dilluns, 3 de febrer del 2014

BRETOLADES O GRAFFITIS?

Potser els graffitis donen color a les ciutats i tapen la grisó dels espais urbans. De fet, avui no sempre són malvistos i es dona la paradoxa que molts consistoris acaben pagant la neteja dels graffitis fets a llocs publics, mentre per altra banda organitzen tallers per joves graffiters i habiliten espais on puguin expressar-se. No ho veig malament. Recordo que fa uns anys vaig deixar pintar les parets del garatge de casa a uns joves posant certes condicions que sempre van respectar. Ara bé, no confondre els dibuixos, si us plau, amb els tags o altres bretolades, aquesta mena de gargots negres que apareixen per tot arreu i embruten les parets, portes i mobiliari urbà dels municipis. A Malgrat vivim darrerament una revifada de pintades i gargots. I què dir dels que demanen canviar el món embrutant les parets de casa dels altres?. Quina manera tant estranya de reivindicar un món millor fastiguejant al teu veí, no?. Veritablement, alguns punts s'han convertit en punts negres en els que un dia pintes i l'endemà embruten. Ho he vist fa poc a la façana d'un edifici veí. Van acabar de pintar la façana i a les poques hores totes les parets eren guixades.

Ningú se n'escapa. Aquest matí a l'arribar a la feina m'he trobat aquesta sorpresa que decora la persiana del despatx, però al móbil tinc desades un munt d'imatges de gargots, escrits i bretolades aparegudes darrerament a Malgrat. Fa poc vaig manifestar la preocupació per aquesta revifada d'actes incívics a la policia i al regidor corresponent. Serà casualitat, però la mateixa setmana es van afanyar a difondre que l'Ajuntament posava en marxa una campanya de neteja dels espais i mobiliari municipal. Benvinguda aquesta campanya, però no serà suficient. Fer xerrades i tallers està bé, però crec que cal complementar-ho amb accions més decidides. Tenim ordenances que caldria també aplicar, sobretot quan algunes pintades afegeixen clarament la signatura dels autors.   

2 comentaris:

  1. I de la llei del menor que cal canviar-la pels qui fan les bretolades, també

    ResponElimina
  2. No crec que el problema sigui la llei del menor. Al final, la repressió mai és la solució. La millor solució és l'educació.

    ResponElimina