dimarts, 27 de desembre del 2011

CANVI EN L'ARRIBADA DELS REIS DE L'ORIENT

Cada 5 de gener, els Reis Mags de l'Orient -res a veure amb la família real espanyola, per Déu!, i la única monarquia que venero- troben un forat a la seva atapeïda agenda per venir a Malgrat i participar en la tradicional Cavalcada de Reis. Aquesta és, sens dubte, una de les cites més vistoses i esperades de l'any pels nens i nenes que esperen impacients, a peu de carrer, el pas de les carrosses i la pluja de caramels.

Durant molts anys, la benvinguda dels Reis Mags es feia a la Casa Consistorial i el recorregut finalitzava a Can Campassol on, quan el meu fill Xavier era petit, acostumava a fer una llarga cua amb el nen agafat de la mà per veure els Reis de ben a prop i recollir la tradicional figureta de xocolata. De sobte, per una estranya raó que ningú ha desvetllat mai del tot, des de la casa consistorial es va decidir canviar l'emplaçament de l'arribada dels Reis Mags i traslladar-lo a l'aparcament de la Plaça Catalunya. Aviat va quedar clar que aquest punt no era el més adequat per un ritual tan important i solemne per l'imaginari infantil. El lloc era d'una fredor considerable i, a més, suposava deixar al comerç de Malgrat sense la zona més cèntrica d'aparcament. Tot un èxit.  Com acostuma a passar al nostre poble tot argument o tota queixa va ser inútil, però per amagar l'evidència de l'absurditat de l'espai es van muntar pessebres i es van inventar un  "arbre dels desitjos", una d'aquestes activitats nadalenques que s'han posat de moda i que com tothom sap és un arbre normal i corrent al que se li pengen paperets amb desitjos escrits. Suposo que és una d'aquestes modes "multiculturals" que volen conscienciar, però que tal i com es fa a Malgrat no té cap sentit. És bonic, però seria més pràctic recollir aquests desitjos i com a mínim fer-los arribar a l'alcaldessa del municipi, perquè sàpiga de primera mà el que demanen els nens i nenes de Malgrat. Que acabin al contenidor del paper davant la canalla com l'any passat no té ni cap ni peus, no us sembla?.

Doncs bé, com us deia, en els darrers anys han estat moltes les veus crítiques amb l'emplaçament de l'aparcament de vehicles. Un lloc lleig, fred i gris. Ara m'assabento pel MC -beneït sigui- que enguany el nostre Ajuntament ha canviat de nou l'emplaçament, i que l'arribada es trasllada a la Plaça de l' Església. D'entrada celebro el canvi, però encara seria millor si no m'hagués d'assabentar d'aquestes coses pel MC. Com a membre del consistori m'agradaria una mica més de formalitat, amabilitat i respecte amb aquestes coses. Què hi farem!. Ara només cal que als Reis els rebi una dotació de la Policia Local i els lliuri un plànol màgic per saber arribar al centre del poble sense donar voltes absurdes. El dia 5 veurem si són tan màgics com diuen!. 

9 comentaris:

  1. dona, alguna ment privilegiada del PPOE ha decidit per fi donar una utilitat a la plataforma de ciment de la remodelada font dels collons i de pas posaran l'arbre dels desitjos, un invent que a Malgrat de Mar no té cap tradició, a les inexistents Peixateries velles.

    ResponElimina
  2. El MALGRATCONFIDENCIAL DESDE QUE NO HI HA PERIODISTA A LAJUNTAMENT FA LES SEVES FUNCIONS

    ResponElimina
  3. El seu comentari és un despreci cap a la cel.lebració de l'arribada dels Reis Mags a Malgrat de Mar així com també un atemptat contra la il.lusió dels nens i nenes de Malgrat de Mar. Els desitjos penjats pels ciutadants més grans i/o més petits, són recollits i entregats als Reis Mags. Un cop els han llegit i prés nota, els entreguen a l'alcaldessa de Malgrat de Mar, qui dies després se'n penjen algunes a la WEB municipal.
    Jo per si de cas ja he pensat amb un desig pel proper any 2012: No més retallades!

    ResponElimina
  4. Miri Sr/a Nosokomio.

    1.- El que dic és el que he vist i viscut personalment. No és un comentari fet a la babalà. L'any passat la meva neboda -com cada any- va participar a la festa penjant un desig a l'arbre. Vam fer la cua pertinent i al marxar molt més tard la nena va poder veure com es retiraven amb molta pressa els escrits que s'havien penjat i es dipositaven en bosses per llençar de qualsevol manera. Jo mateixa vaig expressar la meva sorpresa a la regidora i d'una banda, en cap moment em va explicar això que vostè misteriosament sap tant bé; i d'altra banda, es va disculpar i em va assegurar que pendria mesures per ser més curosos. Així va ser i així ho explico. El cert, és que em va saber molt de greu.

    2.-Que el meu comentari li sembli "despreci" als Reis Mags és de la seva collita i com que tenim encara el Nadal a prop intentaré complir els meus bons propòsits i no li contestaré.

    3.-Celebro que hagi llegit el meu post i que la meva opinió la faci reflexionar. De fet, l'objectiu és aquest. Fer reflexionar sobre com es fan les coses. A vegades, sense massa cura.

    4.-El seu desig del proper any és molt adecuat per imprimir panflets. Jo per si un cas més m'estimo continuar demanant el clàssic Salut i Pau. Força i entusiasme per seguir lluitant i afrontar el que la vida ens depari.

    ResponElimina
  5. que bonic Nosokomio, expliquens ara una d'indis!

    L'arbre dels desitjos es va muntar perquè la plaça del Liçeu no es veiés tan buida, a mi personalment no em fa ni fred ni calor, una activitad mes pero d'aqui a afirmar que els misatges els llegeix l'Alcaldesa ni ha un bon tros, potser en llegeix algun que li afecta i li fan arribar i la web municipal ho varen penjar un any ara esta bastant abandonada.

    Neus tens tota la raó, endavant, els teus escrits s'entenen a la perfecció

    ResponElimina
  6. Doncs per curiositat he mirat la web de l'Ajuntament i el gener del 2011 de desitjos ni en parla. Ara bé, hi ha publicats fragments del missatge dels Reis als menuts que són al.lucinants. A qui se li pot acudir parlar als nens de "caques de gos" en una diada com aquesta? Això si que em sembla una falta de respecte. Qué no han estat mai nens aquesta gent?. La nit de Reis no és per educar. Tenim 364 dies a l'any per fer-ho, El missatge de Reis és per il.lusionar als nens. Déu n'hi dó aquest poble!

    ResponElimina
  7. Nosokomio:

    Jo també vaig pensar en un desig per l'any que ara encetem i és que tu i la colla de sapastres que conformeu el PPOE, lobbie de la ignorància i la martingala, mers representants com sou dels interessos d'Espanya a Catalunya, la crisi, que amb tanta professionalitat heu creat, ara se us emporti ben lluny d'aquí i d'una vegada definitiva, després de 30 anys de saqueig i espoli a aquesta terra, Catalunya.

    I a cagar a la via!

    ResponElimina
  8. Quina vergonya! Uns i altres ho polititzeu tot!
    No respecteu ni les coses més sagrades! Si realment us creguéssiu això de "la il.lusió dels nens" no estaríeu penjant aquest tipus de comentaris. Bon any a tots!

    Un malgratenc en pau amb si mateix i amb els altres.

    ResponElimina
  9. Jo només veig opinions. Qué vols que et digui! Opinar ho pot fer tothom. Tú també.

    ResponElimina