dimecres, 4 de juliol del 2012

IMPULSEM LA BASE NÀUTICA MUNICIPAL DE MALGRAT

Aquesta setmana Convergència i Unió porta al Ple municipal la proposta d’impulsar una Base Nàutica Municipal a Malgrat. Recuperem així una de les idees de la nostra campanya electoral que va pivotar fonamentalment en la dinamització i generació d’activitats econòmiques. Precisament,  una de les línies estratègiques que vam plantejar va ser la d'impulsar una nova façana marítima. Proposàvem un mateix disseny per la façana marítima que unifiqui tot el nostre litoral i que generi diferents espais, diferents usos, diferents potencialitats, on fins i tot sigui possible ubicar-hi noves activitats. 

Ara impulsem una d'aquestes possibles noves activitats. Malgrat té com a un dels seus principals recursos el mar i  4,5 KM. de platges, i a més, gaudeix d’un clima benigne durant bona part de l’any que permet obrir-nos més al mar i potenciar l’esport i les activitats nàutiques. 

Precisament, una  Base Nàutica és això, una instal·lació municipal que té com a objectiu fonamental fomentar la cultura de platja i els esports nàutics, facilitant l’aprenentatge per petits i grans de la pràctica de multitud d' activitats: windsurf, Patí Català , catamarà, optimist, caiac, si es vol pot preparar exàmens de titulacions nàutiques, ensenyar a portar vaixells, fer travessies, organitzar un casal d’estiu o campus, tallers marins, etc. També es poden impartir activitats adreçades als alumnes dels centres educatius de Malgrat. Tot això disposant del material, de les instal·lacions i d'un equip totalment professional. En definitiva, oferir un ventall de possibilitats per gaudir del mar i d'un munt d'experiències i sensacions.

Una Base Nàutica no és un port, ni comporta edificacions de formigó a primera línia de mar, ni espigons, ni especulació urbanística. No ens enganyem. Tampoc és un club. És una instal·lació oberta a tothom i l'Ajuntament decideix el model de Base Nàutica que vol impulsar i la inversió que vol fer. En aquest sentit, per orientar-nos podem dir que una bona Base Nàutica com la que proposem va suposar una inversió inicial d'uns 50.000 euros en una població propera. (Ho podem comparar, per exemple, amb la inversió al voltant dels 45000 euros que es volia fer en una nova oficina de turisme de la que no sabiem ni el preu del lloguer). 

Una Base Nàutica suposa un element dinamitzador de l’oferta turística i un recurs per potenciar i diferenciar la destinació, i no oblidem que un dels pilars de l’economia local és el turisme. Però una Base Nàutica Municipal també és un recurs molt atractiu pels malgratencs i malgratenques i, sobretot, per la mainada pot suposar una bona manera de gaudir de l’estiu i de les vacances en contacte amb el mar, combinant esport i diversió. 

Una Base Nàutica ofereix una eina perquè els responsables municipals puguin facilitar i proporcionar la pràctica d’activitats recreatives i esportives en el nostre medi natural, concretament en la platja i el mar, cobrint així un dèficit de la població.

Una base Nàutica es pot planificar tenint en compte que no es provoqui cap tipus d’impacte ambiental important o greu sobre el medi. D'altra banda, amb un bon projecte es pot convertir en una eina educativa i de sensibilització pel respecte i coneixement del medi.

El servei de Base Nàutica municipal per la seva envergadura inicial no precisa necessariament de recórrer a formules societàries de gestió directa o indirecta ni tampoc requereix la creació d’un organisme autònom o d’una organització descentralitzada, sinó que es pot considerar més convenient prestar-lo a través de la mateixa organització administrativa municipal, per l’àrea d’Esports Municipals.

Pensem que és una bona proposta que val la pena treballar. Per això demanem que es crei un grup de treball participatiu que pugui plantejar el millor projecte i consensuar la millor ubicació a Malgrat. Abans de formular aquesta proposta hem parlat amb molta gent i consultat diferents municipis per conèixer la seva experiència i fer una valoració prèvia. També ens interessa que ens feu arribar les vostres opinions i suggeriments.

11 comentaris:

  1. Molt bon projecte de futur. Obrir-nos al mar és realment un repte i alhora un engrescador objectiu per Malgrat. Podem passar-ho molt bé els propers mesos constatant els amplis coneixements nàutics de la regidora d'esports.

    ResponElimina
  2. Jo ho veig simplement qüestió de prioritats.

    ResponElimina
  3. Per recordar vells temps, 9 a 8 i cap a casa. Una llàstima perque la proposta pot tenir una bona perpectiva de futur.

    Tot i això, crec que en l'exposició al ple i el conseqüent debat es va focalitzar massa en comparar-ho amb les veïnes poblacions de Santa Susanna i Pineda; mentre que des del meu humil punt de vista aquí s'hauria de fer una pasa més enllà per a diferenciar-nos i tenir un major reclam. Penseu que aquestes dues bases ens porten una ventatge d'anys i els habitants de Malgrat que en fan ús han de tenir més d'un motiu que no pas la distància per a canviar i preferir practicar aquestes activitats a Malgrat.

    ResponElimina
  4. Neus, ahir vaig seguir una mica el Ple no ho acostumo a fer perquè són molt avorrits), però m'interessa la vostra proposta. Vull dir que la teva intervenció em va semblar molt coherent, i que em va sorprendre positivament que oferiu idees i informació al govern des de l'oposició. No vaig entendre l'actitud de l'alcaldessa que d'una banda reconeix que la idea sempre ha estat vostra i per contra insisteix en fer un projecte descafeinat sense buscar consens. És una llàstima que hi hagin actituds com la seva que no porten enlloc.Massa prepotent total per acabar mostrant un gran i evident desconeixement del tema. En fi, em sap greu que no us aprovessin la proposta, però us animo a continuar. Feu un bon equip.

    ResponElimina
  5. Gràcies pels vostres comentaris, perquè són aportacions positives. Estic d'acord amb el comentari 1:31. El debat va anar massa a fer comparacions quan això era el que voliem evitar. No volem el que tenen els altres, sinó un projecte fet per Malgrat i aquesta és la nostra proposta. Com bé dius "una passa més enllà". Per això demanem un grup de treball en que participem tots i que pugui definir el model que volem. Malgrat té recursos per tenir una bona BN diferent i millor. Va quedar ben clar que el govern treballa sobre les nostres idees, per tant, no sé on rau el problema per treballar plegats i fer les coses ben fetes.

    ResponElimina
  6. Sobren comentaris sobre l'espectacular actuació i intervenció del representant d'ICV. Farà bé el govern espanyol com diu avui de reduir el número de regidors als ajuntaments.

    ResponElimina
  7. Em sap molt de greu l'espectacle de cada ple. No creieu que hi ha coses que es podrien resoldre abans de presentar-ho al ple. Els que tenim el costum de seguir el ple per la ràdio comencem a estar farts de tant espectacle.
    Proposta de Base nàutica. Bona. Però tal i com han dit els anteriors comentaris, caldria evitar les comparacions amb les poblacions veïnes i saber exactament quina demanda hi ha i què i on es pot fer.
    Casal d'Estiu. Lamentable que surti per ple les condicions dels nens amb necessitats especials. Això nois s'ha de parlar en despatxos. Com us sentirieu si tinguéssiu un fill amb aquestes característiques.
    Repeteixo: no m'agrada el to dels plens. Sembla un partit de tennis. Ara tu, ara jo.

    ResponElimina
  8. 1.Sobre la BN. La proposta el que demanava era això. Estudiar exactament el que es vol fer. Una cosa que aquest govern no fa ni vol fer. Ja vas escoltar la resposta.

    1. Sobre el casal. Precisament les preguntes que es porten al ple són les preguntes que ens fan les persones perjudicades.

    2.No crec que aquestes decisions s'hagin de parlar als despatxos. Per què els temes socials s'han de parlar a un despatx?

    3.De fet, la darrera reunió demanada per parla d'assumptes socials i educatius va ser anul·lada tot just una hora abans per la regidora amb l'excusa que tenia molta feina. Encara esperem que ens digui un dia i hora que li vagi bé per tornar-la a convocar.

    Potser per alguns un ple és un partit de tennis. Per nosaltres no és un joc. És part de la nostra responsabilitat i intentem actuar d'acord amb aquesta responsabilitat. En qualsevol cas mai és l'oposició qui ho converteix en un joc o un partit de tennis. Això només passa quan el govern actúa fent d'oposició de l'oposició.

    ResponElimina
  9. Si però bé que abans dels plens podrien tractar-se aquests temes en les Comisions informatives i no ho feu. És millor fer-ho en un ple on hi ha públic assistent i oient que no pas fer-ho en una sala de juntes i on probablement es resoldrien abans els temes. Però com dèia, no us interessa als partits de l'oposició. Si més no, a alguns.

    ResponElimina
  10. Bé, aquesta és una opinió. No sé en que es basa. Podría pensar que ets membre de les informatives per la manera taxativa d'afirmar el que dius......El nostre punt de vista és diferent, bàsicament perquè la nostra experiència en parlar temes als despatxos és ben decebedora.

    ResponElimina
  11. El Ple tothom el pot escoltar i les reunions informatives son a porta tancada. A mi me gusta tenir la oportunitat de saber els temas i veure com respon cada partido

    ResponElimina