divendres, 22 de maig del 2015

CARTA OBERTA ALS TREBALLADORS MUNICIPALS DE L'AJUNTAMENT DE MALGRAT





Benvolguts/des,

És la primera vegada en tots aquests anys que m’adreço a vosaltres per carta, però estem en el tram final d’una campanya per les municipals que penso serà decisiva pel Malgrat dels propers anys, i per mi és impossible afrontar aquest repte sense comptar amb tots i cadascú de vosaltres. 

Sempre he tingut clar que el poble el construeixen tots els malgratencs i malgratenques. Gent jove, gent gran, del nucli antic i de cada barri, veïns, membres d’entitats ciutadanes i els treballadors de l’Ajuntament (així ho hem escrit al nostre programa electoral).  

Crec necessari, i més en els temps que vivim, que hem de ser el màxim de transparents i honestos aquells que volem liderar un projecte polític. Per tant, en un exercici de màxima transparència vull expressar el meu compromís i el de l‘equip que encapçalo amb els treballadors d’aquest Ajuntament de Malgrat de Mar. És de justícia fer-ho en un context com l’actual en que hem vist com s’han imposat mesures que en el cas concret dels empleats públics suposen un retrocés extraordinari no només de caràcter econòmic, sinó també de drets socials i laborals. 

Per això vull fer públic el meu compromís, el nostre compromís amb tots vosaltres. Compromís que arrenca en la defensa de l’autonomia de gestió local i el respecte als acords laborals dels treballadors i treballadores i en garantir una dotació adequada de funcionaris i personal propi. Defensem que cap legislació pot imposar l’austeritat extrema a qui ja tingui els comptes en ordre o forçar fórmules de gestió indirecta per la via de prohibir la reposició de la plantilla pròpia d’unes administracions que s’han compromès a  donar uns serveis als seus administrats.

Aquest compromís que us expresso el volem concretar en uns punts per mi indispensables que espero poder compartir amb tots vosaltres.

1.    Reivindiquem uns serveis públics de qualitat. Això només es pot garantir amb plantilles suficients, estables i públiques, evitant així que s’acabi perjudicant a l’usuari degut a la precarietat laboral de les empreses de serveis (poca estabilitat de plantilles, personal mal pagat, sobrecàrregues de treball....)

2.    No privatitzarem cap servei públic. Per poder garantir la qualitat del servei, calen bones condicions professionals i laborals, i per això proposem: 
 
    • Centralitzar i professionalitzar l’àrea de recursos humans.
    • Substitució immediata de les baixes, llicències i permisos de tots els professionals per garantir l'atenció a les persones
    • El reconeixement professional del conjunt de la plantilla
    • Formació contínua i permanent del conjunt dels professionals 
    • Uns horaris que garanteixin una bona atenció al ciutadà, però també el dret a la conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors i treballadores. 
    •  Carrera professional horitzontal. 
    • Recuperació progressiva del poder econòmic perdut.

            Aquest és el meu i el nostre compromís amb els treballadors de    l’Ajuntament de Malgrat, però sobretot, el primer compromís és el del diàleg i posar-me a la vostra disposició per escoltar les vostres   demandes i suggeriments. Estic segura que entre tots serà possible i més fàcil fer de Malgrat un poble modern i capdavanter amb un Ajuntament transparent, modern i proper.
            

             Neus Serra   
            Candidata de CIU
            a l’alcaldia de l’Ajuntament de Malgrat de Mar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada