dimecres, 6 de juny del 2012

I CONCURS JOVESFERA DE DEBAT A MALGRAT DE MAR

Tot i la migranya, -paraula odiosa que ha decidit fer-me la punyeta tota la setmana- no m'he volgut perdre la final del I Concurs de Debat a Malgrat que ha impulsat el malgratenc Miquel Casajuana i la Jovesfera catalana

Va ser el passat mes de desembre que la Jovesfera Catalana es va reunir amb diverses escoles de Malgrat de Mar i representants de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del nostre poble per plantejar la possibilitat de celebrar un campionat de debat entre els alumnes de 4rt d’ESO dels centres educatius de Malgrat. El tema escollit per l’alumnat va ser "els animals i la ciència", concretament sobre l'experimentació amb animals.

Avui hem pogut assistir a la final en la que han participat alumnes de l’IES Ramon Turró, Escoles Fonlladosa, Chanel i Vedruna. Els guanyadors han estat l'equip de l'IES Ramón Turró, però penso que tots els representants han fet un bon paper. Ben segur que s'han adonat que a vegades opinar és fàcil, però fer debat de les idees i expressar-te en públic no és tan senzill. Una cosa és explicar-te i l'altre fer-te entendre i convèncer. Per això m'ha sembla interessant l'experiència, i més quan al nostre país no preparem massa als estudiants en aquest sentit.  

Ha estat curiós observar com alguns joves tenen una capacitat innata per comunicar i una capacitat d'argumentació notable. En definitiva, una idea novedosa que fomenta el debat de les idees, la reflexió i la crítica entre els joves.
 

2 comentaris: