dijous, 8 de desembre del 2011

L'ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA NAIXERÀ EL PROPER 14 DE DESEMBRE

L'Associació de Municipis per la Independència, iniciativa liderada per l'alcalde de Vic, Josep maria Vila d'Abadal (UDC) celebrarà l'assemblea constitutiva el proper 14 de desembre a la capital d'Osona. Fins ara, 116 poblacions s'han adherit a aquesta iniciativa que busca aglutinar el màxim de municipis catalans en pro de la independència i posar les bases d'una futura consulta oficial sobiranista des dels ajuntaments.

El 14 de desembre està previst que es proposi la direcció de l'entitat així com els estatuts que la regiran, el contingut del qual serà ratificat en una segona assemblea que tindrà lloc dos o tres mesos més tard. A més, es preveu la possibilitat de portar la proposta a l'Ajuntament de Barcelona i també a la Generalitat.
En molt poc temps, l’Associació de Municipis per la Independència ha aconseguit l’adhesió de nombrosos ajuntaments del país, la gran majoria governats per ERC o per CiU, però precisament una de les darreres adhesions ha estat la de Malgrat de Mar, localitat governada per PSC-PP. En aquest cas la proposta es va aprovar per Ple el passat 10 de novembre amb el suport dels regidors de CIU, ERC, ICV-EUA i 3 dels 6 regidors del PSC. 

Un punt interessant va ser el discurs de l'alcaldessa (PSC) absolutament contradictories. D'una banda, va acceptar nomenar un representant municipal a l'Assocaciació mentre per l'altra banda, assegurava que el plenari municipal pot aprovar el que vulgui, perquè no ho pensa complir. Que la llei i les decisions democràtiques ella les fa a las eva mida ja ho sabem i no és cap sorpresa, però que pugui aturar les decisions de qui el plenari ha nomenat com a representant a la nova entitat està per veure.

Caldrà estar atent als moviments de l'Associació. Per ara, Malgrat forma part de la iniciativa i això és el que compte. Per una vegada, no ens quedem al marge.

6 comentaris:

  1. Deixant de banda l'impresentable discurs de la nostra "prima donna" i la prepotència de les afirmacions d'ignorar l'acord del Ple Municipal, com que no és cap secret, podries dir-nos quins van ser els tres valents regidors socialistes que votaren contra l'opció defensada per la il·lustríssima i molt il·luminada alcaldessa?

    ResponElimina
  2. Doncs crec recordar que van ser Mora, Romero i Puignou, però no estic segura.

    ResponElimina
  3. Errada. En Puignou era de vacances. No sé on tinc el cap. Penso que els 3 del PSC van ser Mora, Romero i Campoy, Mercader es va abstenir i Valentí amb les 2 del PP van votar en contra. No ho he comprovat, però crec que va anar així. En qualsevol cas algú em rectificarà.

    ResponElimina
  4. Del Valentín i de les peperes no es podia esperar un vot diferent, fins aquí, tot molt coherent.
    Sorprèn, en canvi, que tres membres del PSOE es declarin a favor d'una iniciativa secessionista mentre en Mercader, que deu ser immigrant, no tingui clar que ha de votar però sí on militar per cobrar molta pasta gansa per fer penosament d'estaquirot. Quina pena de personatge aquest "nen alcalde".

    ResponElimina
  5. sincerament, penso que la politica d´aquest municipi es de pena, començant per l´equip governant, i seguint per "l´equip" opossitor, el qual no inspira tampoc massa confiança, donat que si haguessin arribat a governar no se si hauria sigut tot gaire diferent. Penso que es moment que gent, més o menys preparada politicament, preparés una candidatura del poble i per el poble , i ens deixem de tanta hipocressia. Bon Nadal per a tothom.

    ResponElimina
  6. És una opinió ben respectable, però en qualsevol cas, què et fa pensar que la resta de candidatures "no són del poble i per el poble?". La nostra no té cap altra pretensió que aquesta, treballar pel poble i a la vista està. Tampoc puc acceptar el terme "hipocresia". Considero que som molts els que treballem honestament i dient les coses com les pensem i veien. Jo no m'he amagat mai a l'hora d'expressar opinions i postures.

    Per tant, benvinguda qualsevol iniciativa que tingui per objecte treballar per Malgrat, però respectant el treball de la resta, si us plau. Bones festes.

    ResponElimina