divendres, 7 d’octubre del 2011

100 DIES SENSE CAP CANVI

El temps passa, i ja s’han complert els 100 dies de govern municipal o el que és el mateix, el termini de cortesia que s’acostuma a oferir des de l’oposició al govern per tal que perfili les línies d’actuació. Potser 100 dies són poca cosa per valorar l’obra de govern, però són suficients per apreciar clarament alguns indicadors i, sobretot, per observar un gest significatiu que demostri l’estil del govern. De fet, a Malgrat aparentment poca cosa ha canviat. L’alcaldia segueix en mans del PSC, i el PSC segueix en mans del PP.  Tenim un govern amb minoria que no il·lusiona gens ni mica al ciutadà. Des de fora ICV contempla el paisatge. Més enllà, CIU i ERC a l’autèntica oposició. 

Però a Malgrat es poden fer ja algunes valoracions interessants. Per exemple, alguns regidors del govern semblen encara bastant lluny de saber on carai s’han ficat, especialment el d’urbanisme que va molt peix. Per ara, si aquest havia de ser el pilar de l’equip de govern no es nota, perquè  el govern pivota sobre el paper del regidor d’hisenda i, francament, tot i la voluntat que hi posa l’home no es precisament un indicador de canvi de tarannà. De la resta de regidors res destacable. 

En general, aquests primers 100 dies han estat molt decebedors. Cap gest en relació a la composició de la Junta de govern, ni el consell d’administració de l’empresa Malgrat Turisme. Paraules moltes, però passes cap ni una. i tot té un límit. No hi ha voluntat manifesta de canviar les coses. Tot plegat segueix marcat pel continuisme pur i dur, sense cap autocrítica i amb alguna frivolitat com la de entossudir-se a gastar més de 300.000 euros per cobrir un calaix de formigó que ningú ha demanat amb la que està caient sobre les famílies d’aquest país. 

La línia d’actuació és extremadament conservadora, sense cap idea ni cap missatge nou. Penso, sincerament, que en aquests moments els ciutadans esperem dels governs que s’enfrontin a les necessitats amb propostes i alternatives locals, és a dir, amb idees que facin front a la crisi i generin il·lusió. Per dir-nos que la cosa està fotuda no cal tenir regidors, però la línia estratègica del govern no està per la innovació. Res, arreglar quatre carrers més i que paguin els veïns. El de sempre. Posar més gris sobre gris, bancs i papereres en fila.

Per part del nostre grup intentem transmetre que la nostra participació política volem que sigui un exercici de responsabilitat i fem l’esforç d’aportar propostes: per ara hem mantingut contactes amb turisme per exposar el nostre projecte d’impuls d’una base nàutica a Malgrat com a motor d’oportunitats i activitats vinculades al mar, i sembla que la idea no ha desagradat i es treballa. Espero poder oferir-vos aviat el resultat d'aquesta col·laboració constructiva que anirem alternant amb la crítica en allò que considerem necessari criticar. Necessitem preparar el nostre poble pel futur i aprofitar totes les seves potencialitats, un treball que no és possible fer des de l’autocomplaença. Son temps difícils, temps per l’austeritat, temps de sumar esforços, però també és temps de treballar amb rigor i demostrar empenta política i no resignar-se amb “l’anar fent”. Ara per ara, no tenim un equip de govern que em desperti gran entusiasme i quan ens confirmin que la seva gestió es vol limitar a pagar deutes, apujar impostos i fer poques inversions no sé si entusiasmarà a la resta de malgratencs i malgratenques.

6 comentaris:

  1. un discurs sense canvi poca heu canviat els de l'oposició que sembla que només us preocupen les herbetes de les places.

    ResponElimina
  2. Doncs no comparteixo per res aquesta opinió. De fet, si ets objectiu -que no ho ets, evidentment- tú també podríes adonar-te del canvi que intenta dur a terme l'oposició (parlem de l'oposició, eh?, no dels companys d'ICV que no se sap massa que fan ara mateix).

    D'entrada ens hem mostrat oberts al diàleg des del primer moment, però tot i que a canvi hem rebut bones paraules no hem pogut veure cap gest a dia d'avui. És evident que quan un té parella de ball no hi ha pressa en obrir el diàleg amb la resta tot i estar en minoria.

    A més, fins ara ens hem posat a disposició del govern per tal d'intentar aconseguir recursos per tirar endavant el projecte del passeig marítim i de tram 0 de la riera. Però no hi ha pressa per part del govern.

    Hem proposat tirar endavant la nostra proposta de base nàutica a Malgrat aportant tota la informació que disposem i mostrant-nos disposats a col·laborar.

    En definitiva, penso que qui més ha mostrat les ganes de treballar per Malgrat més enllà del partidisme som uns. Estem a l'espera de que pensen fer els altres. Ja t'ho anirem explicant.

    ResponElimina
  3. es el no va més de l´egoisme, la ceguessa i l´ignorancia dir que l´opossició no es preocupa mes que de les herbetes de les places. Ja seria hora que tot el poble es mostres veritablement "indignat" i demanés la sortida d´aquest ajuntament, que tots sabem que hi es ara mateix governant, gracies al vot "ignorant" (amb tot el meu respecte), de molta gent gran que es pensa que tot el que es fa a Malgrat ho fa la sra. Alcaldessa, quan no en fa ni la meitat d´activitats del poble, ¿ val com eixemple l´organització de l´aplec de la sardana? Vergonyós. Cal que sortim al carrer i ens manifestem.

    ResponElimina