dimecres, 10 d’octubre del 2012

QUI VOL ESPANYOLITZAR ALS MEUS FILLS?

No tinc estòmac per escoltar aquestes coses. Primer vincula l'augment del sentiment independentista en alguns territoris "amb la direcció que ha portat el sentit educatiu" i afirma que l'escola catalana està vinculada amb el sentiment independentista. Ara diu que l'interès de l'executiu espanyol "és el d'espanyolitzar els alumnes catalans perquè se sentin tan orgullosos de ser catalans com espanyols, perquè tinguin una vivència equilibrada de les dues identitats perquè les dues s'enriqueixen i enforteixen". 

No hi ha dubte que aquest Wert és un home singular. És clar, què esperes d'un individu que es va inventar el terme "anorexia patriótica" i el fan ministre. Però el que de veritat impresiona i produeix vertigen és tanta ignorància i frivolitat. D'entrada les seves paraules són impròpies d'un ministre d'educació i mostren de forma descarada la voluntat d'eliminar el model d'escola català. Està clar que alguns volen afegir tensions polítiques absurdes i demagògiques en un àmbit tan important com és el de l'educació i el de l'escola. 

Ara bé, el que surt de la boca d'aquest senyor és una autèntica mostra de misèria intel·lectual i un insult a la intel·ligència dels catalans. Suposo que obeeix a la línia recentralitzadora que ha iniciat el PP i que també afecta a l'educació. Per sort el Sr. Wert no coneix la realitat catalana i això el condueix a l'error. L'escola catalana no adoctrina. L'escola catalana ensenya. Algú li hauria d'explicar que molts dels que vam haver d'estudiar encara en una altra escola amb llibres en castellà, amb exàmens en castellà, amb una història que ocultava el nostre país i la seva pròpia història, compartim el mateix sentiment independentista.

Es posi com es posi, el Sr. Wert no podrà espanyolitzar als nostres fills. Això sí, li agraim la seva sinceritat. Tenim un nou argument per ser més independentistes.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada