dilluns, 26 de juliol del 2010

L'AGOST ÉS A PUNT D'ARRIBAR


S'acabarà el juliol. Arribarà l'agost i em trobarà preparada, perquè l'he sommiat durant mesos. Però la tossuda realitat es colarà, com sempre, per les escletxes de la finestra i s'acabarà imposant. És millor no barallar-se amb la realitat. Ja fa temps que ho sé.  Intentaré desfer-me del nusos quotidians i dels lligams de la feina, però hi haurà alguna cosa que no he previst. Segur. De fet, la vida seria molt avorrida  sense allò que no hem previst. Els dies es pintaran d'un blau intens, perquè l'agost és de color de blau intens i fa olor de mar. També fa olor de sorra humida. Mentre em revolco per la sorra intentaré pensar en el sentit de l'existència, però em farà mandra.  Procuraré fer totes aquelles coses absurdes que he deixat pendent per fer durant l'agost, però m'acabaré indultant, com sempre. Ho sento.  No rentaré cortines, ni posaré ordre als calaixos, ni cap d'aquestes coses que s'han de fer.  Això sí. Aprofitaré per passar pàgina de moltes coses i espero que la calor desfaci tots els sentiments que encara em fan d'àncora. Cremaré les retines entre llibres i ompliré de paraules una llibreta vella. Posaré distància. Prepararé unes maletes imaginàries  plenes de coses que no em faran cap falta. Construiré castells de sorra que cap onada podrà trencar. En fi, que no sé si vull fugir de la realitat o de mi mateixa, però l'agost és a punt d'arribar i l'he sommiat durant mesos.

9 comentaris:

  1. L'agost és a punt d'arribar i amb ell la Festa Major

    Acabo de llegir la proposta d'activitats per a la Festa Major de Sant Roc 2010. La salutació de la Sra. Alcaldessa comença - no podia ser d'altra manera - parlant d'austeritat. Ha estat com un "avís per a navegants", ens alerta des de la primera pàgina perquè no ens fem gaires il.lusions.
    El programa, de fet, ja no et convida a llegir gaire. Més aviat t'està dient: "deixa'm, no continuïs, no veus que no val la pena..."
    He estat temptat de tancar l'ordinador, però la curiositat malsana ha pogut més.
    A mesura que llegia he pogut comprovar l'abast de l'austeritat, de la retallada
    diríem. "Segurament, amb els temps que corren, calia fer-ho" - he pensat. Però, vet aquí que altres Ajuntaments han estat més imaginatius, han rendibilitzat millor els recursos i no s'han dedicat com el nostre a tallar per aquí i per allà...
    A part de la visió poètica de l'agost que ens fa avinent la Neus - amb la qual m'identifico totalment - em temo que aquest agost a Malgrat tindrem calor, obres, caos en la circulació i un Sant Roc a mig gas... Què més volem!! Ah, per cert, m'oblidava de la proposta cultural del mes d'agost (petanca apart) per als qui s'avorreixin moltíssim: comprar-se un gelat ben fresquet a la plaça i, apali!, pujar i baixar per l'ascensor tota la tarda. És de franc!

    Un malgratenc escèptic (de vacances)

    ResponElimina
  2. Doncs no creguis que han retallat en tot. Porten una bona orquestra que costa uns 12.000 euros. Aproximadament el mateix cost anual del bus escolar del Marià Cubí que suprimeixen.

    ResponElimina
  3. Sí! i a més transporten gratuitament quantitats ingents de turistes a un cost insostenible amb l'ascensor del Castell. Ho paga el poble i el poble no sap a quan ascendeix la factura que, sisplau per força, ha de pagar. Algú tindria que fer números per comprovar el nivell d'austeritat que alegrement apliquen i divulguen les nostres autoritats.

    ResponElimina
  4. Neus, he vist que els veins de Tordera no organitzen el Bus nocturn aquest estiu? en saps alguna cosa tu?

    ResponElimina
  5. Suposo que fas referència al bus nocturn que organitzava joventut. El que sé és que era difícil la viabilitat davant la negativa d'alguns municipis com Malgrat a participar. S'ha mantingut 2 estius com a mínim, però potser s'ho han replantejat.

    ResponElimina
  6. Dons al MC hi ha dues noticies que posen en força evidència a l'ajuntament.

    Per una banda fa dos dies l'Associacio de Barraques feia una roda de premsa per anunciar el cartell d'aquest any i el pressupost arriba a 64000€ segons aquest mitjà.

    Avui publiquen que estem en un any d'austeritat i que s'han hagut de suprimir alguns actes (el pregó entre ells).

    En qué quedem? Hi ha calers per a la festa major o no? "O només per a segons qui?"

    Un jove de Malgrat

    ResponElimina
  7. Mentres et revolques per la sorra en uns dies de blau intens i omples de paraules una llibreta vella, posa ordre al teu discurs. Ara no ni ha.
    Sense mal rotllo, nomes es una proposta.

    ResponElimina
  8. Neus, en saps alguna cosa de si tanca el Som-hi?

    ResponElimina