dilluns, 5 d’octubre del 2009

MALES FORMES, MAL GOVERN

No vull insistir en coses impossibles, però les formes són importants. Avui, els regidors de l'oposició hem pogut mantenir una reunió amb l'empresa Tangible autora de la super memòria per la creació d'una empresa turística. El fet singular és que la proposta relativa a l'empresa turística va passar pel ple de dijous passat. Curiosament la reunió informativa per demanar aclariments i resoldre dubtes s'ha fet avui.

Lleig, molt lleig. Igual que pronunciar públicament en el decurs del ple el nom de la persona que serà gerent de l'empresa. Fins i tot abans d'aprovar-se els estatuts que parlen de com i qui ha d'anomenar el gerent. Una mica de discreció, senyors meus!. Es veu massa el plumero. Aquesta no és evidentment la meva manera de fer les coses, ni la nostra, la de la gent de Convergència i Unió, ni la de la majoria de gent de Malgrat. Però no em sorprèn. Les formes en política i en democràcia són importants. Per això durant la campanya vam parlar de canvi. Ja sé que això va molestar a més d'un, i sobretot a més d'una, però és que canviar les formes és més important del que sembla.

Al darrer ple vam parlar de la suspensió de l'acte institucional de la Diada que ningú va comunicar a la resta del consistori. També vam parlar de la manca de respecte vers l'oposició quan ni tan sols ens participen actes com uns simples homenatges a persones que han escollit el nostre poble per passar les vacances des de fa un grapat d'anys. És a dir, que donem la clau de Malgrat -un gest tan significatiu- i la major part del poble ni ens enterem.

No cal entrar en polèmiques inútils. Això no canviarà mai amb aquesta gent. Ho tinc molt clar, i per si en tenia cap dubte la Sra. Alcaldessa ho va rematar al no intentar ni una disculpa. "No penso disculpar-me" -va afirmar fent-se l'ofesa. Quina novetat!. Més del mateix. La autèntica  novetat seria precisament rebre una disculpa i una explicació lógica. Tot això revela un tarannà especial i una manera d'entendre el govern i el poder que no puc compartir. La consideració amb l'altre, en especial al que no pensa com tu, reforcen la democràcia, milloren la societat i contribueixen a oferir al ciutadà una visió més positiva de la política. Després lamenten la desafecció política!. Hipocresia pura i dura. 

 En definitiva, que avui hem mantingut la reunió relativa a la proposta de crear una empresa turística i que s'hauría d'haver mantingut per raons óbvies abans del ple. Gràcies, però ja han fet tard. Queda clar que darrera les males formes sempre s'amaga un mal govern, un govern que fa les coses a correcuita i d'amagatotis. Però això de l'empresa us ho explico demà, perquè pel que sembla "fent i desfén, aprent l'aprenent"  i "per la gola, farigola".

3 comentaris:

  1. males formes=inseguretat i debilitat

    ResponElimina
  2. Segur que faran un acte de desgreuge. La coronació com a malgratenc de l'any al Cebolleta.

    ResponElimina
  3. sort que algú ens explica com funcionen les coses dintre de la olla dels polítics...
    gràcies neus!

    ResponElimina