diumenge, 12 d’octubre del 2014

FESTA DELS EMPESTATS. FEM-LA NOSTRA!


Ahir vaig tenir l’immens plaer de participar al sopar que posa punt i final a la Festa dels Empestats 2014 (tot i que la traca final sembla que la tindrem per la Festa Major de Sant Nicolau).

Sopar en bona companyia d’amics i coneguts del poble sempre ve de gust i si el sopar té lloc en un espai  tant estimat com la sala del primer pis de La Barretina de Malgrat encara més. Però hi ha una Raó més definitiva que va fer que no em perdés el sopar, i aquesta no és altra que mostrar reconeixement i suport a tota la gent que d’una manera o altra s’implica i dedica generosament part del seu temps perquè puguem gaudir d’aquesta Festa tant singular. Enguany, el fet de poder-hi participar des del paper de “figurant” m’ha permès obtenir una visió de molts aspectes des d'un angle diferent i ha estat una experiència molt interessant i recomanable. Confesso que també m’ho he passat francament bé posant-me en el paper d’una dona de l’època.


Ara que la Festa dels Empestats ja té un recorregut i ha superat amb èxit la fase delicada de les primeres passes que comporta tot projecte d’aquesta mena és temps de començar a fer balanç entre tots dels objectius assolits. D’entrada, penso que cal agrair l’empenta i el bon treball de la gent dels Empestats, perquè lluny de conformar-se o deixar-se portar per l’atonia, s’esforcen cada any en créixer, millorar i sorprendre. Tot això sense perdre l’essència històrica de la festa. En aquest sentit cal felicitar als membres de la comissió històrica per la feina que fan.


Sens dubte, caldrà anar revisant alguns aspectes de la Festa fins a obtenir l’encaix perfecte de tots els actes que s’organitzen, però no hi ha dubte que els Empestats té un gran potencial i que seguirà sent  una Festa singular que permet anar descobrint la història de Malgrat des d’una perspectiva viva i dinàmica. Crec que és fonamental  que mantingui la qualitat, que sigui coneguda i que s’hi vagi sumant gent més jove. Val la pena saber aprofitar el talent i la voluntat de joves del nostre poble que s’han implicat a fons per consolidar aquesta recreació històrica. Malgrat té molta gent amb talent, amb moltes idees, amb moltes ganes de fer coses i que intenta trobar el camí per fer-ho. Us animo a que a la propera edició us apunteu per  ajudar i col.laborar amb els actes. És una experiència irrepetible. Fem que aquesta festa sigui ben nostra!

1 comentari: