dijous, 12 d’agost del 2010

DES DE LA CÀMERA DEL PLE

La sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del mes d'agost marca encara que no es vulgui el final de curs polític, i aquest final de curs ha vingut marcat, sobretot, per l'intent de convertir el ple en una bassa d'oli amb la vareta màgica del reglament que algú s'ha tret de la xistera municipal. Dues sessions han estat suficients per constatar el que tothom sabía des del primer dia, és a dir, que l'objectiu real del reglament és fer un ple a la mida d'alguns i capgirar les coses. Suposo que per això el darrer ple ens va obsequiar amb la surrealista imatge d'un govern fent d'oposició a l'apartat de precs i preguntes. Però anem a pams.

El 1er punt era l'aprovació de l'acta de la sessió anterior. A continuació, la modificació del pressupost mitjançant concessió de suplement de crédit que va generar un debat potser excessiu si tenim en compte que hi ha raonaments que ofereixen diferents lectures. Ja sabem com es gestiona la cultura local actualment i la facilitat amb que fan servir les tissores. No cal, a sobre, donar més arguments. El regidor d'hisenda ho va presentar amb la seva retòrica habitual i cadascú va dir la seva. Us estalvio la réplica dels regidors de cultura i joventut, perquè no tenen la virtut de fer-se entendre.    

Al punt 3er i 4rt es va aprovar la rectificació  de l'Inventari de Béns i Drets, i el Reglament de Serveis Socials que la Sra. Raja va exposar en forma d'epístola que algú li havia escrit. Francament, es tracta d'un reglament que ens han anunciat moltes vegades i que, finalment, es porta al ple sense dir res. Certament, és complert i detallat pel que fa a prestacions econòmiques, ajuts materials i servei de SAD, però alguns aspectes s'han deixat de banda i és una llàstima. Ho vam dir en el seu dia amb la millor de les intencions, però no hem obtingut resposta als nostres suggeriments. Tot un detall que pots anotar, però que no t'has de prendre malament. És el que hi ha i punt.

Al punt 5è i 6è es va aprovar la determinació de les festes locals, i el Pla d'Actuacions en el Passeig Marítim, Avda Bon Pastor i Avda. Països Catalans. Ens aturem un moment, perquè la Sra. Mérida va situar intencionadament el desencadenant en la demanda de millores per part del sector, quan en realitat el Pla per sí mateix no aporta cap millora i ho deixa tot a futurs instruments que ja veurem qui desenvolupa. La veritat és que el Pla d'Actuacions al Passeig Marítim arrenca directament de l'acció d'oposició del G.M. de CIU. No ens enganyem. Cal recordar que al maig del 2008 vam presentar al·legacions contra l'Acord de Junta de Govern de 17 d'abril de 2008 que aprovava la suspensió de l'execució de la restauració de la legalitat urbanística en relació a unes obres no legalitzables. Aleshores vam mostrar desacord amb l'utilització com argument per motivar la suspensió "d'un possible estudi de la normativa urbanística aplicable als locals comercials del Passeig Marítim", perquè l'estudi no s'havia ni encarregat i les normes no s'han de fer a la mida de ningú en concret. De fet, la licitació es va fer el mes de juny d'aquell mateix any a correcuita. Ara el Pla d'Actuacions que el govern no va tenir més remei que encarregar fa un llistat de les millores que cal fer al Passeig, però moltes de les problemàtiques  que apunta precisament ja figuren al POEC i en altres documents. Tenir bona sintonia -com afirma la regidora Mérida- no és suficient per posar fil a l'agulla. Caldrà una veritable voluntat d'engegar els treballs necessaris i no s'hi val a posar més excuses. Fa uns dies ja comentava una notícia de El Punt en aquest sentit. Si tot es redueix a ajornar qualsevol millora a l'espera de resoldre les famoses canonades i el tram final de la riera anem arreglats. Ara sembla que enfilen l'obertura de l'Avinguda Barcelona, però diguin el que diguin ho fan a remolc de l'oposició que ens vam posar d'acord per presentar una moció en aquest sentit. Ara ho fan per no quedar en evidència davant el sector turístic, perquè aquesta és una veritable demanda i una necessitat urgent per encarar qualsevol millora.

El punt 7è, era la Moció d'ERC per fer una fira d'entitats que va ser aprovada per unanimitat tot i que la regidora Aubanell no va poder evitar mostrar-se molesta.

El punt 8è una altra moció d'ERC per fer un reglament regulador dels mitjans de comunicació. Bé, nosaltres hi vam donar suport, però tinc el presentiment que el reglament serà a la mida de qui té la majoria i no arreglarà res. El debat que es va generar va servir per posar de relleu les mentides i incoherències de qui ens governa. D'una banda, afirmen no incidir en els mitjans locals. Sembla que hi ha una llibertat absoluta. D'altra banda, l'experiència recent de les consultes populars per la independència ens diu tot el contrari. En fi, ja veurem en que acaba tot plegat.  

La darrera part va ser d'autèntica exhibició torera de la Sra. Alcaldessa que va assistir al ple carregada de papers per llegir. Sentències, autos, registres d'entrada. Llàstima que no vagi assistir acompanyada també dels estudis que es va comprometre a donar-nos moltb abans del ple de juliol. Per exemple, l'estudi del bus alternatiu al transport escolar al CEIP Marià Cubí. Diu que l'empresa no l'ha fet arribar, i això ho diu tot sobre l'acurada valoració i l'estudi previ que s'ha fet a nivell municipal de l'invent. Mare de Déu!. Falta res per començar el curs escolar i el més calent a l'aigüera.  

3 comentaris:

  1. Benvolguda Neus Serra: és aquest el relat del Ple que es va esdevenir o el relat del Ple que vosté va sommiar que hagués volgut que succeís?
    Bona Festa Major!

    ResponElimina
  2. En tot cas, segur que és el meu relat molt resumit del ple tal com el vaig viure. Evidentment, no és el ple que jo sommio, perquè aquest seria un ple on hi hagi respecte per tothom, educació i bones formes.

    ResponElimina