divendres, 27 de gener del 2012

AI, LA REFORMA DEL PAVELLÓ!


Definitivament, els problemes i deficiències del Pavelló vell de Malgrat són reals. No és cap invent de l’oposició ni una demanda irracional dels usuaris. El Pavelló vell té un estat deplorable i així ho confirma l’informe tècnic relatiu al Pavelló Poliesportiu Municipal de Malgrat de Mar que la Sra. Regidora d’esports va encarregar a correcuita a la Diputació. 

A vegades, resulta ben curiós que per arribar a conclusions òbvies s’hagin de fer tants estudis i omplir tants papers.  De fet, l’any 2008 es va presentar el mapa d’instal·lacions esportives municipals de Malgrat de Mar (MIEM), aprovat pel Ple al gener de 2009, que fa un anàlisi de la situació actual de les instal·lacions esportives i considera que el pavelló de l’avinguda Tarragona precisa una remodelació important degut al seu elevat grau d’envelliment i manca de seguretat pels usuaris, tractant-se d’una instal·lació molt obsoleta. (Us recomano una consulta del document, perquè aporta dades ben concretes, fotografies, pressupost de reparació i calendari d’actuacions).

Tot això ja ho vam expressar al Ple del passat mes de novembre en el que el G.M. de CIU va presentar una Moció per instar a la remodelació del Pavelló. La nostra Moció va motivar un seguit de corredisses -molt apropiades tractant-se de la regidoria d’esports- als companys de la “Dipu” per encarregar un nou estudi que diu exactament el mateix que l’anterior, és a dir, que l’estat del pavelló és més que lamentable i que caldrà fer una inversió molt important per resoldre les mancances detectades. Evidentment, les manaires locals no van donar suport a la nostra Moció amb arguments de xurreria ambulant, però la Moció es va aprovar per majoria de l’oposició, que és igual de vàlida que la majoria del govern, i a vegades fins i tot més coherent.

El cost de l’execució de les obres que s’hauran de fer al pavelló es calcula entre 300.000 i 400.000 euros, i ja poden anar posant fil a l’agulla, perquè mantenir l’ús del pavelló en l’estat actual és una irresponsabilitat quan l’estudi indica que s’han d’ampliar portes d’emergència i condicionar recorreguts d’evacuació i s’observa que el mur cortina de la façana sud està excessivament exposat a “sol·licitacions horitzontals”, que vol dir per exemple, a l’acció del vent.

El més sorprenent de tot plegat és que tant el PP com el PSC, actuals governants de Malgrat van fer una campanya electoral amb la promesa de fer un pavelló nou (hi ha prou documents que això ho confirmen). Suposo que era una proposta en la línia del Nou Ajuntament, és a dir, “fum, fum, fum”. 

Però encara trobareu detalls més sorprenents. Ara diuen que volen posar una carpa a la pista lateral del pavelló Germans Margall perquè falta espai per activitats si es fan les obres. El que són les coses!. Si el mateix equip de govern que desgoverna  Malgrat des de fa  més de 4 anys haguessin considerat amb seriositat les al·legacions de CIU al projecte de condicionament dels voltants del Pavelló Germans Margall l'any 2008 no es trobarien en aquesta situació., perquè nosaltres ja proposavem cobrir aquesta pista lateral per resoldre situacions com aquesta. Està clar que alguns tenim més visió de futur que d'altres.



7 comentaris:

  1. En un temps de crisi com el que estem passant, fan falta tans d’estudis i informes per confirmar el que tothom fa temps veu a primera vista tant si és usuari del pavelló com espectador?
    No cal gastar diners en tants d’estudis. No ho podrien fer els treballadors tècnics de la plantilla de l’Ajuntament i ens estalviaríem alguns calerons?

    ResponElimina
  2. Molts malgratencs demanaben una carpa al costat del pavelló Germans Margall i ells mateixos (PSOE-PP) es varen carregar totes les al.legacions i propostes de veïns i de clubs.
    Ara han descobert la sopa d'all? quina credibilitat té aquesta gent del PSOE i del PP de Malgrat de Mar? Demano un govern millor pel meu poble, aquesta gent està gastada i aferrada a la cadira

    ResponElimina
  3. si, es cert aquesta gent estan gastats i aferrats a la cadira, peró quan hi han eleccions hi tornan gracies a gent il.luminada que encara votan a en Felipe G. A veure si d´una vegada per totes obrim la ment i el cor i podem aconseguir que hi canvii el govern d´aquest el nostre poble, que es mereix un equip de gent amb cara i ulls. ¡(hi han tantes coses a fer i per pocs diners, només donant-li un altre sentit)!

    ResponElimina
  4. Bona nit porque ya son horas pero tedire una cosa Neus el Sr Viñolas que por cierto mecae muy bien ya en su tiempo dijo que ese pabellón iba al suelo, yo creo que en tiempos de crisis y contantos cargos de confianzas hay que tomar decisiones o moros o cristianos pero No meztizos porque no llegan a buen puerto un besito desde Menorca a todos los Malgratenses de bien a los que me odien doble beso yo tambien meacuerdos de ellos con sus apellidos y familiares.

    ResponElimina
  5. Bona tarda,
    En el proper ple algú hauria de preguntar al Sr. regidor de seguretat ciutadana, perquè no es va escampar sal pels carrers abans de la nevada. Aquest matí molts carrers eren com pistes de patinatge.

    ResponElimina
  6. Me pasejat i no he vist sal enlloc. Neus tu nas vist?

    ResponElimina
  7. Em va semblar que n'hi havia a l'entrada del consistori, però avui he passejat per alguns punts ben perillosos.

    ResponElimina