dilluns, 19 de juliol del 2010

EL DESASTRE URBANÍSTIC DE CAN FELICIANO



Una imatge val més que mil paraules. Qualsevol intent de fer un acte inaugural del tram que s'urbanitza a Can Feliciano serà un sarcasme. Serà una burla als veïns i a la gent de Malgrat. La nova llòfia malgratenca avança a bon ritme, diuen cofois els responsables.

Cert. La veritat és que la monstruosa canalització avança en la mateixa mesura que creix aquesta burla monumental al sentit comú de la gent. El calaix de formigó està lluny d'aparèixer davant els ulls dels malgratencs com una millora. Personalment, confesso que m'hi aturo poc a les obres, però ara curiosament són alguns dels defensors del projecte de la "Conxita" els que em fan aturar.  Em pregunten amb preocupació si el projecte quedarà així. Pensen  que és impossible que els responsables puguèssin saber el resultat final de l'estropici. Doncs sí. Ho sabíen. Sabíen que aquest tram seria una llòfia que no aporta cap millora i els era ben igual, perquè finalment el projecte no es va escollir per ser el més idoni o adequat, sinó per "pabrots els meus". I ja sabem on ens acaba portant aquesta manera de prioritzar i valorar les coses. El panorama és desolador. El deteriorament de la zona és més que evident. Ofereix una imatge trista, fantasmal, absurda. Una imatge que evoca aquella arquitectura d'algunes ciutats soviètiques, freda i despersonalitzada.  A més fa pudor, i tot apunta que seguirà fent pudor un cop acabi l'obra. 

Penso sovint en les promeses del director i técnics de l'ACA de posar-hi molts i molts arbres. Arbres molt macos, deien. Ja hi pots posar el que vulguis. Res podrà tapar la dimensió del desastre. El més vergonyós que amb els diners gastats en participació ciutadana al barri del Castell fent reunions, cap responsable polític hagi tingut la valentia de convocar als veins d'aquest tram per donar explicacions de com quedarà finalment  l'obra. La gent que hi viu es fa preguntes i té tot el dret a rebre explicacions. O hi ha classes de veins segons on vius?. Em consta que algú ho ha demanat. Res de res. Vet aquí l'estil de governants que tenim. Practicants de la política de l'estruç. Ells només fan reunions allà on hi ha guanys urbanístics i poden vendre la moto. A veure qui és el maco que convoca a uns veins per explicar que no tenen cap millora. Tot el contrari. Gràcies senyors i senyores del PSC i PP de Malgrat. Ben segur que acabareu passant a la història de Malgrat. Per res de bó, és clar.

26 comentaris:

  1. Tinc la teoria que sota el repetit argument de l'alcaldessa parlant de "eix cívic vertebrador" s'hi amaga només l'afany d'urbanitzar l'espai de Can Boix i convertir aquest espai un cop acabada l'obra de la zona, en un espai molt freqüentat per la gent i que oh! casualitats de la vida, coincideix amb l'espai de darrera de las seves propietats particulars. El temps ens ho refutarà o confirmarà però de moment el tuf de tot plegat s'escampa pel poble. Pot considerar-se aquesta casualitat de prevaricació? Neus, tu que entens de lleis, que en penses d'aquesta casualitat?

    ResponElimina
  2. Jo no faig valoracions jurídiques, perquè no em pertoca. Cadascú en pensi el que vulgui. El cert és que hi ha coincidències sorprenents que en un altre municipi hauríen aixecat especulacions de tota mena. Ara, un cop tret l'edifici de Can Boix la gent es pregunta per a que volem un espai tan gran. Per passar?. Tenim un poble curiós: gastem un milió d'euros per enderrocar un magatzem (una gran inversió, oi?)i no tenim 12.ooo euros per pagar el transport escolar del CEIP Marià Cubí?.

    ResponElimina
  3. Neus és molt fàcil la pregunta i la resposta: CiU vol la independència, "SI" o "NO"?

    ResponElimina
  4. És fàcil la resposta. Si el programa parla del dret a decidir serà per alguna cosa, no?. També és evident que dins de CIU el corrent és molt fort. Personalment mai amago que estic per aquesta via, perquè no hi ha altra solució. De totes maneres segur que el camí és més complex del que alguns ara diuen. Penso que si ho analitzes el posicionament de CIU és el més honest, perquè no venen fum ni imaginaris a quatre dies vista. La independència no és cosa d'embolicar-se amb l'estelada i prou. És un procés. Qui et vengui una altra cosa t'enganya.

    ResponElimina
  5. Fa 3 anys eres regidora d'urbanisme i mai s'et va sentir a parlar que estaves contra la compra de can Boix, ara estàs a l'oposició i el teu discurs ha canviat en funció dels teus interessos electorals.

    ResponElimina
  6. enderrocar un magatzem val un milió d'euros ?

    ResponElimina
  7. El camí sempre ha estat complex en bona part per la indefinició dels que parleu del dret a decidir, però no voleu donar la veu al poble perquè ens digui si es vol alliberar. La independència és una qüestió de democràcia participativa. El fum i la honestedat d'uns i altres són factors de segona. I dir que qui compri una altra cosa que no sigui "un procés" s'equivoca és una retòrica sense contingut.

    ResponElimina
  8. Neus, com sempre parles per parlar i intentes vendre fum. Els veins de la zona saben perfectament que s'hi fa i molts dels veïns han demanat que la Riera sigui coberta. Saps que diuen els ciutadants de Malgrat quan passen per Can Feliciano? Tanta manifestació per tal.lar els arbres que tots vèiem que eren malalts i anàven a caure? Ganes de paralitzar l'acció de govern és el que es volia. Ademés ara amb l'endarrocament de Can Boix molts ciutadants veuen realment que és el que es vol fer: un passeig que vagi de mar fins a Santa Rita on tothom hi pugui passaejar o anar amb bicicleta, o sigui un espai pels ciutadants i no per les rates.

    ResponElimina
  9. Durant tota la setmana s'han vist tècnics prenent cates de la zona coberta pendent d'urbanitzar. És a dir, el tram entre el carrer Passada i el carrer Fonlladosa. La pregunta és: cal considerar prioritari el projecte i la consegüent urbanització d'aquest tram en vistes de la situació econòmica de Malgrat i del país en general. No caldria encaminar els esforços econòmics per fer inversions en el desenvolupament de sector productius que, de veritat, creïn nous llocs de treball. Qui té pressa i a qui i què respon la necessitat d'urbanitzar aquest tram?

    ResponElimina
  10. Qui té pressa per urbanitzar aquest tram és la Campoy. Això està clar. Però l'urbanització d'aquest tram s'haurà de fer, perquè com està no pot quedar. Nosaltres no hem estat mai contraris a l'rbanització del tram ara cobert.

    Sobre Can Feliciano la cosa canvia. A mi m'agradaria que qui deixa comentaris aquí defensant un projecte nyap com el que s'executa tingui el coratge de fer-ho deixant el nom. Que la gent sàpiga qui parla i en nom de qui. Jo ho sé, però evidentment no ho diré. De totes maneres l'escrit parla per sí mateix. Es nota que no ets veí. Es nota que no parles obertament amb la gent que hi viu. Si els veins saben que s'hi fa no té sentit que m'aturin per preguntar-me a mi i mostrar-me la seva indignació pel fet que ningú els hagi convocat per explicar com queda el projecte. De totes maneres, no són els veins qui m'aturen. Ho fa molta altre gent sorpresa per l'obra i el resultat. Ningú veu una millora en aquest tram, perquè salta a la vista que el que s'executa és una pífia.

    Sobre la nau enderrocada busca un document on jo hagi signat la compra d'aquest edifici.

    ResponElimina
  11. Tinc entés que quan eres al govern hi estabes d'acord amb l'enderrocament de Can Boix.

    ResponElimina
  12. No t'esveris com sempre. Saps perfectament que n'opinen els veins del teu carrer sobre la Riera i com la volen: "coberta".
    Saps perfectament que Can Boix ha estat afectada urbanísticament des de mitjans dels 80 i que quan erets regidora d'urbanisme en tens constància també. A tu no et pertocava firmar res aleshores però de ben segur que vas estar al corrent de l'afectació.
    Parles de "per pebrots els meus" i com sempre has fet parles d'interesos obscurs. Quins interesos pot tenir l'actual acladessa, si el tram del qual en tindria especial interés ja ha estat canalitzada i coberta.
    Home! quan parles de llòfia, em poden venir al cap moltes llòfies com quan erets a l'equip de govern però m'abstenc ja que no voldria esverar-te més del que de ben segur ja deus estar-hi llegint-me. En tot cas et diré que aquesta llòfia que tu dius és un bé pel poble i que el poble podrà gaudir en un futur molt proper, igual que han fet amb el tram del Bon Pastor, igual que feràn amb el tram del Carrer Nàpols i com també faràn amb el tram de Can Feliciano, no en tinguis cap dubte.

    ResponElimina
  13. Neus: La teva resposta a aquesta excrecència humana de Nosokomio ha de ser callar i treballar fins aconseguir formar una candidatura unitària de tota l'oposició a les properes eleccions municipals. l'Única forma de neutralitzar tanta perfídia i desgavell causat per aquesta colla d'inútils.

    ResponElimina
  14. Nosokomio ha escrit: "Saps perfectament que n'opinen els veins del teu carrer sobre la Riera i com la volen: "coberta"."
    Com ho sap? l'única explicació és que sigui algú de l'equip de govern, ja que des de l'inici d'allò que anomenen el conflicte del tram de Can Feliciano, han defensat que els veïns el volen cobert. Ens ho hem de creure? NO. Han convocat algun referèndum per saber que n'opina la ciutadania de Malgrat? NO.
    Tenen por, tenen por que davant d'una consulta la resposta fos contrària als seus interessos, repeteixo als seus interessos, ja que l'únic que sabem és que una part important de malgratencs i malgratenques (unes 5000 signatures), algunes de veïns de la riera, s'oposaren a la canalització d'aquest tram. Els van escoltar: NO.
    Estic d'acord que és una aberració, veure la canalització fa venir ganes de plorar, comentari de persones de Malgrat, persones a qui no escolten els que ens manen, persones que ens estimen Malgrat, persones que no volem perdre el nostre passat, persones que volem conservar la nostra identitat, persones que volem conservar el poc patrimoni històric i natural que ens queda, persones que tenim el dret a decidir i a ser escoltats.

    ResponElimina
  15. Sóc ciutadà de Malgrat de Mar i m'estimo a Malgrat de Mar i jo vull la Riera en el seu pas per Can Feliciano, coberta. És la meva opinió i com jo suposo que també n'hi han d'altres.

    ResponElimina
  16. La Neus com sempra diu el que no pensa, esta demanant a crits que es cobreixi, per aixó provoca tant a la Campoy. Ella la "medium" no la demana, peró la vol.Neus que ja sabem com ets

    ResponElimina
  17. Si?. A veure com és la Neus? Digues tu que la coneixes tan bé.....

    ResponElimina
  18. Cobrir el tram de Can Feliciano... arrel de què? de fets consumats? És així com ha de governar un partit que és diu socialista? Quants de cops faran venir en Nadal per acabar-lo de convèncer que cal cobrir aquest tram i que els hi doni diners?
    Continuo defensant el de sempre: estic d'acord amb tu Neus que el tram cobert i pendent d'urbanitzar no pot quedar com està... Però quan reflexionarem sobre la quantitat de diners que estem destinant a projectes que s'han acabat convertint com a necessaris només perquè s'ha pifiat o s'ha destruït el que hi havia; generant una despesa inassumible o no prioritària en els temps que corren? Quan començarem a reflexionar i a canviar de manera de pensar. Les vaques grasses s'han acabat per tots i, si us plau, els que us dediqueu a la política convindria que comencéssiu a pensar que no podeu anar de nou rics per la vida i que cal reorientar les inversions, estalviar i ser conscients d'on es destinen els diners. Potser ens haurem de començar a acostumar a fer petits projectes però més beneficiosos que no pas aquests grans projectes amb els que molts polítics de poca volada s'han cregut que eren Déus, faraons, Miterrands o com li vulgueu dir.

    ResponElimina
  19. Més d'un municipi veï voldria tenir els comptes que té Malgrat de Mar, que paga les seves factures a proveidors al dia i no com d'altres que tenen demores de fins i tot anys. Respecte a les inversions, opines que l'ascensor inclinat és una inversió innecessària, ho és de desmesurada? També ho és el camp de futbol? Ho és la piscina municipal? o el Parc Francesc Macià? Si tant creièu que és desmesurat i no convé podeu dir a els representants de l'oposició que hi votin en contra i tant contents.
    Durant anys, quan tothom estirava més el braç que la màniga, s'ha fet una despessa racionalitzada i ara que és un moment propici per costos menors, toca fer-ho. Això se'n diu gestió eficient.
    Jo també opino que la Sra. Neus Serra, de cara a la galeria diu: No, no,no s'ha de cobrir la Riera i en veritat i de portes en dins "de casa seva" opina que s'ha de cobrir.

    ResponElimina
  20. El que opina la Neus Serra és que l'obra que s'executa no és cap millora. A més empitjora notablement l'espai. Els veins no obtenen cap millora amb aquesta obra. Tot el contrari. Això no ho veu la Neus Serra. Ho poden veure molts altres malgratencs que tenen sentit comú. La resta són especulacions teves. Ara bé, també et vull dir que l'argument genial que consisteix en dir que la Campoy cobrirà la riera només per portar-me la contraria no la deixa massa ben parada. Per a la teva informació el projecte ha anat i anirà descobert.

    ResponElimina
  21. El "no t'esveris com sempre" de Nosokomio el delata. On he escoltat jo aquesta frase?.

    ResponElimina
  22. A veure l'ACA no preveu la cobertura de la Riera, ja li van dir per carta i personalment a la Campoy, a tots els representants de la opsició i a moltes persones de la Plataforma per correu electrònic (de tot i tot es guarda còpia).El PSOE sabia i coneixia aquest fet, però el que pretén és que com que aquesta obra fa pena argumentar que s'ha de cobrir,doncs, nooooo!!! això no va així i si cal que ens ho expliqui la fiscalia si escau que estan molt actius i de pas li expliquem tot el que s'ha fet en cadascun dels trams,ja veràs com treurem molt de suc.

    ResponElimina
  23. Sra.Serra vosté creu que els veins de Malgrat no han guanyat un espai a la Riera del Bon Pastor. Però si fins i tot s'hi fan i plantejen activitats públiques en aquell indret (fires, sardanes, correfocs....). Vosté no creu que els nous espais de la Riera de la part posterior del Carrer Napols no serà un espai de passeig pels vilatans. I si cobreixen la Riera en el tram de Can Feliciano no creu que també serà un espai que es pot guanyar pel poble? Em sembla que els seus arguments són "curts de mires" (li sona???). Si no s'hagués aturat el projecte d'execucció de Can Feliciano a dia d'avui, ademés d'estar fet de ben segur que ademés la zona de la desembocadura de la Riera de Palafolls ja s'hauria arreglat i vosté prou bé ho sap i que ademés falta li fa en el poble de Malgrat de Mar.

    ResponElimina
  24. El que el poble de Malgrat necessita, i li cal urgentment, és que la Campoy un cop cobert el seu alienant i ofensiu mandat descansi d'una vegada en la seva metòdica creuada cimentera popular un cop materialitzat el seu somni de revaloritzar el seus patis particulars arran de riera on poder obrir una esplèndida cafeteria per vendre coca-coles, la seva especialitat professional aparcada de fa anys per la altruista voluntat de servei a la ciutadania (llegeixis compte corrent). Ja ha fet tot el que li calia per aconseguir el seu objectiu final sense que és noti massa l'empeny posat en obtenir-lo.
    Vox populi - vox Dei!

    ResponElimina
  25. Sr. Nosokomio, abans de parlar cal estar informat. Vosté desinforma i no sé si ho fa per ignorància o mala fé. El tram final de la riera estaria resolt si s'hagués aprovat el projecte executiu. A més no li hagués costat ni un euro a l'Ajuntament. Ara paguem de la nostra butxaca l'obra i a sobre tenim el tram final pendent. Escolto a la campoy parlar del Passeig marítim i ho condiciona a resoldre el tram final de la riera. Quina vergonya!. Està més clar que mai que el realment urgent era resoldre la sortida a mar de la riera i que ella va alterar la prioritat sense arguments sólids ni entenedors.

    ResponElimina
  26. Piscina coberta, camp de futbol, parc Francesc Macià, teatre-auditori... tot això són NECESSITATS? Segurament, serveis necessaris, però tinc la sensació de que no són prioritaris, almenys en la manera en com s'han executat. Malgrat ha viscut -com molts altres municipis i l'Estat en general- amb la curta visió del que -amb tots els respectes- s'ha llençat a viure del totxo. El diner fàcil, el sou de 3000 € a fi de mes que convertia en primera necessitat tenir un pis més gran, jacuzzi al bany, encimeres de disseny, vacances al Carib i, al pobre fill, pagar-li un BMW perquè no fos menys que la resta d'amics.
    Ens han venut la moto i ara ens toca malvendre-la. Si l'amic del totxo en comptes d'enlluernar-se s'hagués dedicat a pensar en el futur, a diversificar, a enviar el fill a la universitat i no creure's el rei del mambo potser ara no estaríem on som.
    I a Malgrat, el problema, és que no ens podrem malvendre -o si a determinats amics- la piscina coberta, ni el camp de futbol, ni l'ascensor inclinat. I quan d'aqui a tres anys s'acabi el periode de carència del crèdit de 6 milions -i tants d'altres- i no haguém estat capaços de generar ingressos... llavors, tota aquesta bona gestió econòmica petarà als nassos del pobre que hagi ocupat l'alcaldia mentre els que ens han empatenegat marxin amb aires de grandesa. On és la gestió productiva al municipi? Què passa amb les indústries? I el comerç? I el turisme? Com és que a Malgrat tenim una de les taxes més altes d'atur de tot Catalunya? Mentrestant... ens continuarà governant LA mediocritat de projectes curts de mires, baratos i de mala qualitat que intenten fer passar duros per quatre pessetes.

    ResponElimina