dilluns, 13 de març del 2017

PAGUEM LA QUOTA DE L'AMI, SÍ O NO?

El primer grau de saviesa és saber callar, però quan estem en el debat polític hi ha qui parla massa i sense cap argument de pes. 

Després d'acusar-nos de robar-li l'alcaldia amb l'únic argument de "jo que us he fet per merèixer això", ara Joan Mercader ens sermoneja sobre com gastar el diner públic "de tots" i ho fa amb el fastigòs argument espanyolista del PP i Ciutadans sobre el pagament de la quota de l'AMI. 

Permeteu que apunti que és del tot lògic i natural que el consistori malgratenc aboni la quantitat que li toca, perquè una àmplia majoria del Ple va votar a favor d'integrar-se a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència). Per tant, va quedar clar que el procés sobiranista és "d'interès comú municipal".

A més, emparant-nos en l'Estatut i la Llei de Régim Local -que no crec que Mercader discuteixi- l'Ajuntament té plena competència per decidir pagar la quota i per pagar-la. 

Salta a la vista que Mercader fa un descarat ús esbiaixat del bé comú i el diner públic "de tots". Primer, perquè la quota és un miserable percentatge del pressupost municipal, però a més, perquè Mercader oblida que l' Ajuntament és sobirà per adherir-se a l'AMI i també té ple dret per decidir pagar quotes anuals a l'associació. L'article 87.2 de l'Estatut del 2006 és molt clar quan recull que els municipis "tenen dret a associar-se i cooperar entre ells ...per complir tasques d'interès comú i que les lleis no poden limitar aquest dret "

La Llei de Régim Local diu que els municipis "tenen autonomia per defensar els interessos de la col·lectivitat  i tenen competències en àmbits com la participació ciutadana, l'autoorganització, la identitat i la representació locals." 

En aquest sentit no hi ha res més proper a la "identitat" que el procés sobiranista català que busca precisament donar identitat pròpia, nova i diferent, a la comunitat catalana.

Mercader també fa un ús esbiaixat de l'objectivitat i a la representativitat de l'AMI. Diu que no representa tothom. És curiós aquest argument, perquè quan es va aprovar la adhesió a l'AMI per majoria el PSC no va impugnar mai el procés associatiu. Però és que resulta que la postura que ens ha estat imposant Joan Mercader i la seva predecessora de girar l'esquena a l'AMI i  al procés tampoc representava a tothom. I resulta que aquestes qüestions, és a dir, quan hi han dues o més postures en democràcia es resolen votant i acceptant el que diu la majoria. Vet aquí!. Just el que ells mai han fet.     

Ara bé, en un únic punt puc estar d'acord amb el lament d' en Joan. No m'agrada malbaratar diner públic. Per tant, si al Joan li preocupa no malbaratar diner públic en allò que per ell és simple ideologia, llavors hauria de fer balanç detallat de tots les bestieses que el PSC i la seva predecessora a l'alcaldia ha arribat a fer al llarg dels anys per "pura ideologia" o simple "mala llet". 

Per netejar-se la consciència en Joan podria començar retornant els 6.000 euros que la Campoy es va gastar per registrar "Malgrat, desperta!" per pura vanitat i per afany de perjudicar a un adversari polític. Pot retornar els diners d'un viatge al Marroc que van fer una magnífica delegació de governants del PSC de Malgrat i que, a data d'avui, encara ningú no ens ha explicat el propòsit ni l'objectiu (i va costar una pasta!). Pot retornar també els diners malbaratats de les cartes que es van enviar per promoure un suposat "turisme militar" aprofitant l'avinentesa de la Chacón, o simplement retornar els diners que va costar una càmera que es va instal·lar a la sala de plens per pura ideologia clientelar i que mai, mai va servir per res (l'import més o menys crec que era equivalent a la quota de l'AMI)........

En fi, que no acabaria mai. Ho deixo aquí, perquè després m'agafen mania. Un cop més, és el tarannà de cadascú. Mentre ells parlen els altres anem per feina. Si tot el que pot criticar Mercader és la quota de l'AMI vol dir que anem bé. Seguim!    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada