diumenge, 22 de novembre del 2009

LA RECEPTA DEL RAJOY CONTRA LA DESAFECCIÓ POLITICA NO S'APLICA A MALGRAT

El matí del diumenge m'agrada llegir els diaris amb calma. Avui llegeixo que el Sr. Rajoy demana un pacte anticorrupció, amb vocació que serveixi per encetar un diàleg que porti a les reformes legals necessàries per acabar amb pràctiques irregulars.. El document que Rajoy enviarà demà a la resta de partits presenta 50 propostes que diu estar disposat a negociar i que pensa fer arribar a bon port, perquè d'altra banda són idèntiques al projecte de reforma del Codi Penal aprovat el passat 13 de novembre pel Consell de Ministres. 

Que els polítics presentin propostes que facin millorar la política sempre està bé, però no deixa de sorpendre. Fins ara sempre he pensat que la majoria de polítics no necessiten que una llei els digui que vol dir ser honest i honrat, però Rajoy insisteix en que hi ha gent que fa el que no ha de fer i cal lluitar contra això. Suposo que ell n'ha de saber més que no pas jo d'aquestes coses. Entre les mesures que proposa, Rajoy demana que "un regidor de l'oposició" presideixi una comissió de vigilància de la contratació  a cada entitat local. No puc pas estar-hi més d'acord. Ara bé, demanar això i pensar en Malgrat, un municipi en el que demanes una documentació relativa a la "ciutat sanitària" -que aquesta mateixa setmana l'empresa propietària dels terrenys d'or ha entrat per registre- i et contesten que cap problema quan s'hagi esmenat (¿?), doncs no sé jo....

Però Rajoy fa més propostes. Per exemple, parla de bones pràctiques al món local i proposa "limitar a través d'un pacte entre els partits polítics el número de càrrecs públics i d'assessors, en atenció a criteris de proporció a la població i pressupost". Bona idea, no?. Però després de reflexionar una mica acabes pensant que el pobre Rajoy no coneix la situació de Malgrat. 

Rajoy no sap, o no vol saber, que a Malgrat tenim càrrecs de confiaça precisament del PP, que no han estat escollits pel poble, que no han passat cap prova d'aptitud que els avali per la feina encomenada, i que ocupen una plaça que qualsevol treballador laboral pot ocupar per mèrits propis. En podríem escriure un llibre del que passa a Malgrat, però no és el cas. Són les servituds de la política, oi?. Cert que no totes les persones que fan de càrrec de confiança es poden posar al mateix sac, perquè alguns són nomenats per raons d'experiència i professionalitat. No és el cas de Malgrat. I què passa quan el càrrec no va lligat a la professionalitat?. Què passa quan el càrrec és una contraprestació de serveis, un premi, o una amistat?. Doncs passa que això és decepcionant. Passa que es converteix en un espectacle vergonyós, i la gent és sensible per aquestes coses, sobretot ara, quan hi ha un índex d'atur com l'actual. De fet, noto que darrerament la gent està més vigilant que abans amb aquestes coses. Suposo que poca gent pot entendre que si hi ha tanta feina a una àrea no es faci una convocatòria per mèrits. Si a més ho comparem amb el número de vots obtingut pel PP les darreres eleccions municipals, i amb el pressupost real que gestiona actualment el PP, la conclusió no pot ser més nefasta.

Crec, sincerament, que abans de fer receptes, el sr. Rajoy haurà de començar per posar ordre a casa seva. Ànim!.


2 comentaris:

  1. Neus que pasa que no creus en el pressupost o es que tu faries un pressupost mes adient per aqueste regidoria

    ResponElimina
  2. Evidentment, faria un pressupost diferent per aquesta regidoria i ben segur faria una feina diferent. Però el que comparo a l'escrit és la proporció entre nº de vots, nº de regidors i càrrecs de confiança a una àrea que tot l'augment de pressupost pel 2009 amb la que cau va ser el cost del càrrec de confiança. Què et sembla?

    ResponElimina