dilluns, 18 de maig del 2015

REPENSEM UN NOU LICEU!

Fa massa temps que lamentem que el centre de Malgrat no acabi d'arrencar, que no hi ha prou activitat, que no hi ha prou comerç. En canvi, disposem d'espais desaprofitats com tot l'entorn de l'aparcament del Liceu o Plaça Catalunya. 

No té cap sentit mantenir un aparcament en superfície en aquest gran espai destinat a equipament, i menys mantenir un aparcament que queda fora de servei cada dijous que hi ha mercat setmanal o en grans festes populars com la cavalgada de Reis. Res més incoherent que suprimir un dels dos aparcaments al centre de la població destinats a priori a que la gent que penetra al centre pugui estacionar el seu vehícle temporalment per fer compres o gestions. 

Però és que avui és possible dinamitzar aquests espais. Des de Convergència i Unió fa temps que pensem i reflexionem sobre la manera de donar un nou impuls a Malgrat amb propostes novedoses i, a la vegada, respectuoses amb el nostre passat col.lectiu.
CIUMalgrat proposa urbanitzar la plaça i l'entorn del que avui coneixem com aparcament del Liceu i Plaça Catalunya. Proposem crear un nou equipament, un petit centre d'activitats socials i culturals recuperant uns espais que han tingut un gran protagonisme per moltes generacions de malgratencs. Imaginem un equipament polivalent en ple centre de Malgrat on fer exposicions, cinema, concerts, teatre...un espais amb aparcament associat que porti la gent al centre del poble i supleixi les mancances actuals d'equipaments culturals i socials amb tots els recursos necessaris al centre de Malgrat.

Una proposta que des de CIU volem posar a debat amb l'objectiu de revitalitzar i rehabilitar uns mateixos espais que han format part de la memòria dels malgratencs i que han tingut en el passat un gran protagonisme cívic i cultural. Estarem encantats de rebre les vostres aportacions, opinions i critiques. Som-hi!

2 comentaris:

  1. > Bon dia, estic indecis, tinc algunes questions per fer-te per veure si me les pots aclarir.

    > 1. Seria possible obligar als propietaris dels solars no edificats a que acabesin les voreres? Ex, verge montserrat
    > 2. Seria possible estandaritzar les voreres dels carrers on gaire be no passa ni un cotxet o cadira de rodes? Ex, riera napols
    > 3. Seria possible bonificar als propietaris de locals de carrers comercials per que dignifiquin les façanes? Ex. Carrer sant esteve
    > 4. Seria possible desplaçar la fira d'agost per tal de no haver de tallar el transit a la av. costa brava?
    > 5. Seria possible rebaixar la quota municipal del IAE a les empreses que crean ocupació?
    > 6. Seria possible rebaixar les taxas d'establiment als firaires/espositors de les fires puntuals que es fan?
    > 7. Seria posible rebaixar la taxa per taula als establiments que tinguin terrassa?
    > 8. m'agradaria saber les perspectives de la remodelacio del ps. Maritim, del pas sota lq via (riera), i l'urbanitzacio/pavimentacio del solar del antic camp de futbol i mercat.
    >
    > Tot aixo m'ajudarà a pendre una decissió. Gràcies.
    >

    ResponElimina
  2. Bon dia indecís,
    1.és obligació del propietari de sól urbà urbanitzar la vorera. tenim una ordenança de conservació i neteja de solars que obliga a fer la vorera encara que no s'hagin previst obres. la única excepció és en sectors nous ex. ragull i vilaró que s'eximeix fins que no s'edifiqui el 50%.
    2.les voreres s'han d'anar fent accessibles, per tant, standaritzar en uns mínims.
    3.Si, és possible oferir ajuts per incentivar la millora de façanes.
    4.Sí, és possble trobar una nova ubicació que no impliqui tallar la principal arteria de Malgrat. Personalment, considero que l'actual solució és absurda i perjudica molt al municipi durant les festes.
    5.Les ordenances fiscals de malgrat ja preveuen bonificacions en aquest sentit, però es poden introduir altres incentius.
    6.Sí, és possible una rebaixa. de fet, crec recordar que ja es van reduir una mca perquè realment són molt cares.
    7.Sí, és possible i recomanable. Des del nostre punt de vista s'ha d'incentivar i promoure les terrasses, perquè generen activitat i ocupació. També es poden canviar els criteris de pagament i per comptes de pagar per taula (que és molt car) es podria pagar per metres ocupats iq ue l'establiment posi les taules tant apretades com cregui convenient.
    8.La remodelació del Passeig Marítim és una prioritat del nostre programa i això comporta la millora i urbanització del tram final de la riera. El grup de CIU hem fet moltes gestions durant aques mandat per impulsar el projecte i desencallar el tema a la Generalitat. Serà una prioritat a l'agenda munciipal 2015-2019. El tema de l'antic camp de futbol és una altra qüestió. Aturat el projecte de l'auditori cal replantejar i posar a debat que fem amb aquest terreny i com podem treure més profit de la seva excepcional ubicació.

    Espero haver-te pogut aclarir alguns punts i esvair dubtes. Per a qualsevol aclariment més no dubtis a contactar. Agrairem molt que ens facis confiança i estic segura que no et sentiràs decebut.

    ResponElimina