divendres, 12 de novembre del 2010

EL CONFLICTE DEL SÀHARA

Des que s'ha obert de nou el conflicte amb el Sàhara segueixo amb interès les informacions que van apareixen als mitjans i les que em fa arribar en Josep Gelpí. Aquest és un conflicte que apareix i despareix periòdicament, però en el rerafons sempre hi ha el mateix poble maltractat i una gran injustícia. Ningú pot negar que és també un conflicte de llargs silencis, perquè hi ha masses interessos en joc i veus que cal fer callar. Lamentablement, amb el pas dels anys el Marroc ha assolit un pes internacional molt important que posa serioses dificultats a les aspiracions del poble saharaui. Marroc utilitza la lluita contra la immigració il·legal i la lluita antiterrorista com a eina per pressionar Europa i, sobretot, l'Estat espanyol. Això no treu que una senti vergonya del paper d'aquest Estat espanyol en l'afer. Avui he pogut llegir l'opinió de Duran Lleida sobre el tema. M'ha agradat que com a mínim posi una opinió, mentre d'altres senzillament callen i miren a un altre costat.

El meu tiet Salvador va haver de viure dos anys en aquell Sàhara espanyol. No va ser un temps fàcil per ell, però sempre ens va transmetre la seva estima i admiració per un poble i una gent entre la que es va sentir feliç. Lamento profundament la indiferència de l'opinió pública davant uns fets tant greus com els que han passat i estàn passant. Sap greu comprovar com un país tant solidari com el nostre és capaç de tancar els ulls per no veure la pols del desert.  

4 comentaris:

  1. Tu mateixa ho has dit, cal callar, perqué hi han molts interessos pel mig. Això no vol dir que cal callar per sempre. S'ha de saber que va succeir, perqué i com ha mort el ciutadà alcoià i després que el govern es pronunciï. La diplomàcia per davant en defensa dels interesos propis. I també cal implicació de la comunitat internacional de manera que pugui mediar i buscar una fulla de ruta per solucionar el problema.

    ResponElimina
  2. alguien sabe si BATMAN esta en Malgrat? He visto una luz azul en la torre del castillo.

    ResponElimina
  3. Neus! que estas molt ocupada escrivint els articles del Malgrat Desperta, que per això tens aquest blog mig abandonat? No t'ho fa en Guti? Pim pam pim pam toma dale, toma dale, pim pam pim pam!

    ResponElimina
  4. està de camppanyaa amb en Mas

    ResponElimina