dimarts, 12 de juliol del 2011

DES DE LA CÀMERA DEL PLE







Som-hi!. Primer Ple del nou mandat, i primera crónica des de la càmera de la nostra Sala de Plens. Havia pensat titular aquest espai "La divina comédia", inspirada en aquest pacte de govern tan insòlit, però al final he decidit mantenir el títol i com a mínim donar utilitat a la càmera. 

Per parlar del Ple cal parlar també del pacte PSC-PP (+ ICV-EUA). Va quedar clar al plenari que el pacte és a 3 bandes, sobretot des del moment que una veu certes incongruències. Trist paper el d'ICV-EUA amb aquest "quiero y no puedo". Una espera que un partit que se les venta de ser  d'esquerres de debó i trencador sigui més valent. "Apaga y vámonos". 

Està clar que aquest pacte respon més a interessos personals que als interessos del nostre poble, i també està clar que és un pacte molt poc transparent que amaga algunes veritats als malgratencs. Ja fa temps que ens pentinem sols. Sabem que la Sr. Campoy no firmaria un pacte tant pírric amb el PP sense tenir el suport assegurat del Sr. Medina. Com voleu que deixi 9 regidors a l'oposició i governi amb minoria?.  Això és el que resulta decebedor de la política. No són els pactes els que decepcionen, sinó aquest menyspreu a la inteligència dels ciutadans i al sentit comú.

Per això, el cartipàs que han presentat és el reflex fidel d’aquests interessos , dels pactes estranys i la politica de curta volada. Un cartipàs sense novetat, sense rumb, on no es prioritza un programa de treball i costa endevinar com es duran a terme les propostes que el poble demana, exigeix i necessita. D'entrada, l'estructura és d'un immobilisme que fa por. El mateix de sempre. Però és que si analitzes el pacte signat pel PSC i el PP el dia abans impresiona per la seva manca absoluta d'ambició. El títol del pacte podría ser "El que importa no és el que pactem, sinó el que em donen". Cert que cal tenir prudència, però senyores meves, s'ha de mostrar també confiança en el futur. i respecte per la gent. D'entrada, s'ha de tenir molta caradura per posar com un punt del pacte que posaràs "dutxes" a les platges quan sou les mateixes que heu dedicat 4 anys de govern a retirar les dutxes amb l'argument de l'ecologia i a posar uns ridículs rentapeus. Mare de Déu!. 

Així doncs, d'un pacte sense ambició només pot sortir el cartipàs de la piruleta. La regidoria es paga a 21.000 euros, però no dona dret a tocar el potet. Des del primer dia, aquest és un govern amb respiració assistida, un pacte en el que un grupet de gent sense idees es fan el boca boca per sobreviure 4 anyets. El PSC salva els mobles,  però els salva amb un pacte car per al poble i per ell mateix. Hi ha una clara descompensació en el repartiment de responsabilitats i els costos que els diferents càrrecs suposen pel pressupost municipal. Han fet un repartiment de càrrecs que respon únicament al pacte polític, i tot apunta que es reserva un lloc privilegiat pel convidat que pensen que s'acabarà afegint en un futur, és a dir, quan deixin de fer comèdia.


Certament, aquest no és el cartipàs que nosaltres hauríem fet, però esperem que com a mínim  comporti una millora de l'esport a Malgrat donada la important quantitat de diners que invertim en  aquesta  sobredimensionada regidoria d'esports. Suposo que l'afany de ser la titular d'esports de la regidora del PP deriva del desig de convertir-se en la  "reina per un dia" durant la inauguració del complex esportiu. Recordeu que amb la inauguració de la caserna de policia va viure un dels seus minuts de glória. Aquest ha de ser un record imborrable. Fora bromes, el tema és de calat, doncs una de les màximes preocupacions de la nova regidora d'esports és la gestió del nou complex esportiu i aquí se li gira feina, perquè com el seu propi nom indica és "complex". Ja em direu si és normal que un servei públic sigui tant car i hagi de pujar preus abans de començar a prestar el servei. Ja ho vam dir al veure l'estudi econòmic fet a correcuita.

El tema de les retribucions va servir perquè la Sra. Campoy critiqués durament a ERC. Tot un clàssic. La veritat és que aquest punt sempre produeix enfrontaments una mica absurds. Tant absurd és que la Sra. Campoy ens vulgui fer sentir llàstima pel poquet que guanya, com que anem a fer discursos populistes. Nosaltres entenem que qui dedica temps a l'ajuntament i assumeix responsabilitats avui ha de rebre la retribució que pertoca. No oblidem que quan es demana responsabilitats civils i penals als regidors i alcaldes per actes realitzats en l'exercici del càrrec es demana una responsabilitat personal. Aquesta és una feina compromesa de 24 hores al dia i tots els dies de l'any. Una no es treu la jaqueta de regidor/a o alcalde/ssa quan surt del ple, sinó que la porta sempre posada. El que s'ha de demanar  i exigir és que qui es compromet ho faci bé, amb honestedat i responsabilitat.  

En definitiva, el primer ple no va portar cap novetat més enllà del ja conegut càrrec de confiança del PP que donarà molt de joc aquest mandat. Ja sabeu la dita "sogres i nores, llegum de mal coure". Aquest va ser l'únic punt que va qüestionar ICV. Quin disgust!.

4 comentaris:

  1. jo no hauría descrit millor la "puesta de largo" del nou (¿he dit nou?) Ajuntament. El que fa riure es com t´expliquen les coses, com si el poble fos tonto, i l´unic que aconsseguirán será que al final el ciutadá que li queda una mica de fé, la perdi i no vagi a votar, (o es aixó el que volen per perpetuar-se al poder).Si mes no s´ha de tindre estimació al poble per estar a l´oposició.

    ResponElimina
  2. Però el poble és savi, molt savi. Temps al temps. A l'oposició fa fred, però també és cert que tenim una gran motivació per mantenir el nostre compromís: el suport de molta gent de Malgrat.

    ResponElimina
  3. El Jordi Medina per ell ja hauria pactat amb el PSC-PP, el partit li ha prohibit i ara els hi dona suport des de fora.

    ResponElimina
  4. ja veus... Donde dije digo, digo diego...

    http://www.somhi.cat

    Jordi Medina som-hi! núm. 377
    "Fa tants anys que a Malgrat governa el mateix partit que la població pensa que anar a votar és inútil perquè sortiran els mateixos. Això és un error! Si tots fem l’esforç, no sé si podrem canviar, però si sumar. La gent s’ha de mobilitzar, mirar el programa i anar a votar amb coneixement, i així potser es propiciï un canvi, o potser no. Nosaltres intentarem ser presents en aquest canvi, per això ens presentem

    ResponElimina