diumenge, 5 de setembre del 2010

DES DE LA CÀMERA DEL PLE


Pocs punts a l'ordre del dia i poc públic. Així va començar el Ple del mes de setembre. Un Ple absolutament de postvacances, tot i que en el nostre imaginari marca l'inici de curs. 

La novetat més destacada és la reorganització del govern amb el canvi de la Sra. Mérida per la Sra. Aubanell com a 1ª Tinent d'alcalde. Ara la regidora Sra. Mérida -fins ara 1ª Tinent d'Alcalde- deixa bona part de les seves competències que passen a l'alcaldia mentre ella es queda pràcticament només amb les deixalles selectives. (Que ningú faci cap lectura malintencionada). La Sra. Aubanell -que la substitueix a la 1ª Tinència d'alcaldia- és un membre destacat d'aquest govern pel seu important paper en el camp de la cultura i de l'ensenyament. En només 3 anys ha estat capaç d'aconseguir ella soleta el tancament de l'escola de música municipal de Ca l'Arnau, la supressió del transport escolar al CEIP Marià Cubí, la retallada de recursos  a les entitats, la supressió sense avisar l'any passat de la celebració de la Diada, la desaparició de la Festa de Sant Joan i Sant Pau, la negativa a l'ampliació de l'IES Ramón Turró, etc, etc. Per tant, que Déu ens ajudi aa partir d'ara.

Sobre la decisió de la Sra. Mérida, què podem dir?. Si algú esperava un discurs emotiu, alguna explicació, o un raonament clar es va quedar amb les ganes. Tot i que respecto les decisions personals, penso que una mínima explicació la mereix el poble i la resta de regidors, més en una situació de context tan complicat a nivell municipal. Quan una ostenta un càrrec públic té també uns deures li agradi o no. Quan s'agafa una responsabilitat s'està a les verdes i les madures o, com a mínim, els motius s'han d'explicar millor. En tot cas, la renúncia de la Sra. Mérida a la part més important de les seves atribucions és simptomàtica. El govern fa aigües....o no. Ves a saber. El que està clar és que l'aposta del PSC per un relleu ha fracasat. Que a poc més d'un any de les eleccions municipals i en l'actual context es facin aquests canvis, i que la persona amb el perfil professional més alt de l'equip de govern abandoni no beneficia gens ni mica els interessos del poble. Que l'alcaldia incorpori més competències a la seva atapeïda agenda tampoc és una bona notícia. 

Tot plegat, desconeixem les veritables raons dels canvis, però sabem del cert que no s'han fet amb ànim de millorar el funcionament intern de l'equip, sinó per raons estrictament personals. Quedem-nos doncs amb les seves raons personals i respectem-ho, però no oblidem que ser regidor de govern vol dir més responsabilitat, més servei i més voluntat. No tinc cap dubte que ha estat una decisió molt meditada, sobretot pel seu significat. També ha estat un cavi poc explicat i això d'entrada fa sospitar.

Un altre punt va ser el conveni fet a correcuita sobre el transport urbà de Malgrat. Què hem de dir?. Sobte que després d'haver demanat tantes vegades informes i dades des del nostre grup municipal per estudiar la proposta, i després del compromís del govern, i de la mateixa alcaldessa (consta a les actes dels darrers plens) d'oferir i facilitar tota la informació, s'acabi una trobant al ple uns acords adoptats en Junta de Govern que es porten a ratificar sense haver tingut accés a cap document ni  cap informe. És d'una falta de rigor i de seriositat evident, d'una absoluta manca de transparència i una presa de pèl. Sobta també que un regidor tan  conegut per la seva faceta "dialogant" com el Sr. Valentí gosi retreure a l'oposició que no se li dona suport. quan no ha intentat ni per un moment assolir aquest suport. Què es pensa?. Què el suport el regalen?. No senyor. El regidor Valentí desconeix que ser polític consisteix precisament en saber trobar suports i saber parlar. Definitivament, allò que aquest govern no sap o no vol fer. Com pots aprovar un conveni que parla de noves rutes de transport urbà, de canvis d'horaris, de dèficit de 29.000 euros, sense veure cap informe previ?. És més, com el pots aprovar si el propi regidor afirma que per ara comencen amb prudència i aniran fent canvis sobre la marxa a mesura que vegin les necessitats?. Això no és improvisació?. El text del conveni que  s'ha dut a aprovació presenta  molts interrogants que ningú ha volgut aclarir. En fi, que no deixa de sorprendre aquesta manera de fer quan parlem de gestionar interessos de tots.

Per acabar, preguntes interessants sobre el fanal de l'entrada de l'Ajuntament, sobre l'horari de l'oficina de turisme, sobre la fira que s'han tret de la xistera per la Diada, etc, etc. Cada resposta deixa clara la tragicomèdia municipal de Malgrat. Uns demòcrates de pa sucat amb oli que s'acaben creient les seves pròpies mentides. -Pel carrer em feliciten!- diu la Campoy mentre s'estarrufa a la cadira de la sala de plens. A fora queda el trist fanal de l'entrada i un Malgrat més estancat que mai, tant en comerç, com en indústria, com en turisme, com en treball....un ajuntament més endeutat, un futur complicat, més de 400.000 euros que el consistori haurà de retornar a l'Estat només en relació a l'exericici 2008,....en fi, una realitat que els actuals governants pensen que poden tapar llençant-se floretes.  

6 comentaris:

  1. estan acabats, i sino mira el señor corbacho

    ResponElimina
  2. Tot plegat pura xerrameca de polítics incapaços d'escoltar i que estan tallats per el mateix patronista del PSOE. l'Analfabet d'Iznajar, el goi's de laxent i el factor Valentin, tres calcs de l'estupidesa humana que parlen, pensen i actuen com si hagessin anat a la mateixa acadèmia espanyola d'inútils integrals.

    ResponElimina
  3. Neus en campanya per les municipals 2011

    ResponElimina
  4. Què en saps Neus de la futura sociovergència de la que molts parlen com a possibilitat de futur govern. Serà possible?

    ResponElimina
  5. Molta gent creu que la sociovergència és possible. Jo no hi crec. Només és la meva opinió personal. L'aliança sociovergent només s'entendria en una situació molt extrema. la primera opció ha de ser tenir majoria suficient per governar, és a dir que ara més que parlar de hipotètics pactes el que toca és remar. D'altra banda, sempre he deixat molt clara quina és la meva opció en relació als possibles pactes.

    ResponElimina
  6. la mare sempra diu: només emmescaren les paelles brutes

    ResponElimina