dilluns, 4 d’abril del 2011

32 ANYS. CANVI O CONTINUÏTAT?




















Ahir va fer 32 anys de les primeres eleccions municipals de la democràcia.Uns comicis que van obrir una via d'il·lusió i esperança. Vaig viure aquelles primeres eleccions a Malgrat. Tenia 15 anys, i recordo, sobretot, la sensació d'entusiasme que despertava en la gent la democràcia. Els polítics d'aquell temps van viure una situació més complicada que l'actual. La crisi econòmica era molt dura i els municipis no tenien ni de lluny els recursos que tenen ara. Fer política local suposava haver-se d'arremangar i fer front a reptes importants. 

A Malgrat el partit més votat va ser CIU, que va obtenir 4 regidors. però CIU no va aconseguir l'alcaldia del municipi, possiblement per falta d'experiència. L'alcaldia va anar a parar a mans del PSC, i d'això ja en fa 32 anys. 32 anys de governar de forma ininterrompuda que han acabat diluïnt aquell entusisme del 79 i que ha fet creure als actuals governants que l'Ajuntament són ells,  que ells són els principals protagonistes del progrés al municipi. i els únics capacitats per decidir i opinar sobre el que Malgrat necessita.

Però els autèntics protagonistes del progrés de Malgrat han sigut sempre els malgratencs i malgratenques. Els mateixos que ara tenen a les mans una gran oportunitat. L'oportunitat d'escollir entre el continuïsme que ha conduït als tics de prepotència i d'intolerància que són segell d'identitat del govern actual, ben allunyats de l'esperit d'aquell 79, o bé, escollir fer un canvi positiu que ofereix més transparència, més diàleg i més oportunitats. (Algú s'imagina aquell PSC del 79 pactant amb el PP?. Ben segur que no.)

Ara tenim l'oportunitat d'acabar amb una manera de fer política de formes totalitàries, totalment ineficaç i obsoleta, basada en la cultura del favor i que a perdut del tot l'entusiasme necessari per impulsar un poble.

Ara tenim l'oportunitat d'apostar per un canvi. Per una nova manera de fer política, moderna i constructiva que recuperi aquella il·lusió del 79, que miri sense temor als ulls dels ciutadans, que senti la col·laboració i participació del malgratencs com a peça essencial per construir el futur del poble.

6 comentaris:

  1. El Malgrat del 1979, és el mateix que ara el 2011? Crec que ha evolucionat de forma considerable i amb un creixament cohesionat.

    ResponElimina
  2. Parlo de l'esperit i la il·lusió del 79. Vols dir que tot a Malgrat ha evolucionat a millor?. No és la percepció que te la gent que hi viu.

    ResponElimina
  3. Creo que Malgrat necesita un cambio urgente llevo viviendo 20 años y el deterioro social y comercial ha sido progresivo. Por lo tanto deseo que esta vez se materialice un cambio pues pienso que todos necesitamos vientos nuevos para el progreso.

    ResponElimina
  4. Pues hablar de progreso y CiU és cómo hablar de la noche y el día. Si con 100 dias ya tienen casi fundido el sistema públic sanitario y el educativo, imaginate lo que pueden hacer con 100 dias más. Vas a flipar!

    ResponElimina
  5. 15:45 mira que s'ha d'ésser limitat per no entendre que els responsables generadors de la tempesta que ens afecta estan radicats a Madrid amb l'aval i suport del PSC aquí.
    Anteposar demagògiques conquestes socials a avenç nacional perpetua el lamentable estat actual en que ens trobem i que ens aboca irremeiablement a la pobresa i dependència perpètua, com la que tenim o pitjor.
    Ja ho saps, deixa de queixar-te, vota independència i tindras/em la sanitat i educació que desitgem i ens mereixem.

    ResponElimina