dimecres, 31 de desembre del 2014

S'ACABA L'ANY 2014!

S’acaba un any molt intens en tots els aspectes i després d'un matí de feina em disposo a saborejar amb els meus les darreres hores d'aquest 2014 tant estrany i sorprenent.
En el capítol personal ha estat un any d'afrontar la realitat i d'anar a ritme frenètic. Any de superació personal, de patiment intens, de decepcions profundes, però també ha estat un any de reafirmació personal, de lluita, de retrobament amb mí mateixa. L'any del Camí de Sant Jaume i de treure pedres de la motxilla. L'any d'enfrontar novament el rostre de la malaltia a casa, però també l'any de no perdre la fe i l'any que es tanca contra pronòstic amb la millor de les notícies médiques. L'any de fer les paus amb moltes coses, d'aprenentatge i creixement personal. Un any que s'acaba amb sorpreses inesperades que em toquen el cor. 

En el capítol polític ha estat l'any de canvis, any de treball intens per consolidar un projecte de poble i formar un bon equip amb l'objectiu de les municipals 2015. Any del pressupost prorrogat a Malgrat. Any d'aprendre a distingir allò que val la pena. Any de guardar silenci i aprendre la virtut de la humilitat davant actituds que no tenen explicació. Any de treballar a peu de carrer amb carpes i més carpes per arribar i escoltar a la gent. Any de la meva presentació com a candidata de CIU a l'alcaldia de Malgrat. Any de començar "tota una altra història". Any d'observar atentament i pendre nota d'allò que mai, mai farem si governem aquest poble. Any de contestar amb treball a les crítiques i desqualificacions personals. 

Però, per damunt de tot, el 2014 serà recordat per la reivindicació d’independència de Catalunya. Malgrat les amenaces, tot i els intents de boicot, les pressions, i els ridículs internacionals del Gobierno de España, el 9N, 2.300.000 catalans vam anar a votar per la independència. I ho vam fer amb civisme i respecte, deixant molt clar que la guerra de la por no ens atura. Ara, malgrat que sembla que els dies passen, que tenim la sensació que els polítics treballen molt lentament i massa sovint ens perd la impaciència, tenim el camí aplanat per afrontar el tram final de trajecte.

S’acaba l’any, i s’acaba aquest post per donar pas a un any nou. L'economista Santiago Niño Becerra pronostica que "el 2015 serà un any molt complicat" d'entrada per l'evolució del preu del petroli però també per altres factors. És igual. El 2015 ha de ser millor any que el passat, perquè ja hem fet el més difícil en molts sentits. En el cas dels malgratencs ens preparem per un any de canvi que encetarà una nova etapa de futur a Malgrat. En el cas dels catalans ens hem despertat del llarg son. Bon any 2015 a tots i moltes gràcies per ser-hi i haver arribat fins aquí. Us regalo un escrit que m'han fet arribar aquest Nadal que parla de la nova primavera de Catalunya. Ànims, amics meus!. Ens espera un any ple de canvis i reptes il·lusionants. Gaudiu de l'esperança!

"Si sentiu, de vegades, trontollar massa fort l'esperança,
penseu en els minyons de muntanya i la mestressa de la masia pirinenca,
en el pagés de Riells, en el soci de l'Ateneu barceloní i la seva mare, 
que coneix la virtut de la sopa escaldada, en el patró de la barca de la Costa Brava,en el propietari Castanys, en el metge Morell.
 Al ple de l'hivern ells porten amagada al cor, com nosaltres mateixos, la nova primavera de Catalunya".
 (Eugeni Xammar, article Hivern a Catalunya. Paris. 1940)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada