divendres, 30 d’abril del 2010

DÉU MEU, DÉU MEU!. QUINA CREU!

Una creu és el que pateix a Malgrat la gent que s’implica amb el poble o vol fer coses. Qualsevol iniciativa a Malgrat exigeix molta convicció, sobretot si no és motiu de devoció pel "Sant PEPOE" que ens governa. Cal posar-hi moltes ganes, perquè el que en qualsevol població de l’entorn es pot resoldre sense massa problema, aquí es converteix en una cursa d’obstacles. Ho hem vist amb les consultes per la independència del passat 25 d’Abril. Si no vaig equivocada hem tingut el privilegi de ser l’únic poble que ha sortit als mitjans per problemes de la plataforma amb el consistori. En un principi tot va ser bona voluntat. Era el que calia esperar. Ningú demana al PSC i al PPC que s’impliquin en una consulta popular si no volen. Això s’ha respectat. Ara bé, tampoc esperes que tot es converteixi en un pols continuat. Ha estat molt lamentable l’actitud de la Sra. Aubanell posant pals a les rodes a qualsevol petició feta des de l’organització. Tot i així, no haureu pogut llegir cap escrit meu fent crítica per aquest motiu. Només vaig expressar al ple el rebuig per l’extravagant comunicat de premsa del consistori en relació als espais de ràdio, i ho vaig fer perquè volia tenir clar on posen els límits aquesta gent que desgoverna quan decideixen ventilar públicament converses mantingudes per una entitat al despatx de l’alcaldia a través d’un comunicat de premsa, o fins on consideren que es pot barrejar la institució que representen amb el partit polític.

Tot i així, quan el passat diumenge es feien públics els resultats de la consulta no sabia que m’esperava una sorpresa final. Sí. Els simpàtics integrants de la banda dels PEPOE ens havien reservat una gran sorpresa. Més que una sorpresa és un regal. Un regal en forma de sanció de 900 euros imposada al pobre que va assumir la responsabilitat de fer les instàncies en nom de molta gent. Una sanció per haver enganxat uns cartellets fora del lloc habilitat. Circumstància que cal dir es va rectificar posteriorment. Evidentment, les ordenances són per complir-les, però tal i com es va dir el dia de l’aprovació de l’ordenança de civisme són també bàsicament per conviure, i no han de servir a cap ànim de revenja. Tampoc per passar comptes. La sanció no em sembla justa i és desproporcionada. L’únic que té de bo és que, una vegada més, ens recorda davant de qui ens trobem. Una gent que fa les normes a la seva mida i les aplica després segons els seus foscos i primitius interessos. Us deixo un post amb algunes imatges d'ahir mateix com a mostra del civisme que defensa el Sant PEPOE. Una és de l’esport local d’anar en bicicleta per damunt de les voreres i en sentit contrari. Altres, de cartells enganxats a llocs on no està permès. Finalment, unes imatges d’avui mateix que no tenen preu.......cartells enganxats per tot el Passeig de Mar que ens avisen que han acabat de pintar els fanals, fins i tot els arbres.

20 comentaris:

  1. Voldria comentar que: quan en una emissora de ràdio pública, avui dia 30 i dins la tertúlia municipal, els membres de la mateixa es dediquen a parlar de viabilitat, estrangeria i rebut de l'aigua, sense fer cap esment als importants successos d'actualitat ocorreguts al nostre municipi els darrers dies, Referèndum 25A, Institut, Arbreda, multa cartells..., aquesta gent, col·locada de tertulians habituals pel partit de govern i premeditadament aliens a parlar d'aquests temes, estan actuant i manipulant sectariament a la gent i com a tal comportament, algú tindria que denunciar aquest us d'un be públic al col·legit de periodistes a fi d'acabar amb aquest escandalós sistema d'apropiació indeguda dels mitjans.
    Talment semble una emissió de selenites acabats d'aterrar al poble de Malgrat. Patètic!

    ResponElimina
  2. Sento discrepar, però tot i no agradar-me massa aquesta tertúlia les vegades que l'he escoltat, crec que una tertúlia és per parlar del que vulguin els tertulians. Dit això, certament la tertúlia té un clar enfocament favorable al govern. Això està clar, però mira o escolta alguns mitjans públics catalans i amb un altre nivell fan exactament el mateix o pitjor.

    ResponElimina
  3. Francament, em decepciona, i molt, el teu comentari. Si en el programa hi ha dos apartats, un per parlar de política nacional - internacional (una hora) i l'altre hora és per parlar d'ACTUALITAT MUNICIPAL, no crec justificable que aquesta gent ignori el que és actualitat local i perversament eludeixin parlar-ne. On queda l'indispensable pluralitat i rigor professional del mitjà?

    ResponElimina
  4. Seria tant fàcil com que l'actual direcció de Ràdio Malgrat, en vistes de que estan en construcció -i suposo que deu ser per anar a millor-, canviés la llista de tertulians i proposés la inclusió de persones més diverses.

    ResponElimina
  5. Sento decepcionar-te, però com no segueixo la tertúlia habitualment no puc oferir-te cap altre opinió. La tertúlia es fa a unes hores que la feina no em permet escoltar la ràdio. A més, la darrera vegada que vaig poder escoltar-la el tema era l'avortament i, francament, em van passar les ganes de perdre el temps escoltant la quantitat de disbarats que des d'un mitjà públic es van arribar a dir. Vaig comunicar el meu punt de vista a la direcció del programa i ho he continuat fent sempre que he tingut ocasió. Ara bé, jo defenso la llibertat per damunt de tot i no seré jo qui vagi a dir als tertulians del que han de parlar.

    ResponElimina
  6. Si han penjat papers als fanals, se'ls ha de sancionar com a tothom! Ja està bé de defensar l'indefensable. És que vosaltres no us equivoqueu mai? Sempre ho feu tot bé? Sempre és la Conxita i l'equip de govern que s'equivoca?

    ResponElimina
  7. Tenim una ordenança municipal de civisme fet per autèntics professionals del disbarat i sinó, ¿com s'explica que defecar en mig del carrer surti per 200€ i penjar un full A4 en un fanal estigui preuat en 900€? Aquesta ordenança no s'aplica a tothom per igual, és selectiva, com ho demostra el consum d'alcohol al carrer que cada festiu es realitza a l'espai de la petanca i ningú sanciona res. Només es sanciona a forasters i autòctons fitxats per la seva dissidència.

    ResponElimina
  8. Novament protagonistes.

    http://www.vilaweb.cat/editorial/3724457/dema-ho-veurem.html

    ResponElimina
  9. Els malgratencs de carrer ja estem cansats del safareig polític d'equip de govern, oposició, plataformes i derivats... Esteu portant la situació al colapse. Tot ja fa una mica de pudor. No hi ha una vida municipal tranquil.la, on el diàleg i les discrepàncies siguin possibles. Us heu abocat a una lluita acarnissada. Cal que els partits polítics renovin JA els seus candidats perquè el descrèdit és molt gran. Tal vegada amb aires nous tot es ventila!!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  10. Pitu, pitu, ets sociata? qui a sembrat aquesta lluita acarnisada? La Alcaldesa i cia no te equivoquis. Els de la oposisió penso que fan el que poden i els i tindriem que donar les grasies.

    ResponElimina
  11. No comparteixo una visió tan pesimista i esbiaxada de la realitat. ÉS una opinió intoxicada. On veus el colapse?. El colapse en tot cas el produeix un equip de govern molt fluix. Això no és responsabilitat de l'oposició. Hi ha en aquest mandat una autèntica manca de lideratge al consistori, perquè el lideratge no és cridar més fort ni insultar més que ningú com creu la Sra. Alcladessa. El lideratge és saber parlar amb tothom, fins i tot amb aquells que més allunyat està de les teves idees. Hi ha una autèntica manca de voluntat de diàleg. Hi ha una veritable manca de respecte en les formes des del mateix govern. El problema és que tot plegat dificulta fer un treball seriós,perquè la remor de fons ho tapa tot i això justament és el que alguns pretenen. Per què la Sra. Campoy obre fronts de confrontació a totes hores? Què no té prou feina?. La resposta és senzillament que això li beneficia. Ella treu rédit de la confrontació i la busca expressament. Així pot anar de víctima d'un complot inexistent . A falta d'idees i arguments tota la seva lluita es concentra en desqualificar i despreciar a l'adversari. Canvi de candidats? lluita acarnissada?. De què parles?. Jo no participo a cap lluita acarnissada. Intento treballar pel meu poble des de l'oposició i sense faltar al respecte a ningú. És el que espero que facin els altres.

    Neus

    ResponElimina
  12. Ahir es confirmava. L'espectacle que ENTRE TOTS vàreu representar és digne de la millor farsa còmica. La Sra. Campoy ens va tornar a posar en escena el seu paper de "dictador de república bananera". Però la resta d'actors no van quedar curts: cadascú ben retratat, ben après el seu paper. Tot plegat un sainet patètic que, per cert, no va acabar de representar-se. Que caigui el teló!!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  13. Ah! M'havia oblidat de dir una cosa. Aquest matí, pensant amb el Ple d'ahir, he recordat una cita apòcrifa de Voltaire i que hauria de figurar gravada en lletres d'or al Saló de Plens del nostre Ajuntament. Diu així: "No estic d'acord amb el que diu, però defensaria fins a la mort el seu dret a dir-ho". Li dedico a la nostra alcaldessa. Ja té deures per al proper Ple. Que hi reflexioni!!

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  14. I encara uns versos de Bertolt Brecht (1898-1956) que diuen:

    "En mí combaten
    el entusiasmo por el manzano en flor
    y el horror por los discursos del pintor de brocha gorda.
    Pero solo esto último
    me impulsa a escribir."

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  15. Mira, davant la teva justa preocupació et dedico també un poema de Brecht amb la millor intenció, des de la convicció que tot i no entendre massa la crítica que fas, sempre cal agrair que facis arribar el teu punt de vista i manifestis el teu desconcert per tot allò que no t'agrada.

    "A la bona gent se la coneix
    en què resulta millor
    quan se la coneix. La bona gent
    invita a millorar-la, perquè
    què és allò que a algú el fa sensat? Escoltar
    i que li diguen alguna cosa.

    La bona gent ens preocupa.
    Sembla que no poden realitzar res tot sols,
    proposen solucions que exigeixen encara tasques.
    En moments difícils de vaixells naufragant
    de sobte descobrim fixa en nosaltres la seva mirada immensa.

    Encara que no els hi agradem tal com som
    estan d'acord, tot i així, amb nosaltres."
    Bertolt Brecht

    ResponElimina
  16. T'agraeixo enormement aquests versos de Brecht. Sento,però, que no s'entengui el sentit de les meves "crítiques" (prefereixo "reflexions en veu alta"). Moltes d'elles són les que es copsen al carrer. ¿De veritat que són opinions intoxicades o conseqüència d'una visió esbiaxada de la realitat? Tan allunyats esteu els polítics de la gent de carrer? O la gent de carrer no estem entenent res del que feu?

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  17. Intento entendre el que vols dir, però no és tan senzill. Jo puc entendre que la gent critiqui que els polítics no siguin capaços d'establir diàleg, però som tots iguals? Jo crec que no. Tots tenim la mateixa responsabilitat?. T'asseguro que no.

    Som els primers que fa temps venim parlant de que cal parlar, però, francament, jo no he trobat interlocutor. Qui governa no té cap interés en el diàleg. Quan et sembla que has aconseguit fer un pas per canviar et trobes amb l'espectacle de dijous. Després està la forma, la manera, ...què va passar dijous? en som tots responsables?, per què?. El torn de preguntes dels regidors és un dret, és la única vegada en el mes que pots interpelar al govern. Això es pot suprimir per la cara? Jo penso que no. També hi ha coses que no em van agradar del que va passar dijous, però ficar-ho tot al meteix sac no em sembla just. De totes maneres, la teva opinió és interessant, perquè tens raó en una cosa. Es pot fer millor segur.

    ResponElimina
  18. Agraeixo els teus comentaris. Comprovo que has fet l'esforç d'entendre el que estic dient. Les meves reflexions - que podria guardar-me-les i no manifestar-les - brollen, crec, des de l'objectivitat i la serenitat, des de la tranquil.litat que em dóna dir el que penso i el que sento lliurement, sense interesos partidistes.
    Ara, si et sembla, una nova reflexió:
    Aquests dies es commemora a Malgrat els 40 anys de la Biblioteca Popular. La biblioteca està esdevenint, dins de l'àrid món cultural malgratenc, un centre de referència i un element de veritable dinamització cultural. És lloable la tasca que s'hi fa. L'altre dia, en una de les meves escadusseres visites, vaig poder veure que al primer pis s'hi ha penjat una escultura del Sr. Cárceles, de bellíssima manufactura artística, però de temàtica religiosa. Es tracta de la mà de Déu, acompanyada pels símbols d'alfa i omega. Jo em pregunto: és el lloc idoni? Ho heu decidit tots així? ¿Ha estat una més de les accions poc meditades i sense sentit de la senyora Campoy? Sincerament, la biblioteca és un lloc de cultura, suposadament laic, obert a tothom i a tota sensibilitat. Penso que ha estat una decisió unilateral, com totes, que barreja les qüestions municipals amb les creences particulars de qui governa (recordem si no les famoses NADALES que s'enviaven a les cases!).
    Detalls d'aquesta mena us passen inadvertits a la resta de governants? O simplement ja mireu cap a un altre cantó i també entoneu l'AMÉN?

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  19. Bé, veig que t'interessa el tema i tens un punt de vista amb forces arguments que aporta elements que val la pena valorar.
    Sobre el tema de l'escultura. Vull dir-te que aquest estiu vaig visitar una exposició del Sr. Cárceles magnífica. Em va despertar molta curiositat, perquè no coneixia la seva obra i em sembla molt bona. Ara bé, desconeixo el motiu pel que s'ha posat aquesta escultura a la Biblioteca ni qui ho ha decidit. Aquestes coses no les consulten amb l'oposició. És que ni tan sols les comuniquen. Fa dies que no he anat a la Biblioteca, però no crec que faci massa que s'ha posat. Tampoc sé si és temporal o si s'ha decidit anar farcint la Biblioteca. Personalment, crec que a la Biblioteca no li fa cap falta una escultura, però abans d'opinar aniré a veure-la i intentaré esbrinar que hi fa. Gràcies.

    ResponElimina
  20. Malgratenc escèptic i els vaixells de la Biblioteca?
    ja saps que son d'un familiar directe de la Campoy

    ResponElimina