dijous, 10 de febrer del 2011

L'AVINGUDA DELS PINS I EL TRÀNSIT
















Hi ha coses realment sorprenents. Al ple del passat dijous es va parlar del tema de l’Avinguda dels Pins i la intenció del govern municipal de tancar el trànsit els caps de setmana de la temporada d’estiu. Així portem un parell d’anys. Concretament, des que un benaventurat va decidir la compra d’uns pivots que no sap on col·locar. L’argument del govern és la seguretat. Un argument contundent que, evidentment, ha de servir per fer callar qualsevol veu contraria a la proposta. El que passa és que si l’argument és la seguretat, llavors la seguretat hauria de ser l’argument amb totes les seves conseqüències. Això vol dir, posar un enllumenat que doni seguretat a l’Avinguda dels Pins, facilitar l’accessibilitat segura, col·locar un paviment segur i unes voreres segures. Però res d’això podreu trobar a l’Avinguda dels Pins i l’argument de la seguretat del regidor de la “immobilitat” cau pel seu propi pes.

Una altra solució seria ordenar les zones d’aparcament, senyalitzar degudament i informar buscant la complicitat dels propis establiments, els primers interessats en que es permeti l’accés a les persones que volen gaudir de l’Avinguda dels Pins en llibertat i sense restriccions paranormals. Això sembla que és massa complicat.

Vull recordar que curiosament el passat 31 de juliol de 2010 vaig participar juntament amb un centenar de persones a la 2ª Caminada nocturna organitzada per l’entitat malgratenca Malgrat es Mou.  Recordo que era un dissabte a la nit en plena temporada d’estiu i el recorregut es va fer sense ni tallar el trànsit de l’Avinguda. Els vehicles estaven estacionats i circulaven i els participants vam poder fer la caminada sense cap problema. Evidentment, la caminada va comptar amb les autoritzacions pertinents i es van seguir les mesures fixades per l’autoritat competent.  Era un 31 de juliol !. 

8 comentaris:

  1. Neus, com és que vas treure el tema de l'avinguda dels pins si a la reunió que vas anar amb els empresaris et van demanar que no polititzessis el tema..... afany de protagonisme, potser??

    ResponElimina
  2. Malgrat es mou... quan a tu t'interessa!!

    ResponElimina
  3. Certament "hi ha coses realment sorprenents". Per exemple en el teu escrit enumeres un seguit d'actuacions a fer a l'Avinguda dels Pins que sembla son de collita pròpia (ja que no fas referència d'on les has/heu tret). En canvi a la Web d'una altra formació política malgratenca també es fa referència a aquestes mesures però allà se'ns diu que han estat elaborades pels empresaris turístics de la zona i que han estat presentades a l'Ajuntament.
    Jo no dic que t'hagis apropiat de les idees d'altri... tot i que ho sembla; jo no afirmo que sigui una manca de respecte envers els teus informadors... tot i que en fa tot l'efecte; jo no penso que vulguis ocupar la poltrona a qualsevol preu... tot i que les teves accions així ho indiquin.

    ResponElimina
  4. Alguns comentaris si que són realment sorprenents.

    Des de quan fer una pregunta és polititzar un tema?. M'ho hauries d'explicar amb detall, perquè ens podem trobar de fer una pregunta sobre el clavegaram i que es converteixi en un tema polític, oi?. A vegades, és ben bé que volem capgirar les coses, no et sembla?. Jo diría que parles d'oïda.

    D'altra banda, no sé a quina reunió fas referència, perquè n'he tingut més d'una.

    Acusar algú d'apropiar-se d'idees és molt lleig. les propostes que faig referència són les mateixes que portem dos anys proposant al regidor. Repassa les actes de plens i ho pots veure.

    Desconec el que posa altres webs, però entenc que "polititzar" un tema és més aviat publicar-ho a la web d'un partit politic?. A la nostra no hi surt. Mira-ho bé. Vet aquí la diferència. No se que en penses.

    L'escrit que he fet només posa de manifest una realitat que he viscut en primera persona. Espero que no et molesti.

    Això "d'ocupar la poltrona a qualsevol preu" és ofensiu i molt poc apropiat per part d'algú que sembla voler defensar i parlar en nom dels empresaris del sector turístic. No sé que en penses, però potser hi hauríes de reflexionar.

    ResponElimina
  5. jo penso que els escrits anonims tenen poc valor perque no doneu la cara josep Boronat

    ResponElimina
  6. Benvolgut Josep, no jutjis per les aparences sino pel contingut. No et quedis amb la façana i entra a l'interior de les estances. Que més dona el meu nom si el que dic té sentit...(potser no té sentit i llavors acceptaré la crítica). Neus trigaré una mica a repondre't perque em vull pensar molt bé el que he de dir. Gràcies

    ResponElimina
  7. Et deixo que t'ho pensis. Sigues benevolent, eh?.

    ResponElimina
  8. Benvolguda Neus, després d'un extens periode de reflexió (he fet cas del teu consell!!) em proposo seguir amb el tema que ens ocupa. En primer lloc dir-te que només parlo en representació meva i de ningú més i no pretenc defensar els interessos de cap grup, ni associació.
    Aclarit aquest punt t'he de dir que m'ha fet molta gràcia el teu intent de fer-nos creure que no has polititzat el tema (segurament aquest és polític en la seva essència i acceptar-ho no hauria de comportar cap problema), més quan a continuació desvies l'atenció cap a una altra formació política. El fet que aquest assumpte no surti a la web de CiU (per cert poc activa durant l'actual legislatura) però si que es tracti al teu bloc, i ho faci abans que cap altre, al meu entendre demostra que:
    - tot l'afer és "també" polític, perque tu ets política i aquest blog és, en gran mesura, polític
    - el rumb de CiU a Malgrat el marques tu gairebé en exclusiva. Per això si es vol seguir la vida de CiU a Malgrat és molt més recomanable entrar al teu bloc que no pas a la web del partit. Ep!! ara s'acosten eleccions i tot s'activa i revifa, però durant aquests quatre anys ha estat tal i com assenyalo.
    De la mateixa manera que hi ha coses que em sorprenen n'hi ha que m'irriten (si, ja se que és un problema meu, però no puc fer-hi res) com ara no assumir la paternitat, en aquest cas la maternitat, d'una acció. La pretesa neutralitat de la frase "Al ple del passat dijous es va parlar del tema de l'Avinguda dels Pins..." ratlla el cinisme. El tema de l'Avingua dels Pins va ser fruit d'una pregunta del grup municipal de CiU (grup polític), de la seva portaveu Neus Serra en atribució de les seves funcions de regidora (càrrec polític). Per tant és aquí on es polititza l'assumpte si no és que ja ho estava abans: si un grup d'empresaris et conviden a una reunió (o reunions segons paraules teves) suposo que no ho fan perque siguis amiga seva (que no ho se), perque siguis advocada... ho fan perque ets regidora, perque ets candidata a l'alcaldia de Malgrat i perque deuen considerar que has d'estar informada de les seves preocupacions i anhels. De la mateixa manera que aquests mateixos empresaris deuen considerar que la resta de representants polítics no cal que n'estiguin assabentats.
    Ara faig una pausa i m'hi poso de nou d'aquí unes hores.

    ResponElimina