dimecres, 2 de gener del 2013

HAN PERDUT LA IL·LUSIÓ



Sembla que al nostre govern municipal no queda ningú que cregui en la màgia. Atrafagats com estan en mantenir la cadira i el càrrec no els queda prou temps per dedicar una vegada a l'any una estona als més petits de Malgrat. Sí, definitivament, la màgia s’ha esvaït del tot. 

De fet, vivim en un país estrany en el que hem plantat dues repúbliques al llarg de la història, mantenim una monarquia que  trontolla, i continuem venerant uns Reis Mags de l’Orient. I és que la festa dels Reis Mags és una imatge d’il·lusió col·lectiva que avui, més que mai, es fa necessari preservar, perquè no hi ha dubte que l’arribada dels Reis Mags d’Orient és l’esdeveniment que més il·lusió provoca entre els més petits i que retorna també a molts pares aquella il·lusió de la innocència. Ni la crisi pot amb la força de la tradició i la màgia dels Reis.

Si hi ha una festa popular a Malgrat que aplega gent de tota condició i edat és precisament la dels Reis Mags. L’any passat criticava els nombrosos canvis sense sentit que s’han dut a terme en els darrers anys amb una clara vocació de deslluir la festa i generar desconcert entre els menuts. Enguany tenim nous canvis amb lloguer de camells inclòs que ja veurem com acaben. 

Però avui si una imatge m’ha sobtat és la dels Patges Reials d’aquest matí davant l’Ajuntament de Malgrat.  Si fem cas de la web municipal la tradicional recollida de cartes per Ses majestats els Reis de l’Orient que els Patges Reials havia de tenir lloc a les peixateries velles. Finalment, sembla que algú ha considerat “més bonic o més modern” fer la recollida davant mateix de l’Ajuntament,  a peu de carrer i de qualsevol manera.  Poques ganes de feina s’han de tenir per organitzar un acte pels nens i nenes d’aquesta manera. Poca il·lusió, poques ganes i menys imaginació. Algú em pot explicar per què ja no es pot celebrar res al Parc de Can Campassol?. Hi ha alguna plaga vegetal que s'encomana?   Hi ha alguna raó de pes per organitzar un acte tant pobre i deslluit?

7 comentaris:

  1. Certament, molt decebedor i poc treballat.

    ResponElimina
  2. Certament, molt decebedor, l'article de la senyora Serra.

    ResponElimina
  3. Tens més raó que una santa

    ResponElimina
  4. Certament, Sr. Anònim, potser el meu escrit no li agrada, però no pot ni imaginar el que hem sentit molts malgratencs al veure el poc entusiasme que es posa en actes populars tant significatius i tradicionals. Organitzar la recollida de cartes un dia laborable ja resulta de poca sensibilitat, perquè en aquest país encara hi han alguns pares i mares que treballen, però a més, fer-ho de qualsevol manera clama al cel. Per què no organitzar la recollida al magnífic recinte de la Torre de Can Serra on pot quedar espectacular amb ben poca cosa?. En fi, només es salven els col·laboradors i voluntaris que hi posen ganes. la resta un 0.

    ResponElimina
  5. Dóna la sensació que l'Ajuntament no ha estat capaç de trobar una alternativa clara a la Comissió de Reis que encapçalà en el seu moment el Sr. Riera. Esperem que això dels camells funcioni (pel bé del poble!), tot i que tothom espera carrosses i d'aquestes em sembla a mi que... Molta gent comenta la poca gràcia organitzativa de la recollida de cartes per part dels Patges Reials. Suposo que la crisi és l'excusa perfecta per dir que ara tot ha de ser més auster. Tanmateix, l'austeritat no està renyida amb el bon gust!
    Un malgratenc sorprès.

    ResponElimina
  6. Com és que ningú abans s'ha presentat on es feien les carrosses (gent voluntària, no pas polítics ni tècnics) per refer carrosses? Ah és clar és millor esperar i criticar fins la sacietat.

    ResponElimina
  7. Es coneix alguna dada oficial de què han costat els camells??

    ResponElimina