dimecres, 20 de juliol del 2011

MALA CONSCIÈNCIA?

Diuen els entesos que rentar-se les mans ajuda a netejar la consciència, i sembla que els éssers humans tenim un gran desig de rentar-nos després d'haver actuat contra les nostres creences, com si l'aigua contribuís a netejar la part del cervell on s'allotja la consciència. Qui diu aigua diu tovalloletes humides en forma d'escrits de lectura recomanada pels entesos. 

M’ha vingut al cap aquesta reflexió tot llegint l'escrit que a manera de rentat de mans ha publicat ICV-EUA al seu web i amb el que preten justificar la seva respectable però incomprensible postura. No deixa de tenir gràcia que certes coses es publiquin, perquè així ningú pot negar-les després. Dono, doncs, un cop d’ull a l’escrit recomanat de la setmana i prenc nota del diari personal del Sr. Jordi Medina i que permet treure algunes conclusions. 

1ª.- Sembla evident la necessitat d'ICV de justificar-se.

2ª.- El regidor d’ICV porta un diari personal en el que anota només el que l’interessa i apunta algunes mentides.

3ª.- Aprecio que ICV subtilment intenta carregar “la culpa” a un altre.

4ª.- Cap critica al PSC, principal responsable de trobar la porta tancada a ERC?. 

5ª.- El Sr. Medina porta el rellotge parat. On vas avui demanat un  “tripartit”?.

6ª.- L’actual ICV està carregada de prejudicis i dogmes. Al·legar “la retallada” per justificar que no vols fer un pacte amb CIU em sembla infantil., però que a sobre ni ens ho comuniquis és la pera. De pas que ens expliqui perquè al PSC-PSOE -responsable de la major retallada de drets socials de la història recent- no se li aplica la mateixa recepta. O que expliqui perquè pot donar suport a un govern del PP.  

7ª.- Constato que el PSC no ha estat mai la nostra opció de govern, però CIU tampoc ha estat l’opció del PSC. Les coses clares.

8ª.- El PP no queda massa ben parat. A banda d’aparèixer com a plat de segona taula, el Sr. Medina revela fets que el PP ens ha negat fins ara.  Per cert, al document que diu haver vist (un fet certament indigne que podria com a mínim callar) la 3era tinent d'alcalde no era Ana Vega ni consta cap  tècnica que demana el PP com a càrrec de confiança.

9ª.- El relat dels fets mostra clarament que no va existir mai un pacte CIU-ERC abans de les eleccions, no?.

10ª.- El relat prova que des de CIU hem fet una valoració molt realista  des de la mateixa nit electoral. En el fons hem fet el que haviem de fer, però certes respostes tampoc han estat cap sorpresa.

La conclusió final és que per fer política cal una mínima ética. 

1 comentari: