diumenge, 12 de febrer del 2012

DES DE LA CÀMERA DEL PLE (I PART)

En el darrer Ple de l’Ajuntament de Malgrat es van tractar temes interessants i va quedar en evidència l’equip de govern PSC-PPC, o millor dit, PSOE-PP.  Sembla mentida que tants anys anant a cavall només serveixin per mostrar un perfil polític molt baix i una falta de sensibilitat social preocupant.

El primer punt, era la dació de compte de la resolució d’alcaldia que aprova el resultat pressupostari de l’exercici 2011. El regidor d’hisenda –que fa veure que sap de números- ens va exposar amb la parsimònia habitual que el resultat és positiu, que els ingressos han estat suficients i que l’Ajuntament no s’ha  d’ endeutar. Tenim un romanent d’exercici positiu de 1.260.000 euros, un fet que provoca desconcert si tenim en compte les decisions que el govern va prendre més tard. Tot plegat fa molt difícil d’ entendre la negativa a facilitar als ciutadans el pagament dels tributs, i la negativa a rebaixar la càrrega de l’IBI que finalment per obra i gràcia del govern espanyol es pujarà a Malgrat un 16%.

Una segona proposta va ser la modificació del pressupost 2012 mitjançant la concessió de suplement de crèdit. Es tracta d’aplicar part del romanent líquid de tresoreria que bàsicament es destina als funcionaris de seguretat per cobrir complements específics, de destinació i seguretat social, contractació de personal independent, obres de carrers Llibertat i Sant Elm, rehabilitació d’edificis  de la corporació, millores a les escoles públiques i 61.000 euros per compra d’un vehicle a les brigades. En aquest punt el nostre grup es va abstenir.

El punt 5è proposa modificar la plantilla per incorporar 3 places d’auxiliars de vigilància i mobilitat. L’ objectiu és donar cobertura a les 3 vacants actuals d’ agent de policia per donar resposta a les necessitats del cos i a la vegada reduir costos. El regidor i l’inspector ens van exposar els objectius i les funcions d’ aquests auxiliars d’ agent, i hem considerat que la proposta pot ajudar a millorar la qualitat del servei, sobretot a l’estiu, ja que l’idea és reforçar la unitat ciclista que tenim i la vigilància a la zona de platges. Des de CIU ja havíem avançat que hi donaríem suport.

Finalment, vam tractar el tema de l’IBI. El grup d’ICV-EUiA va presentar una proposta interessant per minimitzar l’ impacte de la pujada unilateral de l’IBI del govern espanyol que suposa un increment de l’IBI a Malgrat d’un 10% que es sumarà al 6% de puja que va aprovar l’equip de govern PSC-PP pel 2012. Per nosaltres aquest augment és una clara intromissió en les competències del poder local i una vulneració de l’autonomia local dels municipis. A Malgrat CIU ja va votar contra la pujada del 6% proposada pel PSC-PP per considerar que després de dos anys congelant tributs amb l’argument de la crisi era una autèntica presa de pèl apujar de cop els impostos quan el context econòmic de les famílies és el mateix o pitjor.  Tot apunta que en realitat el PSC-PP van congelar els tributs per raons electorals i no per convenciment ni preocupació pels malgratencs, la veritat. 

Repercutir ara una pujada del 16% ens sembla excessiu i innecessari tenint en compte la situació de liquidesa que té el consistori, més si considerem que l’ IBI s’aplica sense tenir en compte el nivell d’ ingressos del titular de l’ habitatge o la seva situació d’atur. Aquesta pujada és excepcional i mereix una solució excepcional per minimitzar-la. Per això vam recolzar la proposta de ICV, perquè parla de subvencionar  un 5% els rebuts, destinar l’ increment a política social i crear una comissió per estudiar l’ atorgament de més bonificacions. No podem estar més d’acord. El Sr. Regidor Puignou va mostrar sorpresa pel nostre suport. Ànima de càntir!. Diu que no entén la preocupació social del nostre grup. Francament, el que costa d’entendre és la indiferència social que mostra el seu cada dia més difícil de distingir la "S" de socialista entre els seus membres.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada