dilluns, 8 de juliol del 2013

BARRAKES A MIDA

Temps era temps que a Malgrat no hi havien Barrakes ni res semblant. Els nostres governants "socialistes i d'esquerres" pensaven que les Barrakes eren cosa de quatre joves peluts, de "fumetes" i gent poc recomanable. En definitiva, que no en volien ni sentir a parlar. Era un temps en que els joves malgratencs reclamaven un espai pròpi a les festes locals, i les branques juvenils d'alguns partits polítics de Malgrat es van implicar de valent, insistint a través dels partits polítics presents al consistori fins aconseguir una primera edició de Barrakes a Malgrat. 

Aquesta primera etapa va estar plena de tensions, negociacions i dificultats. Sembla que alguns tenen poca memòria, per això aprofito per recordar que l'Associació de Barraques de Malgrat, que ara s'atreveix a dir "qui pot i qui no pot fer Barraques", mai va estar present en la reivindicació ni en les primeres edicions de les Barrakes. De fet, sense el seu ferri control i -tot i comptar amb un pressupost ridícul i cap experiència-, les barraques van sortir prou bé, amb el permís de les inclemències del temps.

Com us deia, no fa ser fàcil. Hi va haver diferents intents d'acabar amb les Barrakes tot just iniciat el seu recorregut. Poc pressupost, espais poc adequats, estratègies sense sentit i la gairebé criminalització de les Barrakes per part d'alguns membres de l'equip de govern de Malgrat van intentar marginar i finiquitar-les. Però les Barrakes van resistir. Amb llums i ombres, però les barrakes s'han anat consolidant.

Vet aquí que ara, la Junta de Govern (que ni representa la majoria del consistori) i la democràtica Associació de Barraques de Malgrat han decidit fer fora de les Barrakes a les branques juvenils dels partits polítics. En realitat, es tracta de fer fora a la JNC. Diguem-ho clar. De fet, aquesta ha estat la única entitat juvenil política que ha participat a les darreres edicions de les Barrakes. I què s'amaga darrera d'aquesta decisió?. Bé, el Regidor de Juventut ho ha justificat amb l'argument de pa sucat amb oli de que les entitats han de  “sobreviure i fer calaix”, i es veu que la participació de les entitats polítiques juvenils fa minvar els recursos de les altres entitats. Quin argument més cínic!. No hi ha res que em faci més ràbia que el puritanisme i la falsa moralitat. Com s'atreveixen a donar lliçons?. D'entrada, les branques juvenils dels partits polítics, com les altres, no tenen afany de lucre i amb una gran dosi d'altruisme estan disposades a pencar fins la matinada per participar en un esdeveniment que els permet donar a conéixer les seves activitats. De recursos econòmics tampoc en tenen, però si que tenen gran capacitat de sacrifici com han demostrat a cada edició de Barrakes. Per altra banda, han de ser les pròpies entitats juvenils que han decidir amb llibertat si participen o deixen més espai a les altres entitats. El contrari és discriminar de manera barroera i interessada.

Per la meva part veig darrera aquesta decisió un afany de controlar l'activitat de Barrakes. No serà que realment el que molesta són les estelades i alguns eslogans reivindicatius?. No serà que alguns es volen fer un espai a mida?. Temps al temps. D'aquí a un cert temps les Barrakes deixaran de ser l'espai fresc i obert on hi havia lloc per tothom. De moment, aquells que van impulsar, defensar i reivindicar les Barrakes a Malgrat queden fora de la festa. A qui volen enganyar?.De fet, per què fer preguntes si ja sabem la resposta?.

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada