dimarts, 17 d’agost del 2010

RETALLS DE FESTA MAJOR


Ara sí, s'ha acabat la Festa Major. Encara ressona l'esclat del castell de focs que va posar punt i final.  Ara cadascú podrà dir la seva i fer les valoracions que vulgui. A uns els haurà agradat. Altres pensaran que la festa és un "recorta y pega". Que si hi ha massa petanca. Que si hem tingut poc ball. Ben segur que tothom tindrà part de raó en els seus arguments, però la  raó absoluta no la tindrà ningú. Falta creativitat, cert, però per sort hi ha gent molt participativa que fa que la festa sigui encara viva. A mi m'agradaria, sobretot, donar les gràcies a les persones que han organitzat la festa, als que han treballat, i a les entitats que hi han col·laborat, perquè en definitiva els protagonistes de la festa i els que la fan possible són les persones. La imatge de la colla de geganters de Malgrat retornant en Bernat al consistori m'ha sembla idònia per acomiadar la festa. El gegant dorm i reposa fins a la propera. 

Ah, per cert, cura amb el fanal de l'entrada que  de  poc despentina l'Eulàlia.

8 comentaris:

  1. Propostes de la futura alcaldessa? Això si, mulla't i digués que treuries a canvi del que proposaries ja que l'Ajuntament no té una màquina de fer bitllets.

    ResponElimina
  2. Ui, quin comentari més consistorial. No cal una màquina de fer bitllets i potser tampoc treure res a canvi. Fer propostes?. Bé. potser dedicaré un post a escriure el que faria i el que no faria. És clar que demanar les idees als altres és ben fàcil, no?. Potser qui governa és qui hauria de posar propostes sobre la taula?. No hi ha una regidora amb dedicació exclusiva a fer rutllar la festa?. Tot i així, em comprometo a fer la meva aportació. Una primera aportació, per què no preguntar als malgratencs i a les entitats malgratenques que troben a faltar i que sobra dins el programa?. Ara és el millor moment per fer-ho. La festa està fresca a la memòria.

    ResponElimina
  3. Com sempre igual! Mulla't d'una vegada i digues el que hagis de dir enlloc de criticar per criticar. Mulla't i digues que suprimiries per encabir-hi les teves noves propostes ja que tot no es pot fer i menys en els dies que vivim. Que treus petanca, sardanes, havaneres, correfocs, balls, ciclisme,.....? digues la teva. I digues quines propostes feries de nou per a la Festa Major d'estiu i d'hivern.

    ResponElimina
  4. Qui critica a qui?. Crec que t'he avançat una proposta, oi?. De totes maneres, mentre orden o les meves pots explicar-nos les teves i oferir la teva opinió sobre la Festa Major. Val a dir que no acabo d'entendre la teva crispació, perquè el post´l'únic que fa és donar les gràcies. Torna a llegir-lo.

    ResponElimina
  5. Cal el consens...

    Que la Festa Major de Malgrat ha de revisar-se és una evidència que ningú nega.
    Enguany ha patit evidents retallades i encara ha quedat més palès la necessitat de reordenar-la i de reestructurar-la.
    L'argument que es donava a un Sant Roc més auster ha estat, com sempre, la crisi. Paradoxalment, les Barrakes s'han consolidat,ajudades d'un bon pressupost econòmic.
    Sens dubte, hi ha molta feina a fer. Cal, en primer lloc, un consens de tots els grups polítics de reformular la Festa Major que Malgrat es mereix. Necessita un debat seriós que de cap manera s'ha de fer als blogs personals a manera de retrets.
    En segon lloc, cal aprofitar la feina de les entitats i reconèixer, pel volum de participació, que la gent vol gaudir de la Festa Major.
    Potser l'argument de la crisi comença a cansar... Austeritat en aquests moments? Evidentment! Però una cosa és l'austeritat i l'altra les ganes - o la capacitat - de fer la feina ben feta. I això passa per reconduir la Festa i oferir noves alternatives.
    En aquest repte tothom té veu, però en una taula, treballant, cara a cara, cercant el consens.
    Deixeu les picabaralles per al Plens!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  6. Un bon comentari fet des d'una perspectiva constructiva. D'alguna manera coincideixes amb la meva argumentació a un post anterior sobre la Festa Major on deia que la meva opció és precisament apostar per enfortir-la contra el criteri de retallar per la crisi, perquè la Festa major d'un poble té un fort component de cohesió. Que cal ordenar, cert, però tampoc es tracta de canviar per canviar les coses, sinó buscar propostes que poden reforçar altres propostes que ja es fan, buscar els elements més identitaris, innovar amb alguna proposta. Molts dels actes programats han estat un éxit i això prova que la gent vol participar i viure la festa del poble. A partir d'aquí cal trobar alternatives. On parles de consens estic d'acord, però no només cal el dels grups politics, penso que també cal consensuar i dialogar amb les entitats.

    ResponElimina
  7. Molt agrait al nostre aviat ex rector Mn. Enric per la seva brillant homilia el dia de Sant Roc. S'en va un cap molt ben moblat, que sempre ha fet arribar una paraula plena de contingut.

    ResponElimina
  8. Totalment d'acord amb el darrer comentari.

    ResponElimina