dilluns, 16 de juliol del 2012

ALGUNA COSA NO FUNCIONA A MALGRAT........

El títol ho diu tot. Alguna cosa no funciona a Malgrat quan qui porta l'iniciativa és l'oposició i el govern es dedica a fer d'oposició. Per què ho dic?. Doncs, perquè ens aquests moments difícils per tots i al complir-se un any de govern, mentre uns anem fent propostes pel poble, el "nou" PSC de Malgrat ens obsequia amb un comunicat de premsa que no té desperdici. 

Ens hem de preocupar?. Com a grup municipal penso que no gaire. Si el balanç d'un any de govern del PSC és aquest, i això és l'únic que tenen a dir tot apunta a un símptoma de pura debilitat. 

Com a poble si que em preocupa i molt. Que aquest seria un mandat complexe i que no seria fàcil fer quadrar els números per tirar projectes endavant no és cap sorpresa. També és cert que els polítics són escollits per gestionar les bones èpoques i les que no ho són tant. És per això que l’excusa de la crisi serveix per ben poc. Que estem en crisi ho sabem tots, i tots ho sabíem el juliol passat. Però descarregar la frustració amb aquesta ràbia contra l'oposició demostra una manca d'idees i de projecte preocupant.

Al començar el mandat  tots sabíem que tocava treballar amb responsabilitat i generositat. Ho vaig dir el dia que es va constituir el nou consistori. Segueixo pensant que no es pot lluitar contra la pitjor crisi econòmica dels darrers 30 anys amb el retrovisor posat, amb prepotència, personalismes i rancúnia. El temps d'avui reclama polítiques fortes i de compromís. Precisament, una cosa que el PSC de Malgrat desconeix.

El PSC malgratenc argumenta que "tot i anar amb bona predisposició, no ha vist una resposta de mà estesa entre els principals partits de l’oposició". S'ha de tenir la cara molt dura per afirmar una cosa com aquesta i quedar-te tant tranquil. Política de mà estesa?. Què entenen ells per mà estesa?. 

Suposo que política de mà estesa és que el Ple aprovi acords per majoria i el PSC es negui a complir-los. Potser política de mà estesa és agafar el compromís -quan t'interessa convèncer perquè et donin suport- d'incorporar representants de l'oposició al consell d'administració de l'empresa municipal Malgrat Turisme -fins i tot demanar els noms dels titulars designats per cada grup i deixar-ho en stand by-. Potser vol dir que el principal grup de l'oposició et porti un projecte per impulsar una base nàutica, t'entregui desinteressadament tota la informació que disposa i et comprometis a treballar conjuntament, però t'oblidis i ens vulguis fer passar bou per bèstia grossa.

Sincerament, penso que aquest era el moment d'exercir el poder amb responsabilitat i amb generositat.  Però el  PSC de Malgrat va escollir un camí complicat des de l'inici. Primer composant un govern feble que s'havia d'aguantar en lealtats inconfessables que han fallat en el moment precís. Desprès, aprovant un pressupost pel 2012 sense inversions, de pura supervivència. Pel camí, han perdut totes les oportunitats de fer política d'autèntica mà estesa, política amb majúscules. No han estat capaços d’arribar a acords amb la resta de partits polítics i han escenificat un cop més, una supèrbia perillosa a cada pas. 

En resum. Un balanç ben pobre d'un any de gestió que el PSC intenta disfressar amb un trist comunicat de premsa.

6 comentaris:

  1. Srs del PSC, si tenen algún comentari a fer el publiquen al seu blog, que suposo que per això el tenen. Quan dic que és un balanç ben pobre sé el que em dic. És molt pobre i molt trist. Només cal veure que a la seva nota només parlen de l'oposició i critiquen a CIU. Serà que poca més tenen per explicar. Salut!

    ResponElimina
  2. El PSOE de Malgrat de Mar ha tocat fondo

    ResponElimina
  3. Srs del PSC, insisteixo. Si tenen alguna cosa a dir no es limitin a escriure comentaris al meu bloc. Si tantes coses tenen per explicar, per què es limiten a fer comunicats contra l'oposició?.

    ResponElimina
  4. Quan la guineu no les pot haver, diu que són verdes,
    Va pel psoe de Malgrat de Mar.És una llàstima que morin matant

    ResponElimina
  5. Neus, no parleu de la carta que l'alcaldessa ha dirigit a uns comerciants de Malgrat i és un tema molt greu.

    ResponElimina
  6. I tornem a estar com fa 2 anys: sense pregó de Festa Major. Donem tots l'enhorabona a la Regidoria de Cultura, per la seva equitat a l'hora de repartir les partides pressupostàries: 50000€-ABM, 0€-pregó!!!
    Alguna raó de rerefons hi ha d'haver.

    ResponElimina