dilluns, 30 de juny del 2014

LA POLITICA DE LA CONFRONTACIÓ I EL VICTIMISME O EL GOVERN DE PLORAMIQUES

Alguns utilitzen en política el que jo anomeno miratge per distreure l’atenció de la bona gent. Es tracta senzillament de crear una il·lusió òptica on no hi ha res. Llavors, del no res en fas notícia i et dediques a escampar-ho pels altaveus locals. Res més fàcil i més senzill. La estratègia és clara, però una mentida repetida cent vegades es converteix en veritat?. Doncs no. Aquesta és la única conclusió que una pot extraure de l’escrit del PSC de Malgrat demanant  a l’oposició que reflexioni "davant la política obstructiva i negativa" que, (segons el PSC, és clar), CIU, ERC i ICV-EUA portem desenvolupant durant aquests anys de mandat.

Aquesta vegada el que els ha molestat és que en el darrer Ple, l’oposició en bloc demanés deixar sobre la taula el punt que feia referència la modificació del pressupost, atès que el govern no havia donat tota la informació als grups municipals, tal i com exigeixen les bones praxis municipals.

Aquesta acció és absolutament normal dins la tasca que porten a terme tots els regidors, i no implica ni una paralització ni una negativa als temes. El que passa és que la prudència i el sentit comú demanen tenir més temps per a valorar totes les propostes del govern. Aquesta és la tasca de l’oposició i aquesta és la feina que de manera responsable sempre hem intentat portar a terme des del grup municipal de CiU, però es veu que el treball amb rigor i prudència no agrada al PSC de Malgrat.

Sempre dic que governar en minoria comporta un plus d’esforç per assolir un consens. En aquest sentit, estaria bé que l’equip de govern deixés de fer el ploramiques alguna vegada i, en un exercici d’autocrítica, reflexionés sobre el perquè desprès de tants anys no és capaç de trobar cap pont de diàleg amb CIU, ERC o ICV-EUa. Però no. Evidentment, és sempre més fàcil traslladar la culpa dels nostres errors als altres. Aquesta és la estratègia que ha escollit el PSC de Malgrat en els darrers anys, el victimisme i la confrontació. En qualsevol cas, la culpa sempre és de l’oposició. 

Una actitud que posa de manifest que al PSC "no li interessa cap mena de diàleg, sinó la confrontació, el greuge i el victimisme". La política del miratge per ocultar la seva "incapacitat de governar" en l'actual context i situació. 




6 comentaris:

  1. Fa temps que m'he desvinculat de la politica de Malgrat, però el poc que segueixo serveix per veure que això que diu vostè Sra. Serra és cert. Jo tampoc entenc aquesta obstinació en no fer cap esforç per acostar-se als grups de l'oposició i preferir mantenir al Pp. Crec que es un error que tard o d'hora els passarà factura. Alguns es pensen que la gent som tontos. Les coses des de fora també es veuen. Tampoc s'enten que l'oposició no hagi estat capaç de sumar per fer un govern. Es una oportunitat que s'ha perdut.

    ResponElimina
  2. Han provat de preguntar-se a l'inrevés? Perqué no s'ha repetit el pacte PSC-PPC-CiU com fa uns anys? Perqué no ha arribat un acord de Govern CiU-ERC-ICV-EUiA? Perqué està en desintegració el grup municipal CiU?

    ResponElimina
  3. La técnica de contestar llençant preguntes que no tenen res a veure amb el text que es proposa. La técnica de la distracció. La política del miratge. Crear il·lusions òptiques on no hi ha res.

    ResponElimina
  4. Una legislatura perdida per culpa de Iniciativa

    ResponElimina
  5. Fas bé de ser discreta, Neus. El meu consell es que segueixes en aquesta línia de no caure en provocacions. Prou que es veu si segueixes els plens el que passa. Avui en política els ciutadans valorem la fidelitat al compromís. qui no no es fidel ni al seu propi grup ja em diràs que fara amb els ciutadans!.
    Manel S.

    ResponElimina
  6. Gràcies. Com bé dius, la línia és treball, treball i treball. No faré cap comentari.

    ResponElimina