dimecres, 18 d’abril del 2012

DES DE LA CÀMERA DEL PLE. (II PART)

I continuem amb el resum d’un Ple per recordar. Ho faré molt breu, perquè la sessió va ser molt llarga. Els punts més interessants van ser el punt 6è en relació al canvi de la forma de gestió del servei públic d’Escola Municipal de Futbol que ha portat molt enrenou. Moltes han estat les trobades mantingudes amb l’actual regidora i en totes elles se’ns han anat canviant les argumentacions i motius. Tot i així, cal agrair que es vagi prendre com a mínim la molèstia d’explicar-nos els seus objectius en relació a la gestió de l’escola i el seu compromís de controlar amb més rigor la gestió i facilitar-nos més informació. Per molt que digui l’alcaldessa i moltes comparacions que es facin, no hi ha cap entitat a Malgrat que rebi una subvenció de quasi 40.000 euros anuals, per tant, és inacceptable  que es permeti justificar les despeses amb tanta lleugeresa i aportant rebuts on no hi figuren dades identificatives de cap tipus. No es tracta de buscar 3 peus al gat, però si d’exigir una mica més de rigor. Només el temps dirà si hi ha realment voluntat de millorar la gestió. 

A partir d’aquí a destacar les mocions que van anar a Ple. CIU en va presentar 3. La primera és una Moció que demana la millora de l’emissora de ràdio municipal de Malgrat, que va obtenir el suport de tots els grups amb la llastimosa excepció del PSC que no s’apunta a cap millora o proposta del nostre grup, ni que sigui pel bé de tots. El que passa és que la realitat és tossuda. Per molt que el regidor Puignou ens llegeixi una llista de les "cosetes" que s’han anat fent, el cert és que hem tingut en pocs mesos dues parades a la ràdio local. Un fet anormal que fa pensar que cal fer alguna "coseta" més. Només demanem que s’impulsi un estudi tècnic del que cal fer per modernitzar l’emissora i per tal de donar als professionals les eines necessàries per fer bé la seva feina. 

La segona Moció de CIU reclama a l’Estat espanyol la transferència del 0,7% dels fons provinents de l’IRPF destinats a Programes de Cooperació i Voluntariat. Curiosa proposta que va aconseguir el suport de ICV-EUA, ERC i l’abstenció del PP i només el vot en contra del PSC que es va tornar a lluir.  
Finalment, la Moció conjunta de CIU i ERC per instar al govern municipal a celebrar una consulta popular per tal que els veïns afectats per les obres dels carrers Llibertat, St. Elm, Carme i Plaça Joaquim Ruyra decideixin el futur del projecte. Tot i que va ser la pròpia alcaldessa qui va suggerir fer una consulta als mateixos veïns, no li va agradar la proposta de que la consulta es faci segons mana la llei amb total transparència i garantia democràtica. El govern va votar-hi en contra, però l’oposició -que suma també majoria si es posa d’acord- va decidir impulsar la proposta que va rebre el suport de CIU, ERC i ICV-EUA.  Ens queda el dubte si aquest acord de Ple es complirà o si, novament, tot seran excuses per  no executar el que la majoria acorda. 

A l’acabament de la sessió la nostra companya Sandra va anunciar que renúncia a l’acta i que tanca una etapa de la seva vida al consistori, una etapa que com vaig dir desitjo que sigui només un parèntesi. El seu comiat va servir per agrair que un dia ens vagi decidir acompanyar-nos en la responsabilitat de formar part del grup de CIU a Malgrat. Avui que els electes i, sobretot, els electes locals estem sempre al punt de mira val la pena recordar que hi ha persones com la Sandra que compaginen la seva vocació política amb la feina, la família, els amics, la formació i el partit, i que ho fan de manera honesta i responsable. Molta sort, Sandra i fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada