dissabte, 8 de maig del 2010

DES LA CÀMERA DEL PLE

En el darrer Ple municipal del dijous passat van passar coses. A priori era un ple normal. L’ordre del dia tenia set punts, bàsicament quatre mocions. Bé, vam començar com sempre amb l’aprovació de l’acta. Fins aquí tot anava bé.

Poca gent a la sala, però molts socialistes vestits de diumenge. Una ja ha aprés que quan trobes desplegament socialista a la sala és que hi ha nervis. Algunes cares ja s’han convertit en autèntiques senyals de que hi ha temporal a la vista. És una cosa estranya, perquè nosaltres no acostumem a tocar la trompeta per anar al ple, però els socialistes fan una mena de teràpia col•lectiva que consisteix en fer creure als seus acòlits que la seva sacrificada vida corre alguna mena de perill davant els bàrbars membres de l’oposició i cal fer pinya. Només els falta pintar-se la cara de vermell tipus Braveheart. Ara fins i tot posen cotxes policials a cada cantonada. Tot plegat al servei de les paranoies dels governants. Mare de Déu!.

El 2n punt era una Moció proposada per UGT a la que vam donar suport tots els grups. La moció demana al govern que repensi la desaparició de l’eliminació de les escoles taller, cases d’ofici i tallers d’ocupació. Aquest anunci de suprimir les escoles taller s’ha fet sense cap consens i en el moment actual no sembla una decisió encertada, ni hi ha una alternativa clara. Les motivacions que van dur a la seva creació l’any 85 segueixen vigents: atur juvenil, greu situació d’abandonament del patrimoni històric i pèrdua d’oficis tradicionals. Tothom va donar-hi suport. El PSC amb la boca petita.

El 3r punt era una moció d’ICV de suport al jutge Garzón. El G.M. de CIU es va abstenir i només va rebre 3 vots (ICV, Mérida i Romero). Per nosaltres no es tracta d’anar aprovant mocions de suport al Garzón. Estem en tot cas a favor que qualsevol jutge del país que sigui emparant-se amb el dret internacional pugui investigar crims que no prescriuen comesos sota dictadures reconegudes, però una moció com aquesta sembla que porta només a donar suport al Garzón, quan es tracta d’un personatge amb moltes llums i ombres (ERC va recordar l’episodi dels jocs olímpics), que té causes obertes, i del que no podem defensar els mètodes al 100%. Abstenció.

A continuació, una moció d’ICV contra la pobresa infantil i en suport a la campanya “Acabem amb la pobresa infantil ara!” que va rebre el suport de tots.

Per acabar, moció conjunta d’ERC-CIU-ICV- per instar a l’ajuntament a reubicar o clausurar el camp de tir La Gaviota. La Sra. Mérida ens va dir que és una preocupació de “tots”, el que passa és que a ella no se li nota massa el patiment. Primer ens van dir que el club marxava a Lloret i era mentida. Ara diu que marxa a Tordera i ja ho veurem. Això sí, no farà res per mantenir el club a Malgrat. Tampoc per fer que marxi. Per nosaltres la situació comença a ser urgent i l’actitud del govern una mica estranya. Sempre tirant pilotes fora, sempre donant llargues. L’activitat està sotmesa a llicència municipal i l’Ajuntament podria haver actuat de diverses maneres: fent inspeccions, posant en coneixement de la Generalitat la situació per tal de revisar la llicència donat el perill de contaminació,....en definitiva, podria haver apretat. Però no ho ha fet. Per què?. Segons la Sra. Mérida s’han de tenir informes (?). Bé, ella sempre necessita molts informes. Informes a mida, és clar. La Moció no es va aprovar, però tampoc és cap sorpresa, oi?. (em reservo dedicar-hi un post més endavant)

I arribo al final del Ple. Sí. El final, perquè ens van deixar amb les preguntes a la boca. De cop l’esperpent es va apoderar de la sala de plens. Un fenòmen paranormal. Algú ens ha fet vudú, perquè això no és normal. De fet, tot va començar amb a pregunta de la portaveu d’ERC sobre la ciutat sanitària que va posar dels nervis a la Campoy. Ja sabeu com és de susceptible. Es va tocar un tema delicat que li cou. Les presses no són bones conselleres. Ja ho vam dir. Ara la Comissió Territorial d’Urbanisme frena el projecte de la ciutat sanitària. Pobre Campoy!. Què injusta és la vida!. Ella que sempre ho fa tot bé i ara li diuen que falten informes, que no està prou justificada la modificació dels paràmetres de sostre i superfície d’aprofitament privat, que redueixi l’ús comercial, que augmenti la reserva d’aparcament, que fixi les alineacions obligatòries i acoti els gàlibs màxims, que garanteixi la destinació a residència geriàtrica...vaja, que no n’ha encertat ni una. Per sort, tal i com diu la Campoy tot el que posa la Comissió d’Urbanisme en un informe “són xorrades”. Una frase memorable que us podeu apuntar per si un dia voleu demanar que us requalifiquin alguna coseta.

A partir d’aquí, la cosa es va escalfar i encara no entenc el motiu. El regidor d’ICV va voler interrogar a la regidora del PP sobre les obres de Can Feliciano i va esclatar la mascletà. -“S’ha acabat el ple” , va xisclar la nostra Rita Barberá. -“Què ho preguntin per escrit”, i va sortir enfurismada cap el seu despatx. Això sí, el seguici al seu darrera amb cara d'espant. El Secretari amb cara de circumstàncies va recollir els trastos. Apa, s’ha acabat el Ple i tots al carrer. Desconcert. Vergonya aliena. Aplaudiments dels seguidors del PP i PSC del públic. Crits entusiastes de la claka PPOE. Què aplaudien?. Què la democràcia ha mort a Malgrat?. No ho sé pas, però només els va faltar cridar OLÉ!.

16 comentaris:

  1. Ens deia l'Albert Einstein: "Davant d'un imprevist enfrontament, haig de tenir ben a punt i esmolades les meves millors armes: l'educació i el respecte."
    La situació viscuda al darrer Ple, de la qual ens fas una descripció ben humorística al teu darrer article, va ser lamentable. Els qui el seguirem - ho he contrastat amb diverses persones - ens quedàrem bocabadats. On és el valor democràtic de la màxima representant municipal? No se li suposa - ja sabem que no - educació i respecte? I la resta de regidors que eren al Ple? No coneixen els límits d'un debat que va pujant de to, que es crispa? Sabeu que els que us seguim volem un debat racional? Que esteu debatent els nostres interesos?
    Sincerament, penso que allà el que aneu a cercar és, únicament, el vostre minut de glòria!
    La Sra. Campoy ben retratada (com sempre). La resta, contents i alegrets: evidènciar un cop més la mala educació de la que ens governa.
    A tots, moltes felicitats per la feina feta!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  2. Neus, una descripció poc objectiva. Falta descriure els crits de la Sra.Verdaguer dient: No tenim ROM! No tenim ROM!, uns cridant: feixistes! feixistes! i en Creus dient per la Radio: deixeu-me acabar, deixeu-me acabar!. L'únic que és va aconseguir és res!

    ResponElimina
  3. Ja us val anònim de les 3:23 després de l'espectacle de la Senyora Campoy fer aquest comentari

    ResponElimina
  4. Anònim de les 3:23 perquè no dius res dels aplaudiments dels seguidors del PP i del PSOE, no considero que siguin del PSC, ho han demostrat moltes vegades. Si parles dels crits:feixistes, feixistes,...
    Només dir que les actituds de l'equip de govern distant molt de ser democràtics, a l'igual que la dels seus seguidors, com es pot aplaudir la interrupció d'un ple? Els molesta contestar a les preguntes?
    Després del que a passar creiem que si, i pel que sembla no és possible que els regidors dels partits que manen en aquest ajuntament puguin opinar sobre afers que afecten al poble.
    Per salut democràtica haurien de dimitir tots.
    Perdoneu que no signi l'escrit, ja que en aquest poble pot ser perillós.

    ResponElimina
  5. Mireu. Aquest és un bloc personal i, per tant, no es pot esperar que les opinions expressades siguin massa objectives i fidels als successos. Quan la persona que ens relata uns esdeveniments en què ella ha participat i on és part implicada és evident, per damunt de tot, la percepció subjectiva. Els que estàvem a casa, escoltant el trist espectacle sí que podem fer una valoració més ajustada a la realitat, sense interesos partidistes ni formant part de cap claca: un autèntic exemple de mal gust i de poca vàlua política dels que, en teoria, defensen els nostres interesos municipals. Ells s'han begut l'enteniment, nosaltres ja hem begut oli!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  6. Tens raó que potser costa ser objectiu quan et trobes en el lloc dels fets, però t'equivoques en que siguem tots part implicada. La principal part implicada va ser una i punt. Nosaltres, per exemple, en el moment que va marxar la Campoy ens vam limitar a demanar al Sr. Secretari algunes explicacions i penso que ho vam fer amb educació. Punt. Val a dir que tots estavem desconcertats, crec que fins i tot alguns regidors del govern que fins i tot es van quedar a aguantar el xàfec mentre la Campoy fugia. Per mi -serà objectiu o no- no hi havia motiu per fer una sortida de tó com aquesta. I els aplaudiments? a què venien? què aplaudeix el PP? al tracte que dona la campoy a la seva regidora fent-la enmudir?. En fi, que ja cal que tots hi pensem.

    ResponElimina
  7. També vull dir que els que esteu a casa tampoc teniu una visió exacte del que passa. Vosaltres no sentiu els comentaris fora micro, ni podeu veure les gesticulacions d'uns i altres. Per això teniu la visió que teniu. La meva perspectiva tampoc és del tot exacte, perquè en el moment hi ha coses que no pots veure. Mentre intentes aclarir que passa tampoc estàs al cas del que diuen els que ja s'han aixecat. T'adones d'això quan parles amb un i altre. I una darrera cosa, qui pensi que el ple és el seu minut de glória ho porta clar. La feina d'oposició no és el ple. El ple és tan sols una petita part, però estaràs d'acord que és la única que veieu, perquè de mirar més enllà no tindrieu una imatge tan simple de la nostra feina.

    ResponElimina
  8. els que erem a la sala vam poder veure com era l'Aubanell qui feia callar en Creus. Quan es va adonar que estava obert el micro li va saltar a sobre i va ordenar amb molt males maneres tancar.

    ResponElimina
  9. Per suposat que la vostra feina no es limita a l'estona d'un Ple. Faltaria més! Però en política a part de l'acció (el treball) són també fonamentals les formes, la manera de donar a conèixer al poble el fruit de les vostres accions. I el Ple és un dels moments més importants on ho demostreu, tot junt: acció i formes. No és la vostra feina la que es questiona. Són les maneres. Les de TOTS. L'últim Ple és la imatge d'un vaixell que va fa aigües i on ningú és capaç de començar a treure l'aigua que, de ben segur, el portarà al fons. El capità, evidentment, el primer responsable!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  10. Totalment d'acord. Per això dic rektero que cal pensar-hi i des del respecte institucional dir que ja n'hi ha prou!. Portem un mandat ple d'accions absurdes, des d'impedir l'entrada al ple a la gent, posar policia (no tinc res contra la policia, però no m'agrada que em tractin d'incontrolats), impedir assistir a reunions del barri de la llei de barris, desqualificacions, denúncies, insults personals....home, evidentment, hi ha qui a sobre pretén donar lliçons i demanar respecte quan falta al més elemental respecte a la resta d'autoritats.

    ResponElimina
  11. Llegeixo a diferents mitjans de comunicació que la Comissió Territorial d'urbanisme de la Generalitat ha aturat el projecte de la ciutat sanitària. Al darrer Ple es va debatre aquesta qüestió i recordo que la defensa que es feia del projecte va acabar en la rotunda afirmació que allò que manifestava l'informe de la Generalitat eren "xorrades". No entraré a fer valoracions de fons. Primer, perquè no m'hi entenc; segon, perquè no m'hi vull entendre...
    Però sí que aquestes declaracions em neguitegen i em fan preguntar-me: Quin tipus d'informes emet la Generalitat en matèria d'urbanisme? Són ximpleries? Quina mena de tècnics elaboren aquests informes? No els estem pagant amb els nostres impostos?
    D'altra banda, el terme "xorrada" és un barbarisme reprobable. No és normatiu. ¿És que els nostres polítics no tenen cura de com parlen? Sincerament, penso que l'ús d'un català estàndar hauria de ser una de les primeres preocupacions de qui desenvolupa una responsabilitat a la vida pública.
    Un cop més, mediocritat i vulgaritat!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  12. Malgratenc no t'aclares ni et vols aclarir dius que no m'hi entenc; segon, perquè no m'hi vull entendre...
    per opinar s'ha de intentar entendre les coses, oi? perque després fas unes preguntes tendencioses.
    NEUS, falten comentaris des d'aquest matí

    ResponElimina
  13. estem en un punt que sobren les paraueles.El nostre poble es mereix un altre govern.

    ResponElimina
  14. Què vol dir que falten comentaris?

    Neus

    ResponElimina
  15. Hola:
    Molt bé, Neus, et veig molt centrada en la Politica Municipal.

    ResponElimina
  16. Hola Garmir. També segueixo el dia a dia polític del país, eh?. El que passa que Malgrat és un no parar. Per cert, espero que votis l'opció C. Diuen que per ara és l'opció guanyadora.

    Neus

    ResponElimina