dimarts, 10 de maig de 2016

BRUTÍCIA I DEIXADESA ALS ESPAIS PÚBLICS DE MALGRAT

El 17 de juny de 2012 es va estrenar amb la xerinola habitual les obres d’urbanització de la riera de Sant Genís de Palafolls, en el tram comprés entre els carrers d’en Fonlladosa i de Passada. Aquesta obra va suposar la urbanització sobre un tram de 170 metres de la riera coberta.
 
Les obres van incloure la creació d’una zona enjardinada per salvar els desnivells i una zona formigonada sobre la canalització de la riera davant les edificacions existents. El cost de l’obra va ser de 488.751,09 euros que es van pagar entre l’Ajuntament (60%) i els veïns (40%).
Un dels aspectes més destacats del projecte era, sens dubte, l’enjardinament. Així ho assenyalaven les cròniques del moment que destacaven que aquest enjardinament seguia els paràmetres  dels Espais Verds Municipals, de sostenibilitat, estalvi d’aigua, vegetació autòctona,, etc etc....
Cal recordar que aleshores l’Ajuntament acabava de presentar el Pla Director d’Espais Verds “un full de ruta per la gestió”, segons afirmaven, i presumia de ser un referent en jardineria.
Avui, una simple passejada per la  zona permet comprovar com els plans directors i altres coses per l’estil són un recull de bones intencions, però que són insuficients si al darrera no hi ha una mentalitat clara de fer les coses ben fetes. L’abandonament actual és inacceptable . Graffitis a les tanques, brutícia, enjardinament deteriorat....Cal fer actuacions amb urgència i no esperar a les properes eleccions.
 

4 comentaris:

 1. Neus, a part de que la gent és molt incívica penso que a Malgrat hi ha massa zones enjardinades i pocs jardiners per cuidar-les. Crec que està molt descompensat ... Fes un cop d'ull a tot el que s'ha de cuidar i conta els treballadors��

  ResponElimina
 2. He vist que de moment no surt el meu comentari, suposo que l'has d'aprovar ... però el que et deia era que hi ha falta de civisme (és evident) però també una gran quantitat de zones enjardinades a Malgrat! i quants operaris de jardineria treballen en tot el poble??? crec que per a tot el que hi ha son molt pocs.
  Crec que s'ha fet molta zona enjardinada, i que son una passada! però quan està ben cuidat, es clar!. Quan no es dona l'abast a tot sempre hi haurà zones descuidades, és de calaix.

  Bé, és la meva opinió.

  Gràcies!


  ResponElimina
 3. GRàcies per opinar en aquest espai. M'has fet reflexionar i potser tens raó en part. Les zones enjardinades han crescut molt, però penso que falta una planificació del manteniment i delimitar les funcions d'alguns técnics. Et posaré un exemple. El passat mandat vam traslladar la queixa de veÏns de la Plaça que hi ha darrera el Natzaret, Plaça Rosend Giol. Estava realment descuidada, bruta, plena de malesherbes i amb el mobiliari fet una pena. No ens van fer gaire cas, però just quan venien eleccions van fer un rentat de cara a la plaça. L'objectiu es va complir, però no es pot actuar d'aquesta manera. ha d'haver un programa de manteniment més ordenat i que no deixi fora alguns espais. Es cuiden molt les rotondes, però molt poc algunes zones infantils de joc. sinó hi ha queixes no es fa res. El propi carrer de Mar presenta un aspecte descuidat i els caps de setmana està molt brut quan es suposa que és una zona de passeig familiar.

  ResponElimina
 4. Una cosa que no suporto és que es posin a arreglar coses com boixos quan s'acosten les eleccions, és molt fals! I la gent no som tontos ... Amb això et dono tota la raó.
  Es necessita una bona organització de tasques de manteniment, amb responsables molt implicats i treballadors implicats també, que tots sabem que hi ha que no treballen amb la mateixa intensitat, però vaja, això passa com a tot arreu i qualsevol empresa �� .
  Per cert, jo que visc al carrer de mar una mica més i aviat podré baixar de casa directament per l'arbre que hi ha plantat a baix�� ... Arbres plantats i ale! Aquí us quedeu ...

  Bé, nosaltres només podem opinar ... Vosaltres encara podeu fer alguna cosa ... Que tinguis sort!!👏👏👏

  ResponElimina