dilluns, 6 de març del 2017

EL PLE DEL CARTIPÀS SUPERA EL TRÀMIT


El Ple extraordinari del cartipàs a l'Ajuntament de Malgrat que es va celebrar aquest passat dijous va superar el tràmit i el nou equip de govern format per JxM, ERC, PDECAT i CUP comença a rodar amb força.

Els punts que es van portar a Ple van passar el tràmit sense massa sotracs. Es van aprovar les retribucions que trobareu a la web municipal. A destacar que amb una millor organització s'ha pogut reduir en 22.000 euros la despesa que suposa els sous dels regidors. En aquest punt només puc dir que des del nostre grup hem mantingut sempre un discurs basat en la coherència i el respecte vers la responsabilitat que suposa assumir una competències municipals. Potser per aquesta raó no vam ser interpel·lats pels grups de la oposició. 

També s'han introduït canvis com el dia de celebració de la Junta de Portaveus que ara es farà el mateix dia del Ple a les 13 hores per tal de intentar de dotar-la d'una major funcionalitat. Personalment, el balanç que puc fer fins ara de les Juntes de Portaveus ha estat molt pobre. Segons el Sr. Mercader ajudava a fixar l'ordre del dia dels plens, però no se m'acut cap exemple que permeti sostenir aquesta afirmació.

La Junta de Govern local es celebraran el dimarts i no els dijous i serà paritària, és a dir, hi haurà un equilibri entre els grups municipals representats. També és de lògica si tens en compte que hi ha un gran equilibri entre les forces polítiques que formen el nou govern.   

Finalment, es retornen atribucions al Ple, Això, juntament amb la derogació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) aprovat sense consens suficient en aquest mandat permetrà que el Ple recuperi el caràcter de màxim òrgan de debat que li és propi i que mai hauria d'haver perdut. 

Serà una satisfacció personal que no us podeu ni imaginar fer possible la eliminació del esperpèntic rellotge que darrerament s'havia erigit en l'autèntic protagonista dels plens.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada