dilluns, 4 de juny del 2012

QUINZENA DE MALGRAT A SEYNOD

Aquest cap de setmana ha estat molt intens. La inauguració de la “Quinzena” que el municipi de Seynod (França) dedica al poble de Malgrat de Mar m'ha portat a fer un viatge llampec de cap de setmana Malgrat-Seynod. 

L’Ajuntament de Seynod ha posat a disposició del nostre consistori un local fantàstic i amb una situació immillorable per fer promoció de la nostra destinació turística. Aquest espai s’ha convertit en una oficina de turisme de Malgrat durant les dues setmanes que el nostre poble serà protagonista de les activitats que s’organitzen a Seynod i servirà per acostar al poble agermanat francès diverses activitats com tallers per aprendre català o fer panellets, allioli i puntes de coixí, un recital de poesia eròtica i exposicions de pintura i fotografia d'artistes locals com Joan Farré i Montse Ponsa.

El passat dissabte es va inaugurar oficialment una exposició de pintura amb obres dels artistes malgratencs i l'espai de Malgrat Turisme. En le decurs de la jornada es va oferir una mostra  gastronòmica i degustació de productes de Malgrat com el fesol del ganxet.

En general, penso que és una bona oportunitat que ens ofereix l’Ajuntament de Seynod, i sempre és interessant explorar accions i activitats que suposen noves formes de promoció de Malgrat i de tot allò que tenim al nostre poble. Sempre he estat molt crítica amb Malgrat Turisme, el seu dispers full de ruta i, sobretot, l’opacitat propiciada per la gestió d'un ens municipal que a dia d’avui margina la representativitat dels grups de l’oposició en la presa de decisions.

Certament, en l’actual gestió hi ha aspectes ben significatius a millorar i ho continuaré afirmant mentre ningú faci un canvi de rumb. Ara bé, també considero que al parlar de turisme és important recolzar-nos uns als altres, perquè en termes turístics tenim molt camí per fer i val la pena treballar per afavorir la complicitat d'uns i altres per actuar amb més decisió.  

4 comentaris:

  1. Totes aquestes activitats per promocionar Malgrat de Mar i Catalunya estan molt bé però hi hauria alguna forma de canviar que l’agermanament sigui amb un poble de Catalunya?. A la web de l’ajuntament de Seynod parla de quinzena española amb una gran bandera española, això fa mal als ulls.

    ResponElimina
  2. Neus, quants diners ens ha costat als contribuents la magna legació nord enllà? o potser estic especulant erròniament i la farsa la paga el rei moro d'Alcoy.

    ResponElimina
  3. A la notícia hi diu, que és l'Ajuntament de Seynod qui convida al consistori malgratenc. No és així?

    ResponElimina
  4. Anònim del 5 de juny: Ni el rei moro d'Alcoy ho paga ni això ha estat una farsa.

    ResponElimina