dijous, 22 de juliol del 2010

PASSEIG MARÍTIM I ZONA TURÍSTICA? EL MÉS CALENT A L'AIGÜERA


La notícia la regala EL PUNT. "Malgrat aplicarà mesures per "ordenar" la zona turística". D'entrada el titular és atractiu i fa pensar que, finalment, farem alguna cosa a Malgrat per millorar el sector turístic de veritat. "Fil a l'agulla", diu l'amable periodista que redacta la notícia, i la frase sembla impregnada de dinamisme i acció. Apunta que alguna cosa es farà. Però un cop acabada la lectura quedes ben decepcionada. És la mateixa sensació  que vaig experimentar el dia de la presentació del "Pla Mariné-Pascual". Esperava un Pla de Millora amb actuacions concretes, amb un ordre de prioritat i un calendari. Esperava un projecte de Passeig Marítim. Esperava un anar per feina. I què vam trobar?. Doncs una llista de coses per solucionar. que qualsevol malgratenc podia anotar. Un recull d'assignatures pedents que tenen un únic i principal responsable. Curiosament, el mateix que ara s'afanya a parlar de solucions.

Però la notícia ofereix moltes lectures. A banda de la palla habitual d'aquest tipus de notícies-entrevista hi ha algunes cosetes a comentar. Campoy comença per dir que "considera que una de les primeres coses a posar en marxa és la millora dels comerços, en especial del Passeig Marítim" , perquè "molts han ocupat un espai reduït, que correspon als baixos dels edificis sense lavabos i amb barreres arquitectòniques que no es poden resoldre sense una intervenció general". Cert, però és clar, qui ha permés aquest desgavell?. Doncs la mateixa que ara parla d'una moratòria perquè els propietaris facin adaptacions. I què vol dir això?. Que el remei el posin els comerciants. És fantàstic això de fer les coses malament i que ara ho arreglin els altres.
Un punt també interessant és al final. Diu la Campoy que "És cert que el mateix passeig necessita una transformació important que inclou canviar el sistema de canalitzacions que suporta massa pressió de l'aigua, però abans hem de resoldre l'últim tram de la riera, el de la desembocadura al mar i que enllaça el passeig ". Ah!. Aquí s'ha lluït la Campoy. Renoi!. Així que ara el passeig ha d'esperar a resoldre la desembocadura. Llavors, per què ha prioritzat el tram de Can Feliciano que no feia cap punyetera falta per arranjar el passeig?. La Campoy recorda que "l'ACA es va comprometre fa més d'un any a desencallar aquest projecte, que contempla les obres de connexió viària". Bé, també podem recordar que abans l'ACA ens va oferir solucionar el tram final de la riera amb el projecte alternatiu de Can Feliciano que ella va rebutjar. 

Aquí podem parlar molta estona. Queda clar que si el govern municipal hagués prioritzat el projecte de sortida a mar de la riera pressionant a l'ACA amb la mateixa intensitat que l'ha pressionat per executar el tram de Can Feliciano avui tindriem la solució de la sortida al mar. Però el govern -ves a saber el motiu, oi?- ha perdut les energies en el projecte del carrer Nàpols i, sobretot, el de Can Feliciano.  

Cadascú faci la lectura que consideri més oportuna. Suposo i espero que a la propera entrevista la Sra. Alcaldessa aprofundeixi una mica més i no es limiti a  explicar sopars de duro. Ara resulta que qui ha d'arreglar el passeig són els propis comerciants i que l'Ajuntament -pobret- s'ha d'esperar per culpa de l'ACA. Quants anys portem escoltant aquesta cançó?. Quants anys porta la Campoy posposant amb una excusa o altra la millora del passeig?. Fa el mateix que amb el barri antic. Recordeu quan explicava allò d'un dipòsit d'aigües que era indispensable posar a la plaça de Ca l'Arnau  abans d'abordar el projecte dels carrers Passada-Girona i el Barri Antic?. Algú l'ha vist aquest dipòsit?. I els contenidors soterrats que a la campanya del 2003 deia que no era possible posar a Malgrat perquè el  nostre subsòl tenia canonades i serveis?.


Ara la fantàstica millora que proposa el govern malgratenc és donar moratòries  per fer lavabos i que els comerciants es busquin la vida. Espero que com a mínim aquesta moratòria i l'ordenança anunciada vinguin acompanyades d'un paquet d'incentius fiscals  o de mesures de finançament per ajudar a fer les millores. D'això no en parla. D'obrir l'Avinguda Barcelona tampoc. De fer un projecte de Passeig Marítim modern tampoc.

2 comentaris:

  1. I la zona de càmpings per quan?

    ResponElimina
  2. Hola, em dic Montserrat, sóc estudiant de batxillerat (demà mateix començo 2n) i visc a Palafolls. Des de ben petita el mar i la platja han sigut per mi una passió i un refugi, en sóc una enamorada. Per proximitat i motius diversos la platja de Malgrat de Mar (inclòs el seu passeig) ha sigut on més temps he passat a prop del mar. Com ja deus saber durant el batxillerat tots els alumnes hem de realitzar un treball de recerca i a mi no se’m va acudir tema més bo que aquest. Un projecte de millora tan de l’accés a la platja, com del passeig, etc. Així que si pogués ser agrairia molt la seva ajuda, perquè a mi ganes i il•lusió no me’n falten, però tampoc ganes de fer les coses ben fetes, i potser vostè em podria ajudar. El meu correu és: montserratmompio@hotmail.com.
    Moltíssimes gràcies, espero la seva respota.

    ResponElimina