dijous, 30 de setembre del 2010

JA HI SOM. TORNEM A CAN FELICIANO.


Sorpresa relativa al principi i un pèl d'indignació és el que m'ha provocat la convocatòria de la comissió d'urbanisme d'avui. És sorprenent que a aquestes alçades trobis un punt a l'ordre del dia que parla de sol.licitar a l'ACA autorització per la cobertura de la canalització de la riera al tram de Can Feliciano. Però més sorprenent resulta encara l'argumentació de la proposta. Per llogar-hi cadires. Ara resulta que "per coherència amb el planejament urbanístic i de mobilitat l'equip de govern considera prioritari cobrir aquest tram". I la desembocadura no?. Carai!. Prioritzar una obra que mai ha estat prevista suposa reconèixer que aquest govern toca d'oïda i sense partitura gairebé sempre. 

D'altra banda, ja podem dir sense por a equivocar-nos que a Malgrat comença la precampanya electoral dels socialistes i la seva crossa pepera. A vuit mesos tot just de les eleccions ens regalen aquesta perla amb l'objectiu segurament de recuperar el nivell de bronca i crispació que tant els agrada i a la que sembla estem condemnats a perpetuïtat. De fet, ells sense la bronca no són res. Però d'aquest gest teatral i electoralista de fer veure que encarreguen un projecte en podem fer moltes més lectures. 

Per exemple, una primera lectura serveix per poder explicar que PSC i PPC ja tenen pastat un nou pacte i que votar una cosa és el mateix que votar l'altra. El PPC només busca seguir fent de crossa -no li va pas malament, i viu a cobert de qualsevol xàfec-, per això segueix fent d'escolanet aplicat. El PSC per la seva part acaba de dir públicament al portar aquest punt que no es planteja cap altre pacte.

Una segona lectura és la que ja vaig apuntar el mes de juliol. Campoy no s'arrisca. És llesta, i sap que no pot posar al programa electoral la foto del nyap monumental que ens ha fet a Malgrat. Ara vendrà que ho tapa i tot arreglat. El que passa és que amb aquesta petició de darrera hora no fa sinó donar la raó als que hem dit que la canalització de formigó que ens han volgut imposar és una pífia, i que a l'hora de la veritat no agrada a ningú. En realitat no agrada ni als que l'han defensat. No ho dic jo. Ho diu  la seva sol.licitud.

Així les coses, convé explicar que Malgrat no és el poble que somiàvem fa uns anys, i que ja toca un canvi que suposi una nova dinàmica municipal. Un canvi que impliqui fer polítiques pensant més en les persones i en el poble, i no pas per humiliar i menystenir l'adversari per raons d'ego personal.

Ara bé, si aquesta és l'estratègia de campanya del PSC-PPC, -obrir novament polèmiques i provocar la bronca- van equivocats. No ens hi trobaran. En tot cas, aquesta no serà la nostra campanya. Serà la seva.

23 comentaris:

  1. Molt senzill i com bé dius, "deixant apart els egos personals", ara és l'hora d'anar tots plegats, tota l'oposició a una, ja que és aquesta l'única possibilitat de descavalcar a la mestressa Campoy i crossa del govern. IC + ERC + CDC junts i una persona independent exercint simbòlicament i consensuada la figura d'alcalde.
    T'hi apuntes o aquesta proposta supera la intenció de les teves bones paraules i prefereixes ser oposició quatre anys més?

    ResponElimina
  2. Ara és el temps de fer propostes. Aquesta és la teva, però no és massa clara. Què és per tu un independent?. Algú que no milita a cap partit?.

    ResponElimina
  3. Com a ciutadana i/o veïna, no com a política, creu que cobrir la Riera, és un nyap?, opines el mateix del Bon Pastor i també del tram entre el Fonlladosa i carrer Passada? Que n'opina?

    ResponElimina
  4. Crec que queda clar que quan dic nyap parlo de la canalització. És un nyap la canalització que s'ha fet a Can Feliciano. En tens cap dubte? Creus que és millor ara que abans?. No aporta cap millora, ha fet malbé l'entorn, és una llòfia de formigó., és lletja, bruta i perillosa. Què més vols que et digui?. Si som sincers, la resta de tram urbanitzat i cobert no tenia cap de les característiques que tenia aquest tram i oferia la possibilitat de millorar la imatge de la façana que dona a la riera encara que, evidentment tot és opinable.

    ResponElimina
  5. http://www.radiopalafolls.cat/2009/06/18/laca-continua-afirmant-que-no-es-cobrira-el-tram-de-riera-de-can-feliciano/

    ResponElimina
  6. http://www.radiopalafolls.cat/2008/05/16/campoy-assegura-que-pel-que-fa-a-malgrat-el-director-de-laca-no-esta-capacitat-per-el-seu-carrec/

    ResponElimina
  7. Per a mi "independent" vol dir una persona de consens deslligada de la disciplina de partit i que actuï prioritzant l'interes del poble per sobre les voluntats sectorials dels partits. Que exerceixi d'àrbitre de la coalició de partits i què sigui prou hàbil com per respectar i representar a la hipotètica coalició que es formi.

    ResponElimina
  8. I qui és aquesta persona indpendent?

    ResponElimina
  9. Això ho han de determinar els partits entre ells. A Malgrat no trobarem una persona honrada, justa i que els tres partits dipositin en ell/a la seva confiança?
    No havíem quedat que res d'egos personals?, doncs ja podeu començar a treballar per assolir aquest objectiu, teniu vuit mesos per trobar aquest candidat. L'alternativa és més del mateix i a l'engròs, és això el que voleu pel poble que tant dieu estimar-vos?

    ResponElimina
  10. Vull dir-te que hi ha gent que treballa des de fa molt temps cara el 2011. En 8 mesos poca cosa faràs més que posar les coses fàcils als que manen. D'altra banda, no tinc motius per pensar que els actuals candidats no siguin gent justa i honrada i fa temps que donen la cara, no creus?. Això també s'ha de valorar. Arribar fins aquí no ha estat gens senzill els darrers anys. De totes formes no he vist cap proposta en el sentit que tu exposes i això no s'improvisa.

    ResponElimina
  11. http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2010/09/qui_ha_contractat_l_esposa_de_l_eurodiputat_ramon_tremosa_17298.php

    ResponElimina
  12. Queda clar, gràcies. L'egocentrisme personal i l'afany d'accedir el sou del càrrec per damunt del servei al poble.
    Claríssim: tindrem Conxita per saecula saeculorum i tots els que es quedin diran amén.
    Procuraré buscar un poble més normal per anar-hi a viure.

    ResponElimina
  13. Sorprenent els judicis de valor que alguns podeu arribar a fer amb quatre paraules. Sorprenent que des d'un comentari anònim algú pensi que pot canviar el curs de les coses així com si res. Sorprenent que algú em demani a mi personalment alguna cosa per la que cal comptar amb molta altre gent i que, a sobre, em clavi l'etiqueta d'egocentrisme personal a la primera de canvi. En fi, viure per veure. Hi ha coses que se m'escapen.

    ResponElimina
  14. La teva fustració i baix nivell d'afrontament?

    ResponElimina
  15. Jaume no estic d'acord amb tu. Crec que fas una proposta agosarada però intel·ligent. Qui sigui el cap de llista és el de menys. Pensa que el que necessita Malgrat és tenir un equip de persones real que treballi, no tornar als personalismes d'un cap de llista i que els altres estiguin a l'ombra com fins ara, fent de claca i sense personalitat pròpia jugant al joc servil de la mestressa.
    No crec que la Neus faci res mal fet reivindicant el seu paper d'aquest anys, com segurament farien en Josep Maria, la Teresa i la resta de regidors a l'oposició. La proposta d'unitat, o de pactes ha de ser una realitat sempre i quan es defugi dels personalismes però es reconegui la capacitat, el treball i l'esforç dels que han estat fent d'oposició aquests darrers anys. El teu darrer comentari és un dard enverinat que no puc compartir perquè dóna ales a l'enfrontament i crec que és el que no convé. La teva primera aportació, torno a dir, és encertada i per reflexionar-hi tots plegats.

    ResponElimina
  16. Una altra reflexió Jaume. Com pots acusar tant a la lleugera a la Neus per dir que l'únic que vol és el sou d'alcaldessa; quan, de moment, el que tenim és una alcaldessa que ens ha mentit, que demostra que la seva màxima prioritat -envers d'atendre prioritats més reals com la zona hotelera- és acabar d'arreglar-se el patí de casa i que farà l'impossible per tornar a vendre la moto? Què no t'adones que el toca de veritat és treure la careta a aquesta farsant?
    O és que et semblarà malament que una altra persona cobri per ser alcalde com ho ha estat fent la Conxita tots aquests anys?

    ResponElimina
  17. Només dues coses:
    La Neus no va tirar pel dret i va decantar-se de la Plataforma de l'Arbreda i va decidir presentar ella pel seu compte el recurs, sense comptar amb els altres. Personalisme? ja! i individualisme, partidisme polític i el que vulguis més té, la senyora.
    I segon, la Neus també s'arreglarà el patí cobrint la Riera, no creus?

    ResponElimina
  18. La Neus no va presentar cap recurs. El recus el va presentar un grup polític municipal que té identitat pròpia i està legitimat per presentar un recurs quan ho consideri convenient. A veure si no ens equivoquem. O resultarà que el personalisme és d'altres?.

    ResponElimina
  19. Algun dels candidats de la "oposició" seria capaç de cedir el seu lideratge i sumar esforços per trobar una única figura que encapçales una confrontació electoral amb el PSC?? Algú d'aquesta "nombrosíssima" comitiva de gent que fa anys que treballa "pel canvi" a Malgrat (a quí vols enganyar) estaria disposat a un sacrifici personal (cedir poder) perque una llista única (plural, consensuada, participativa...) iniciés de veritat el canvi. Què passarà si a les properes municipals no sumeu per treure la Conxita? Seguiràs al davantde CiU?

    ResponElimina
  20. Sincerament, penso que us equivoqueu una vegada més tant en el fons com en les formes. Ho dic per aquest anònim esverat.

    ResponElimina