dilluns, 2 d’agost del 2010

PLANTADA D'ARBRES A CAN FELICIANO

La notícia em desvetlla del letarg estiuenc. Planten arbres a Can Feliciano. Bé,  fa dies que ho veig des de la finestra. Després de la desfeta toca tapar l'expedient, però m'ha fet gràcia que això sigui notícia. Resulta que segons la font ben informada planten 4 ginkgo bilobas, lledoners i acàcies. Com que els malgratencs vam haver de fer un doctorat en arbres durant la polèmica de Can Feliciano repasso les notes dels experts botànics que ens van venir a il·lustrar previ pagament dels seus honoraris i trobo el primer dubte. Són autòctons aquests arbres?. De fet, una de les raons de menystenir les acàcies de tres punxes va ser que no eren espècies autòctones. I el gimkgo biloba és autòcton.? No ho sé. Confessó que els meus coneixements de la matèria són limitats. La Wikipedia diu que és de la Xina. L'avantatge és que l'arbre pot viure molts anys -sempre que no el tallin, és clar-, fins i tot, diuen que després de la bomba atòmica d'Hiroshima va ser dels pocs arbres que va quedar en peu, per això es coneix com arbre de l'esperança. Interessant.  

6 comentaris:

  1. Neus, és molt millor que continuïs de vacances...en el teu "letaaarg".

    ResponElimina
  2. Els consells que es donen des del cor i amb la millor intenció són sempre ben rebuts. Moltes gràcies i bon estiu.

    ResponElimina
  3. Senyora meva!, però no s'enrecorda que el projecte hi dèia que s'havien de plantar arbres ja de certa alçada? ai ai ai que tenim memòria selectiva!

    ResponElimina
  4. És acollonant, el principal argument per treure els arbres és que eren invasors i estrangers. Ara hi foten tres espècies i només una és autóctona (que per cert, de lledoners ja n'hi havia, i un de molt gran per cert)
    Reflexionem tots plegats, en especial els que encara no ho han fet.

    ResponElimina
  5. Nosokomio, el projecte inicial deia que s'havien de trasplantar els arbres. Arbres de certa alçada?. On els veus. Jo veig que han plantat 4 pals amb fulles i 2 eures.

    ResponElimina
  6. Nosokomio: Ja que deambules camuflada per la xarxa, voldria preguntar-te si a l'espai de l'antic taller Boix, ara ja enrunat i guanyat pel poble, hi fareu les pistes municipals de bitlles catalanes o més pistes de petanca francesa?
    Més que res ho pregunto per saber a qui no votar en properes eleccions.

    ResponElimina