dissabte, 19 de juny del 2010

SENSE COBERTA?

A la vista de l'impactant esquelet de la coberta de les Peixateries Velles dedueixo que la mateixa nuesa que presenta ara és aplicable al planejament, estudi o solució que es donarà a l'espai. Nuesa d'idees.

Vull dir que no puc entendre que s'hagi projectat una obra al nucli antic del poble tan important pel volum, impacte, i cost que representa en el cor de Malgrat sense estudiar propostes per renovar la coberta de les Peixateries Velles.

Les Peixateries formen part d'un conjunt que exigeix un tracte integral i que no permet actuacions parcials, perquè cal tenir en compte la resta de l'espai. No voldria pensar que la solució acabarà sent una pérgola com les de l'Avinguda Bon Pastor i altres punts del municipi, perquè n'hi ha per plorar.

Durant la redacció del projecte del Barri Antic des del G.M. de CIU vam insistir en que aquest és un espai singular, compartit i utilitzat habitualment pel propi consistori i les entitats del poble. L'ús d'aquest espai ve donat segurament per la seva pròpia centralitat respecte del nucli antic, però sens dubte també per tractar-se d'un espai cobert. A Malgrat no tenim cap altre espai amb aquestes característiques i, precisament, la barreja d'usos que permet és un factor més de dinamització, objectiu que curiosament contempla el projecte de millora del Barri Antic.

Avui no té cap sentit plantejar reobrir un carrer en aquest espai quan estem parlant d’un nucli central on es prioritza al vianant i el propi projecte vol suprimir el trànsit. Per què tornar a parlar de carrer?. Per què no parlar d’un espai que pot ser a la vegada carrer, plaça, escenari, etc....És incoherent que el projecte parli de “dissenyar un nou espai urbà, més accessible i còmode, dissenyar carrers on s’hi pugui circular adequadament i no només desplaçar-se, és a dir, crear un espai de convivència”, mentre a la vegada es decideix suprimir un espai comú i compartit que tots reconeixem per deixar en el seu lloc un simple carrer, més quan la funció de carrer l’espai la pot fer igualment amb coberta.

Per ara la imatge que queda al descobert parla per ella mateixa i no m'agrada. Quina paradoxa que els mateixos que van voler cobrir la torreta del Castell amb un barret siguin avui els que s'han entossudit en destapar les Peixateries Velles.

7 comentaris:

  1. Jo me lo guis jo me lo menj.

    ResponElimina
  2. A qui titlla el patrimoni local "de quatre pedres" i no té la suficient sensibilitat per parar-se a pensar que allò que durant decennis - per no dir segles - ha estat un element que configura la nostra personalitat, li és ben igual si allò va a terra o no. En el cas dels edificis de La Cooperativa i Ca l'Arnau clamava al cel la seva conservació. En altres casos, com la Torre de Can Serra,ha estat més aviat el clamor popular. Del nyap de la torreta, què direm? I ara li ha tocat el torn a la teulada de les peixateries! Què hi farem? Adéu a un espai singular de trobada, d'activitats, de vida municipal! Total, de tot això anem més que sobrats!
    Ara tenim ascensor! I per tant s'han acabat els vehicles, sobretot el bus escolar! L'ascensor acaba amb les distàncies! L'escola Marià Cubí ara és a tocar de l'Ajuntament! Vinga, nens i nenes, motxilles ben carregades i amunt! Les distàncies són relatives!
    Amb tanta obra, ascensor, bus, teulada, incompetència, retallades en cultura i ensenyament... on quedem els malgratencs? On quedem les persones?

    Un malgratenc escèptic

    ResponElimina
  3. Endevina endevinalla: quí estava a l'equip de govern quan es van cometre tals atrocitats??

    ResponElimina
  4. Estaria bé que defineixes el terme atrocitat i concretis, no?

    ResponElimina
  5. Sindicat? torre del Castell? canalització de la riera de can Feliciano?

    ResponElimina
  6. Ai, ai. He parlat del sindicat?. Sobre la torre del castell, t'haig de recordar quan es va aprovar i executar el projecte?. que sàpiga ni era regidora encara. Que sàpiga era un projecte aprovat per tots els grups. Quan dic TOTS vull dir això, TOTS. Que era un nyap?. D'acord. Que el procés no es va fer bé. D'acord. Però fem memòria. A veure si trobes una ratlla escrita on jo hagi defensat el projecte de la torre del castell.

    ResponElimina
  7. Que t'has donat per al.ludida??

    ResponElimina