divendres, 14 de febrer del 2014

SÍ, LA POLÍTICA MUNICIPAL POT CANVIAR LA SITUACIÓ DE L’HABITATGE


Aquesta setmana el Ple Municipal de l’Ajuntament de Malgrat ha fet un gest de valentia aprovant per unanimitat la Moció presentada pels grups de CIU, ERC i ICV-Eua que demana “la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses”. 
Aquesta és una bona notícia que obre un bri d’esperança per molta gent i permet creure que  amb un gest decidit podem contribuir a canviar les coses. És també una manera de constatar que des del món local estem amatents als canvis de la societat i disposats a mostrar la nostra disconformitat amb el que passa. Sens dubte, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca contribueix a impulsar aquests canvis, però és important subratllar que alguns polítics estem disposats a donar resposta i solucions als problemes que pateixen els nostres conciutadans, i que estem convençuts que el diàleg amb les entitats financeres –principals responsables de l’actual situació que pateix la nostra societat- no es pot fer únicament des de la bona voluntat. El diàleg amb aquestes entitats només és possible des de l’acció contundent. Aprovar aquesta moció és un fet molt important, perquè és una manera de forçar a les entitats financeres i grans empreses que tenen habitatges buits per tal que els posin a disposició de l’habitatge social, arribant fins i tot l’Ajuntament a multar-los si no ho fan.
Cal recordar que un 13,7% de l’habitatge a l’Estat espanyol és habitatge buit, uns tres milions i mig de pisos, mentre que l’habitatge social no arriba al 2%, i la major part d’aquests habitatges estan en mans de les entitats financeres, que, a sobre, estan aplicant una forta política de desnonaments i execucions hipotecàries: 45 diàries a Catalunya aquest 2013.
Sincerament, desitjo que el gest del Ple de l’Ajuntament de Malgrat adoptat sense fissures per tots els regidors/res del consistori s’estengui a tots els ajuntaments de Catalunya, i que fem entre tots pressió sobre les entitats financeres per donar solucions als ciutadans afectats pels problemes de l’habitatge. Aprofito per demanar, un cop més, que des del govern malgratenc s’afronti d’una vegada la revisió del Pla Local d’Habitatge del 2007, una revisió que CIU porta demanant des del Ple de 14/01/2010, per tal de fer front als canvis socials i econòmics que s’han produït.
Neus Serra i Bosch
Cap de llista i Portaveu de CIU a l’Ajuntament de Malgrat de Mar
Article publicat a Maresme360

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada