe, perquè ell està convençut de disposar d'un grau de sabiduria màxima pel que fa a qualsevol afer relatiu a la seguretat i la mobilitat del poble. Però per ser justos cal aclarir al regidor que allò que afirma no és cert, i que només cal repassar la tasca feta des del nostre grup els darrers anys per comprovar-ho.

De fet, tot just iniciat el mandat el Grup de CIU va presentar una Moció que proposava l'estudi dels anomenats camins escolars segurs, uns itineraris definits i segurs que faciliten la mobilitat dels infants i joves per anar a l'escola i que suposa una forma innovadora d'abordar l'educació per la mobilitat. La Moció es va presentar al Ple del mes de maig de 2008 i el PSC i PPC hi van votar en contra, evidentment.
Més tard, el Grup de CIU preocupat per la reivindicació que fa anys mantenen un grup de veïns del Barri Palomeres Nord va demanar que es fes el possible per fer accessible aquest punt del municipi, instant a la vegada a l'estudi d'una alternativa viable que permeti la connexió entre Can Viader i el Barri Palomeres Nord. Aquesta proposta es va presentar al Ple de juliol de 2009 i aquest cop va ser aprovada per unanimitat de tots els grups, però no s'ha mogut un dit per fer res.
Preocupats per les queixes que sovint rebem dels ciutadans i, sense cap ànim de fer demagògia, vam proposar juntament amb ERC i ICV-EUA completar l'Avinguda Barcelona per millorar la mobilitat de la zona turística. Això va ser el desembre de 2009, i la proposta es va desestimar pels vots en contra del PSC i PPC.

Des de CIU hem demanat en diverses ocasions la revisió del Pla de Mobilitat i la seva actualització, la darrera vegada va ser el novembre de 2010 a través d'una Moció que proposa impulsar una taula de mobilitat integrada per tots els grups polítics per millorar i flexibilitzar criteris de circulació viària. Es va desestimar pels vots en contra del PSC i PPC.
El tema de la mobilitat ha estat sovint motiu de debat. Es va parlar novament de mobilitat durant la redacció del projecte de millora del Barri Antic, i el tema va formar part de les al·legacions del CIU al projecte. En aquell moment el regidor de la "immobilitat" va defugir el debat i ho va posposar a l'acabament de les obres, però al final mai es va abordar. No ens ha consultat la decisió de canviar els horaris d'obertura dels carrers, el canvi de les zones de càrrega i descàrrega previstes inicialment, ni res de res. No obstant, sembla que al regidor li molesta la nostra preocupació. Oblida que la preocupació d'un grup polític per un tema deriva de la inquietud que transmet la gent. 

La mobilitat també ha estat objecte de preguntes als plens i no sols per part del nostre grup. Ha estat objecte de preguntes del públic sobre els criteris de repartiment de comandaments de les pilones, i objecte de debat. 

Mai, mai, però mai, he observat la mínima flexibilitat, reflexió, autocrítica, voluntat de diàleg o consens per part del regidor. Mai ha cedit un milímetre. Mai ha estat disposat a parlar. Per aquest motiu em sobta, sincerament, que gosi parlar de falta de propostes. Cal tenir la memòria de peix o la cara de pedra per fer una afirmació com aquesta i quedar-se tan tranquil.


23 comentaris:

  1. És més factible que una paret t'escolti i actui a que ho faci el Valentín. Aquest home, entre les moltes prestacions que té, destaca especialment per la cara de ciment armat i la memòria de peix, però absolutament atrofiada, que ha demostrat tenir al llarg dels últims quatre anys, és a dir, reuneix tots els requisits per ser el perfecte palafrener de la Conxita. Ves que no sigui l'elegit per fer el relleu generacional dins del PSOE Malgrat ja que reuneix totes les condicions que s'exigeixen en aquest partit per triomfar.

    ResponElimina
  2. vaig estar present en el ple el dia que es va tractar obrir l'avinguda barcelona i recordo que tu vares marxar abans de tractar el tema, i doncs?

    ResponElimina
  3. Aquest article com s'ha de llegir? com una proposta (no en veig cap de nova tret de les mocions presentades ja a ple) o com un atac histriònic dels teus?

    ResponElimina
  4. Nosokomio, fes la mateixa lectura que he fet jo. Constatar un cop més el manat de mentides que es descobreixen als Plens municipals, la total opacitat de les accions de govern i el preocupant grau d'autisme en que s'instal·len els regidors per intentat justificar el seu alt grau d'ignorància per parlar del tema que suposadament els ocupa, sigui aquest, medi ambient, cultura, turisme o mobilitat... quanta incapacitat funcional per ocupar-se de regir un ajuntament i ser útils al poble.

    ResponElimina
  5. Continuo dient, que de propostes per millorar la mobilitat a Malgrat de Mar, res de res. Ara això si, de parlar i parlar sense contingut el que vulguis. D'això en sap una estona la Neus, donar voltes sobre una divagació durant més d'una hora, n'és la campiona.
    Si els qui manen són autistes, per aquesta regla de tres també ho són els de la Diputació de Barcelona, perqué bé que van convidar a unes jornades l'any passat a que l'Ajuntament de Malgrat de Mar, exposés el seu Plà de Mobilitat davant d'altres consistoris de la provincia de Barcelona com a exemple de bon treball a seguir i/o adoptar.

    ResponElimina
  6. Ai Nosokomio! Què ben informat estàs sempre!. Pel que dius la Diputació de Barcelona no viu a Malgrat. És estrany que la invitació no es fes extensiva als ciutadans, perquè també teníen molt a dir sobre el fantàstic pla de mobilitat i les pilones. Sincerament, no recomano a cap consistori que adopti la metodologia de l'Ajuntamnet de Malgrat. Penso que en realitat no entens que volem dir. El problema no és el pla, el problema és com s'aplica i la manca de flexibilitat que deriva en posicions irracionals per part d'alguns.

    Nosokomio, dius que només parlo per parlar, però tu no sembla que aportis massa solució a cap problemàtica que poso sobre la taula. En realitat et limites a criticar tot el que penso ho dic. En aquest cas, no l'encertes, perquè tot el que exposo són propostes. Les mocions que no s'aproven segueixen sent propostes t'agradi o no.

    ResponElimina
  7. endavant Neus!quin repas

    ResponElimina
  8. La Diputació... quin gran exemple de transparència i honorabilitat. El més semblant a una honorable família mafiosa a la recerca de privilegis mitjançant la política i amb personatges tant rellevants com en Fogué (ma dreta del Bartu-Pretoria), l'Anna Hernández (primera dama de la Gemeralitat-tripi-joc) entre d'altres perles postrades totes als peus del Narcís Serra (l'home amb més ingressos del país) i els seus projectes immobiliaris de Caixa Catalunya i PSOE. Qui paga tanta disbauxa Nosokomio?

    ResponElimina
  9. este bloc tiene una marcha venga Neus animo

    ResponElimina
  10. Suposo que si li preguntem a Millet, potser en treuràs l'aigua clara i de forma molt més ràpida. Temps al temps,...convergents.

    ResponElimina
  11. No t'enganyis Nosokomio, en Millet no és un polític, és un vulgar xoriço i com a tal, tard o d'hora respondrà davant del jutge per les seves accions comeses. Casualment, el Consorci del Palau, format pel Ministeri de Cultura, Generalitat i Ajuntament, tots els estaments citats, casualment i curiosament socialistes, no varen detectar cap irregularitat en la portentosa gestió del xoriço Millet al llarg de vuit anys, el que francament em sembla un fet digne de ser declarat per les autoritats eclesiàstiques com a miracle sobrenatural. Estem davant d'un passat que no vol acabar de passar però que, com bé apuntes, al final tot se sabrà. Cada dia que passa són més grossos els escàndols vinculats al socialisme que tu representes aquí a Malgrat.

    ResponElimina
  12. I el senyor "D" o més ben dit el Sr.Osacar d'on és?

    ResponElimina
  13. És ben lamentable que qualsevol proposta per malgrat l'hagis de derivar a parlar de temes mediàtics i judicials. Suposo que a falta d'arguments, idees i propostes només saps fer això. Poca cosa per oferir al poble en els actuals temps, francament.

    ResponElimina
  14. Neus què et sembla la candidata d'ERC? Diuen també que iniciativa no se presenta...

    ResponElimina
  15. La candidata d'ERC em sembla una bona candidata i una bona persona, que encara és més important.

    D'ICV sé el que he llegit a la premsa.

    ResponElimina
  16. De Barcelona potser? No desviïs el centre de gravetat del fet que està sub judice i què al seu moment la justícia aclarirà. Per tots és sabut que el més semblant a un polític de dretes és un polític d'esquerres, i si aquest arriba al poder, el seu nivell de perversió és molt superior per molts llirs amb que es retrati, oi Nosokomio?

    ResponElimina
  17. Una pregunteta Neus: Si surts elegida alcaldessa, cosa que desitjo, que penses fer amb les antigues peixateries, deixar-les com les ha deixat la Campoy o retornar-les al seu antic aspecte?

    ResponElimina
  18. Un dels propòsits és que les peixateries no quedin com estàn ara mateix i em refereixo a la coberta. És un espai que volem cobert i tenim moltes idees al respecte. De totes maneres, tenim pensat deixar opinar als malgratencs sobre el tema. Espero que no et decepcioni la resposta.

    ResponElimina
  19. No em decepciona i celebro que aquest sigui el teu propòsit. Deixar-ho com està ara és més una reforma realitzada per algun enemic visceral del poble que per algú que hi viu i es proclama malgratenca.
    Gràcies!

    ResponElimina
  20. Se dan cuenta como es esta Sra. no lo duden mas lo que nos interesa en nuestro pueblo es ciu. y no lo que durante años hemos estado padeciendo y aguantando

    ResponElimina
  21. No me seas terco! si eres más de derechas que el propio Acebes que ya es decir, como vas a votar CiU? Si en cuando los ves con las siete "senyeras" te da un vuelco el estomago. Santa Ursula bedita!

    ResponElimina
  22. Nosotros somos lo que somos antetodo catalanes y despues cabezas pensantes para guiar las vuestras sin santas ni santos tan solo personas

    ResponElimina
  23. Mira ursulino que s'ha de ser masoca i analfabet per carregar la pròpia teulada de pedres i parar-se a rumiar (de rumiante, no de raonar) que no passa res, que la teulada ho aguantarà tot i per sempre.
    Desperta collons, desperta!

    ResponElimina