dissabte, 17 d’abril del 2010

JA HI TORNEM AMB EL BUTLLETI MUNICIPAL

Estic contenta d'haver-me trobat al portal de casa el nou exemplar del Butlletí Municipal. Feia temps que no podía gaudir una estona de bona "desinformació" municipal. La primera sensació que capto és la de que aquest butlletí s'aprima i perd color a cada edició. Ai, la crisi!. És el mateix que li passa al govern municipal que cada dia perd color i és més gris. Faig un cop d'ull mentre preparo el dinar i anoto que tot és ben previsible. No hi ha cap espai per la sorpresa. Obres la revista i et trobes com de costum a la bona de la Campoy a primera plana encantada d'haver-se conegut. Aquesta vegada toca convèncer als malgratencs de les bondats de la polícia local. Això s'estila molt en aquest ajuntament. Certament la polícia fa una bona feina. S'ha modernitzat, es forma de manera continuada i disposa avui de millors recursos. Però per dir això tampoc cal escriure tota una tesi al butlletí municipal. Entre altres raons, perquè la millor tasca que pot fer un polític no és fer aquestes estranyes reverències, sinó procurar no posar en situacions compromeses a la gent que senzillament intenta fer la seva feina el millor possible, i que no es mereixen veure's esquitxats per les bestieses que fan la patuleia de polítics que avui ens governa. Aquest mandat s'han viscut episodis polítics molt desagradables que ens podíem perfectament haver estalviat amb una mica de sentit comú. 

A continuació, com sempre obres, obres i més obres. Fotos d'obres a mig fer per dir-nos que treballen molt. Fotos d'obres acabades. Fotos d'obres que ni han començat. El projecte socialista a Malgrat només és aquest. És la seva campanya electoral, i compte que la paguem tots. Aquí també caldria aconsellar un pla renove, perquè ja cansa. La gent hauría de recordar més sovint que tots els governs municipals construeixen equipaments, asfalten carrers, arranjen voreres, ajuden a les entitats, s'encarreguen del manteniment, etc. No és cap mérit. Senzillament es tracta de fer allò pel que han estat escollits els governants. Pensar que un altre govern no faria manteniment de carrers o d'escoles, o que no ajudaria a les entitats, és absurd. La diferència entre uns i altres són les prioritats. Així, quan el nou BM ens mostra la inauguració del nou camp de futbol o les obres del Barri Antic estic contenta, però també penso que es podia haver fet molt abans en benefici de tots. Una gent que porta governant anys i panys a Malgrat ha prioritzat allò que de veritat necessitava la gent del poble?. De fet, si fas un repàs dels darrers programes electorals del PSC de Malgrat constates que per exemple el "nou camp de futbol" apareix al de l'any 2007 quan ja teníem fins i tot els plànols. Prudència?. No. No us enganyeu. Improvisació i prou, perquè des del 2003 que porten uns pisos de lloguer social que ara com ara són invisibles. És allò de "va tocar la flauta", va sortir un FEIL, i vam tenir camp de futbol. Un altre exemple és el Barri Antic. No hauría d'haver estat una prioritat abans? Vet aquí que el BM no només serveix per dir-nos "que macos són i que bé que ho fan" els actuals governants. Jo penso que també indica clarament que qui ens ha manat no ha fet els deures durant molts anys. Ni són tan macos, ni ho fan tan bé. Van fent, i encara gràcies.
 Finalment, em crida molt l'atenció un escrit que apareix al final del BM. Doneu un cop d'ull a l'espai reservat als partits polítics i a l'escrit del PSC. Tot seguit el podeu comparar amb el de qualsevol altre partit polític. Sobren els comentaris. L'estil, les formes, la prepotència, l'arrogància. L'escrit del PSC ho diu tot. Qui fa campanya?. Qui té el cap només posat en mantenir la cadira?. Qui pensa en l'horitzó electoral? Qui parla de campanyes?. Crec que queda molt clar.   

7 comentaris:

  1. L'has clavat. Felicitats per l'escrit.
    Un divergent.

    ResponElimina
  2. ERC parla de la consulta, CIU d'equipaments esportius i política esportiva, ICV de cultura i cohesió, el PPC de seguretat. L'únic que engega la màquina electoral és el PSC. L'únic que només té al cap els vots i no les persones és el PSC. T'haig de donar la raó, l'escrit parla per si mateix.

    ResponElimina
  3. ho tenen tot perdut .ho saben de sobras per aixo la poca transparencia i les xifres fan de pantalla.endevant Neus

    ResponElimina
  4. a la primera pàgina del butlletí municipal tot son elogis per la nova caserna : obra ha costat diu 3 milions d'euros i hi treballen 50 agents ( 1 inspector, 3 sergents, 6 caporals i 40 agents)per un poble d'uns 18.000 habitants.... avui mateix en el diari del Maresme es parlava de la inaguració de la caserna de policia de Vilassar de Mar, poble amb 19.000 habitants , la seu ha costat 230.000 euros, hi diu " Actualment la Policia Local compta amb una plantilla de 34 policies (25 agents, 6 caporals, dos sergents i un sotsinspector), i dos auxiliars administratius, distribuïts en tres torns que cobreixen les 24 hores del dia", quan a nosaltres aquests 50 agents no cobreixen les 24 hores del dia, la majoria de vegades s'agmenten l'elevat sou amb hores extres, cada hora 30 euros.
    Com s'explica?
    http://diarimaresme.com/2010/nova-seu-de-la-policia-de-vilassar-de-mar/

    ResponElimina
  5. Cal tenir en compte molts factors. Cada municipi té la seva problemàtica. Malgrat és un municipi que a l'estiu dobla la població. Vilassar també té visitants i estiuejants, però no crec que tingui el nivell de turistes i estiuejants de Malgrat. I per cert, Malgrat no té 18.000 habitants. Com Vilassar ja frega els 20.000.

    ResponElimina
  6. Bon dia Neus! Et recomano que facis una ullada a el butlletí municipal de Lloret de Mar. Allí també hi trobaràs forces fotografies d'obres per acabar. Ja em diràs que et sebmla. Probablement sigui que ja el coneguis el butlletí de Lloret de Mar.

    http://www.lloret.org/catala/altres/957BF3DD82D54D2BA4DF8CE587D9F80A.asp

    ResponElimina
  7. NEUS, avui no ta sa vist per la arbreda

    ResponElimina