dissabte, 6 de novembre del 2010

FU MANCHÚ

Sovint, no pots evitar associar determinades imatges a certes situacions. Suposo que això ens passa a tots. A mi algunes coses que passen darrerament em sorprenen. Ho sento. Que ningú s'ho prengui malament, però des de fa un parell de dies una imatge em passa pel cap amb insistència. La de Fu Manchú. Sabeu de qui parlo, no?. Recordeu aquell personatge de ficció que odia la civilització occidental?. L'arquetip de personatge malvat. Un personatge que a la ficció apareix sempre dotat de grans mitjans econòmics al servei del mal i envoltat de sicaris i sectes orientals a les seves ordres. Un personatge sinistre. Una calamitat que a totes les novel·les resulta finalment derrotat. El gest, la veu, la por.....


Evidentment, es tracta d'un personatge literari. Res a veure amb la realitat, eh?. 

8 comentaris:

  1. Ja crec entendre-ho, ...posem que no parlem de Malgrat ni d'una secta adoradora de subvencions, del diner fàcil i de viure a cos de rei però amb l'esforç dels altres, prometent l'oro i el moru a tots aquells curt de gambals que se'l vulguin escoltar.
    D'individus d'aquesta condició el meu poble n'està farcit i no sabem com eradicar-los. Què podem fer Senyora Neus?

    ResponElimina
  2. http://malgratdesperta.blogspot.com/

    ResponElimina
  3. Els voldries sumar, els esforços, amb aquells que han estat durant anys governant el municipi?

    ResponElimina
  4. En realitat m'agradaria sumar els esforços de tots aquells que volen el millor per Malgrat.

    ResponElimina
  5. I tu al capdavant manant?

    ResponElimina
  6. Penses, de veritat, que l'únic interés d'algú que està 4 anys fent oposició és manar?. Manar és un verb amb matisos. No cal necessariament manar per fer coses positives i, a vegades, manes i no fas res de bó pel poble, oi?

    ResponElimina
  7. Molt bona la foto del Fu Manchú a la poltrona.

    ResponElimina