diumenge, 5 d’octubre del 2014

LA FORÇA DEL MÓN LOCAL

No hi ha dubte que el món local va fer ahir un acte d'exhibició de força representat en els més de 800 alcaldes i regidors que van lliurar al president de la Generalitat, Artur Mas, les mocions aprovades a 920 ajuntaments, diputacions i consells comarcals en suport de la consulta. La imatge del Pati dels Carruatges del Palau de la Generalitat ple de gom a gom i dels alcaldes i alcaldesses aixecant la vara al crit d'independència és brutal i posa la pell de gallina. És una imatge que mostra una força especial, la força d'un país molt divers unit en una reclamació, expressar la seva voluntat.

A l'acte d'ahir hi van ser representats més del 96% del total de les poblacions de Catalunya (920 de 947 municipis), i Malgrat també hi va ser present. No cal dir que el nostre és un municipi singular. Governat pel PSC i el PP, a Malgrat  és l'oposició que s'uneix per demanar el Ple extraordinari que ha d'aprovar la Moció de suport al 9N. Desprès d'insistir, finalment el Ple es convoca i es celebra el 2 d'octubre. La Moció s'aprova per majoria. Ara falta portar l'acord de Ple al President de la Generalitat, però previsiblement l'alcaldia renuncia a representar Malgrat a l'acte institucional d'aquest dissabte. Per aquesta raó, se li proposa delegar aquesta representació als regidors/es dels grups  impulsors de la Moció i seran un regidor de CIU i una regidora d'ERC els que, finalment, representin a l'Ajuntament de Malgrat. 

Des d'aquí vull agrair el consens entre els grups polítics des del primer moment per designar els representants. Agrair al Jofre i l'Obdúlia que ens vagin representar tant bé. Agrair també a l'alcaldessa Sra. Campoy el gest de delegar aquesta representació tant punt se li va proposar, perquè ha permès que Malgrat fos present a un acte tant significatiu i emocionant.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada