dimarts, 4 de gener del 2011

EL GOVERN DE LA "XOCOLATA DEL LLORO"


La primera decisió anunciada pel govern de la Sra. Campoy per afrontar la crisi aquest 2011 ha estat tancar la casa consistorial per les tardes.  A partir del 3 de gener de 2011 es tancarà a les 16 hores, a excepció dels dijous. L’argument és considerar el cost energètic que suposa mantenir la temperatura i l’ il·luminació de l’edifici. El més sorprenent és  que quan hem preguntat l’estalvi que suposarà en xifres aproximades la resposta ha estat taxativa. “Ni el sabem ni el pensem calcular”. Així tal com sona. Si tenim en compte que el cost més important és el personal que ara cal reorganitzar, però que seguirem pagant, ens semblava que valia la pena saber el que realment estàvem estalviant.  

De fet, la mesura ja la va anunciar a diferents mitjans de comunicació la Sra. Alcaldessa el mes de juny de 2010, el que et porta a preguntar el motiu d’haver ajornat tant de temps la mesura si de veritat l’estalvi és significatiu. Quina poca seriositat. O serà que ara s’apropen eleccions i cal fer un gest responsable?.  Per cert, de l'estalvi en neteja i recollida d'escombraries res de res. És clar, s'ha de renegociar la contrata i les empreses no estàn per anuncis que no els donen de menjar.

A mi aquestes retallades em semblen la “xocolata del lloro”, i més si no venen acompanyades d’un mínim argument. Entenc que hi hagi opinions per a tots els gustos, però jo penso que representa més propaganda que diners estalviats. Per exemple, la temperatura de la casa consistorial resulta actualment asfixiant i posar-la una mica més baixa tampoc  aniria malament. Un altre exemple, els diners gastats per enregistrar el nom d’un programa de ràdio, concretament el doble del pressupost de tota l’emissora local, i només perquè algú va creure que podia perjudicar un partit polític. Tot un exemple de gestió dels diners públics. Un altre exemple, el butlletí municipal. Posats a retallar la xocolata del lloro, per què no eliminar una revista cara i que no fa cap funció informativa. Si vam passar més de 20 anys d'ajuntament democràtic sense butlletí podrem sobreviure, no?.
En definitiva,  l’únic argument a favor que se m’acut és l’exemplaritat. Predicar l’austeritat amb l’exemple està bé.  És clar que per predicar amb l’exemple es molt més efectiu eliminar un càrrec de confiança del PPC que es limita a fer tasques administratives i aprofitar la nova reorganització per cobrir el lloc. Llavors l’exemple d’austeritat que  volem donar als ciutadans seria més comprensible i entenedor. Apagar el llum per no gastar està bé, però seria molt millor fer les coses amb rigor i actuant en conseqüència. D’altra banda, voleu dir que no anem una mica tard per fer economies?. El cert és que l’equip PSC-PPC  han actuat amb una autèntica passivitat davant la crisi i s’han limitat a retallar i asfixiar a les entitats, les festes, la cultura i l’ensenyament sense adoptar veritables mesures d’estalvi.  Una altra qüestió que planteja la mesura és la  conveniència de mantenir aquest senyor edifici tancat i barrat tota la tarda en ple centre comercial de Malgrat obviant el paper de punt d’informació que realitza. Deixo de banda que la tasca dels regidors i regidores que es pot veure afectada. perquè en qualsevol cas una  mesura que afavoreixi al municipi resulta prioritària.  El problema és no veure clar el benefici que suposa pel poble i ensumar que hi ha un altre seguit d'accions que es podrien fer molt més efectives.
Una darrera reflexió. Els mateixos que fan economies de pa sucat amb oli eren els que van proposar com a projecte estrella del seu programa electoral el 2007 construir un NOU AJUNTAMENT, i ara resulta que no poden ni pagar la llum del que tenim. Els haurem d’anomenar “profetes” d’ara endavant.

1 comentari:

  1. Si et plau Neus, al proper Ple Municipal, recomana a l'alcaldessa que per estalviar en neteja cal fer-ho amb els diners destinats a la neteja de platges. Si repercuteix l'estalvi consistorial en la neteja del poble correm el risc de convertir-nos en el municipi turístic més brut del planeta. Ara només estem en la primera divisió de ronyes documentades però amb l'alt nivell de científica ignorància d'aquesta elit de gent que mana dins la Casa Gran, podríem fàcilment i sense massa esforç accedir als llocs d'honor reservats per els millors.

    ResponElimina