dimecres, 3 de febrer del 2010

PROJECTE DE LLEI DE VEGUERIES O L'ART DE LA PÍFIA

No sé si la cosa va de Vegueries o d'Àrea Metropolitana de Barcelona, perquè en definitiva aquest contrapoder és el que en surt reforçat de tot plegat. Del que segur que no parlem és de consens. D'una banda, el Penedès es queda sense la reivindicada vegueria. L'Aran reclama respecte per la seva singularitat. Tarragona i Reus segueixen amb la polèmica i ho interpreten a la seva manera. Lleida veu la província partida. Parlem de Vegueries i de Consell de Vegueria, però només canviem el nom a la Diputació, perquè la resta ho deixem a la LOREG que ja ho arreglarà. Tenim un projecte que preveu unes capitals, però que deixa altres capitals penjades. En definitiva, un pitafi. Una bona mostra que la Conselleria de Governació és especialista en fer lleis sense cap mena d'acord. Així el personal es pot distreure. A falta d'idees i propostes per solucionar els problemes de la gent, fan lleis que generin debat i així ens distreuen. Des de la seva confortable cadira pensen que la gent sense feina i que no arriben a final de mes els riurà la gràcia. Cert que amb l'Estatut a la mà, la vegueria ha de substituir la Diputació des d'una doble naturalesa: com a ens local de cooperació i com a ens de descentralització de la Generalitat. El problema és que es desplegarà només allò que interessa a alguns, deixant per ves a saber quant la part de l'administració local. Que no ens venguin que aquest projecte desplega l'Estatut. Personalment penso que lleis d'aquest abast no es poden posar damunt la taula d'aquesta manera, quan el mandat agonitza, en el context econòmic actual i sense un mínim consens. El contrari és una pífia feta a correcuita.  Després diuen que per lluitar contra la desafecció cal una nova llei electoral. En realitat el que cal és només sentit comú.

9 comentaris:

  1. El nom del bloc no és exactament igual que el d'en Puigdemont????

    ResponElimina
  2. jo estic d´acord i a sobre potser ara no es el millor moment i han coses molt mes importants i que preocupan a la gent

    ResponElimina
  3. Les dues coses també es poden fer a la vegada. Cosa que Siu, siu no en sabia.

    ResponElimina
  4. Quin Puigdemont?. El nom del bloc és "El bloc de la Neus Serra" des de l'any 2006 que el vaig obrir. Vaja, em penso. No sé a que et refereixes exactament.

    ResponElimina
  5. Perdona, però no llegeixo exactament el mateix. En qualsevol cas, tampoc és una frase original. En el meu cas vaig optar per utilitzar -ja veus tu- el títol d'un diari personal que escrivía quan era estudiant (es deia "quadern" i ho vaig adaptar a "bloc") i t'asseguro que llavors , als anys 80, ni existíen els blocs,ni internet, ni els ordinadors, ni res per l'estil. Acusar de manera infundada no només és lleig, és molt més que això, i no em preocupa gens ni mica. Tinc coses molt més importants a fer.

    ResponElimina
  6. ja veig lo molt que t'interessa Neus la de gent que vol que passem a la vegueria de Girona... ni tant sols en fas paraula al teu article... millor fer-se el tonto i ja ens posaran a la de barcelona oi?? més pijos i grans els de Barna o sea no?? A veure si feu algu per què ens incloguin a girona i no donar tantes llargues a la gent... Joan Viñas

    ResponElimina
  7. Perdona, però la llei com pots entendre no l'he fet jo. Tampoc l'ha fet el partit que represento. Tampoc m'ha fet arribar ningú una proposta en ferm per traslladar, ni he tingut coneixement de l'existència d'una grup de gent que defensi aquest plantejament. Personalment, he donat el meu punt de vista en diverses ocasions sobre el tema i penso que és més del que han fet altres que no es mullen ni en parlen ni s'interessen. També et puc dir que aquesta llei l'ha aprovat el govern i que pensen aprovar-la sense tenir en compte per res a l'oposició. La poden aprovar amb majoria simple i el tripartit és suficient, pe raixò el que jo pugui escriure crec que no anirà massa lluny. També em consta que ningú del territori està content i que la gent del Penedès està decebuda, etc, etc. De totes maneres, la llei no suposa grans canvis, canvi de nom i creació de set vegueries. El més calent és a l'aigüera. Per ara et posen a Barcelona t'agradi o no. Per cert, això que ser de Barcelona fa més pijo i més gran no ho entenc. És un argument inaudit. Vols dir que ser de Girona fa més de poble o més petit?

    ResponElimina
  8. La qüestió és no mullar-se com fas habitualment en tot. Que és mullin els que governen que per això cobren, oi?

    ResponElimina
  9. http://www.carlespuigdemont.cat/

    ResponElimina